Ρονάλντο: Η υπερπολυτελής ζωή στη Μέση Ανατολή

Η ένταξη του Πορτογάλου σούπερ σταρ στην κουλτούρα και την κοινωνική ζωή της Σαουδικής Αραβίας.

Τον Ιανουάριο του 2023, ο Κριστιάνο Ρονάλντο εντάχθηκε στην Αλ-Νασρ με ελεύθερη μεταγραφή. Το συμβόλαιό του, διάρκειας δυόμιση ετών, αποτιμάται σε περίπου 200 εκατομμύρια ευρώ ετησίως, εξασφαλίζοντας τον υψηλότερο μισθό για επαγγελματία ποδοσφαιριστή.

O σούπερ σταρ του ποδοσφαίρου μαζί με τη μακροχρόνια σύντροφό του Χεορχίνα και τα πέντε παιδιά τους, αποχαιρέτησαν το βροχερό Μάντσεστερ και «αγκάλιασαν» την άμμο της Μέσης Ανατολής.


Πριν από τη λύση του συμβολαίου του με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ τον Νοέμβριο του 2022, ο 37χρονος ποδοσφαιριστής και η οικογένειά του ζούσαν σε ένα πολυτελές σπίτι στο Τσεσάιρ αξίας 3 εκατομμυρίων λιρών.


Η κατοικία της οικογένειας Ρονάλντο στη Σαουδική Αραβία


Ακόμα δεν έχουν αποκτήσει μόνιμη κατοικία, έτσι αρχικά στεγάζονταν στην πολυτελή σουίτα Kingdom στο ξενοδοχείο Four Seasons στο Ριάντ, το οποίο φιλοξενεί μπουτίκ σχεδιαστών όπως η Gucci και η Louis Vuitton. Ο «θρύλος» του ποδοσφαίρου φέρεται να έκλεισε 17 σουίτες στο ξενοδοχείο Kingdom Tower’s Four Seasons για την οικογένεια και τη συνοδεία του.


Οι αυστηροί νόμοι της χώρας, απαγορεύουν συνήθως τα ανύπαντρα ζευγάρια να συμβιώνουν, ωστόσο μια αξιοσημείωτη εξαίρεση έχει γίνει για τον Κριστιάνο και τη Χεορχίνα, υπογραμμίζοντας την επιρροή που έχει ο Ρονάλντο, υπερβαίνοντας τους συνήθεις νομικούς περιορισμούς.


Ο πέντε φορές νικητής της Χρυσής Μπάλας μένει τώρα σε μια ιδιωτική κοινότητα με ασφάλεια όλο το εικοσιτετράωρο. Η εταιρεία Mansionisti δημιούργησε πρόσφατα ένα όραμα χλιδής, αποκλειστικά για την οικογένεια Ρονάλντο, προβλεπόμενη για κατασκευή στη Σαουδική Αραβία.


Η ένταξη στην κουλτούρα της χώρας


Αν και αρχικά δυσκολεύτηκε, ο Κριστιάνο εντάχθηκε στην κουλτούρα της Σαουδικής Αραβίας και στην κοινωνική σκηνή. Φορώντας παραδοσιακή ενδυμασία μαζί με τους συμπαίκτες του στην Αλ-Νασρ, γιόρτασε την Ημέρα Ιδρύσεως, ενώ φωτογραφήθηκε στο Dariyah Nights, ένα φεστιβάλ αγορών, τέχνης και μουσικής με τον Υπουργό Αθλητισμού, τον Πρίγκιπα Αμπντουλαζίζ Μπιν Τούρκι αλ Σαούντ.


Ο Πορτογάλος ήταν επίσης παρών στον αγώνα πυγμαχίας του Τόμι Φιούρι με τον Τζέικ Πωλ, αλλά και στον επαναληπτικό αγώνα του Τάισον Φιούρι με τον Φράνσις Ενγκάνου.


Η επί χρόνια σύντροφός του Χεορχίνα, έχει «λάμψει» στην κοινωνική σκηνή της Σαουδικής Αραβίας. Το ντεμπούτο της στα Joy Awards τον Ιανουάριο λέγεται ότι ξεπέρασε κατά πολύ εκείνη της διάσημης ηθοποιού Σοφία Βεργάρα που είχε ανακηρυχθεί «Πρόσωπο της Χρονιάς».


Η προσθήκη του Κριστιάνο Ρονάλντο έχει μετατοπίσει τα φώτα της δημοσιότητας στο σαουδαραβικό ποδόσφαιρο, προσελκύοντας ταλέντα, οπαδούς και χορηγούς. Η ιστορική αυτή κίνηση σηματοδοτεί ένα σημαντικό βήμα στην εξέλιξη του ποδοσφαίρου της Μέσης Ανατολής έχοντας ήδη εδραιώσει περαιτέρω τη θέση της χώρας στην παγκόσμια ποδοσφαιρική κοινότητα.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.