Θριαμβεύτρια βγήκε η Αντερλεχτ από το μεγαλύτερο ντέρμπι της χώρας. Η αντίπαλος του Ολυμπιακού συνέτριψε με ,το εμφατικό 4-1 την Κλαμπ Μπριζ και μάλιστα στο "Γιαν Μπρεϊντέλ" σε ένα ματς, το οποίο είχε αμφισβητούμενο πέναλτι, πέναλτι που κακώς δόθηκε, ακυρωθέν γκολ και πολύ πάθος.

Θριαμβεύτρια βγήκε η Αντερλεχτ από το μεγαλύτερο ντέρμπι της χώρας. Η αντίπαλος του Ολυμπιακού συνέτριψε με ,το εμφατικό 4-1 την Κλαμπ Μπριζ και μάλιστα στο “Γιαν Μπρεϊντέλ” σε ένα ματς, το οποίο είχε αμφισβητούμενο πέναλτι (Ντεσχάχτ πάνω στον Βόσεν), που δεν δόθηκε, πέναλτι που κακώς δόθηκε, ακυρωθέν γκολ και πολύ πάθος. 

Οι πρωτευουσιάνοι έδειξαν για μια ακόμη φορά το πολύ ταλέντο που διαθέτουν στην επίθεση, αλλά για να πούμε και του στραβού το δίκιο η άμυνά τους έδωσε αρκετά δικαιώματα, αλλά ο Σίλβιο Προτό έδειξε ουκ ολίγες φορές την κλάση του αποσοβώντας τον κίνδυνο και την ισοφάριση όταν το σκορ ήταν στο 1-2.

Μεγάλος πρωταγωνιστής του αγώνα ήταν ο νεαρός Πρατ, το νέο next big thing της Αντερλεχτ που ήδη κοστολογείται αρκετά εκατομμύρια ευρώ από τη διοίκηση. Ο 21χρονος μεσοεπιθετικός σημείωσε δυο γκολ και ήταν μόνιμος κίνδυνος για την εστία της ομάδας της Φλάνδρας. 

Οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ μόλις στο 6′ με τον Οκάκα, ενώ ο Πρατ σημείωσε το 0-2 στο 35′. Το δοκάρι ήταν αυτό που απέτρεψε το 0-3 προς το τέλος του ημιχρόνου σε προσπάθεια του Οκάκα, με την Κλαμπ Μπριζ να μην μπορεί να βρει απάντηση στις επιθετικές εμπνεύσεις των αντιπάλων τους. 

Τελικά η παρέα του Μισέλ Πρεντ’ομ κατάφερε να μειώσει το σκορ στο 58′ και στη συνέχεια έχασε δυο κλασικές ευκαιρίες για να ισοφαρίσει, αλλά ο Προτό πραγματοποίησε ισάριθμες εξαιρετικές επεμβάσεις. Κάποια στιγμή, η μπάλα μπήκε στα δίχτυα, αλλά το γκολ ακυρώθηκε από τον διαιτητή Γκουμιενί, ο οποίος διαιτήτευσε για πρώτη φορά αγώνα ανάμεσα στις δυο ομάδες στο Μπριζ και νικήτρια ήταν η Αντερλεχτ. Στις υπόλοιπες οκτώ φορές, η Μπριζ είχε πέντε νίκες, ενώ τρία ματς είχαν λήξει ισόπαλα. 

Τελικά αντί να γίνει το 2-2, έγινε το 1-3 με πέναλτι που ανακάλυψε ο Γκουμιενί σε υποτιθέμενη ανατροπή του Μουνιέ πάνω στον Σουάρες. Την εκτέλεση της εσχάτης των ποινών ανέλαβε ο παθών, ο οποίος ευστόχησε. Το τελικό 1-4 που έδωσε διαστάσεις θριάμβου τη νίκη της Αντερλεχτ το σημείωσε ο Πρατ στις καθυστερήσεις του αγώνα. 

Η Αντερλεχτ αγωνίστηκε με τους: Προτό, Ζιλέ, Χέιλεν, Ντεσχάχτ, Ατσεαμπόνγκ (68′ Ν’ Σακαλά), Ντεντόκερ, Πρατ, Ντεφούρ (75′ Τίλεμανς), Εζεκιέλ, Σουάρες (88′ Σιλά), Οκάκα

Το αποτέλεσμα
Κλαμπ Μπριζ – Αντερλεχτ 1-4
0-1 Οκάκα (6)
0-2 Πρατ (35)
1-2 (58) Ντέσβιλ
1-3 Σουάρες πέναλτι (79)
1-4 Πράτ (90+3)