Στο Στάδιο «Μπουσουίλ» της Αμβέρσας, τα πάντα κρίθηκαν πολύ νωρίς στο ντέρμπι της 16ης αγωνιστικής στο βελγικό πρωτάθλημα.

Στο Στάδιο «Μπουσουίλ» της Αμβέρσας, τα πάντα κρίθηκαν πολύ νωρίς στο ντέρμπι της 16ης αγωνιστικής στο βελγικό πρωτάθλημα. Πριν καν συμπληρωθούν δύο λεπτά αγώνα ο Ντιατά, μετά την ασίστ του Λανγκ, από δύσκολη θέση πλάγια μέσα από την περιοχή κατάφερε να σκοράρει για το 0-1. 

Στο 13΄η Κυπελλούχος Βελγίου Αντβέρπ, είχε δοκάρι και τρία λεπτά αργότερα αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη κάρτα ο Γάλλος Ζερεμί Ζελέ. Από κει και πέρα η πρωταθλήτρια Βελγίου έκανε ότι ήθελε στο γήπεδο, έχασε αρκετές ευκαιρίες για ένα μεγαλύτερο σκορ, πετυχαίνοντας μόνο ένα στο ξεκίνημα του 2ου ημιχρόνου με τον Ριτζ.

Η Μπριζ πήρε λοιπόν μία εύκολη νίκη απέναντι σε έναν αντίπαλο που του έχει πάρει τον «αέρα». Η μοναδική νίκη της Αντβέρπ επί της Μπριζ στα τελευταία 19 ματς είναι το περυσινό 2-1. Η Μπριζ έχει 14 νίκες και 4 ισοπαλίες σε αυτό το διάστημα. Επίσης για πρώτη φορά από το διάστημα Μαρτίου-Απριλίου 2016, η ομάδα του Κλεμάν, κράτησε ανέπαφη την εστία της σε 4 συνεχόμενα ματς πρωταθλήματος.