To πιο βαρετό πρωτάθλημα στον κόσμο είναι στη Σκωτία. Τελεία και Celtic – Rangers!

Το novasports.gr σας ασχολείται με το πιο... βαρετό πρωτάθλημα στον κόσμο και με την παντοκρατορία δύο ομάδων οι οποίες έχουν... σβήσει τις υπόλοιπες από τον ποδοσφαιρικό "χάρτη".

Να είσαι Σκωτσέζος φίλαθλος και να ΜΗΝ υποστηρίζεις τη Σέλτικ ή τους Ρέιντζερς! Μην σου τύχει ή καλύτερα μην τύχει ούτε στον χειρότερο εχθρό σου, γιατί γενιές ολόκληρες θα περάσουν και τίτλο δεν θα πανηγυρίσεις.

Αυτό που συμβαίνει στην Σκωτία σταμάτησε πλέον να είναι… αστείο. Δύο ομάδες μάχονται μόνιμα για τον τίτλο και… τέλος. Ούτε μια χαραμάδα για να ονειρευτεί “τρίτος” δεν υπάρχει στην σκωτσέζικη Πρέμιερσιπ, καθώς ΚΑΜΙΑ ομάδα πλην των Ρέιντζερς και Σέλτικ δεν έχει κατακτήσει το πρωτάθλημα από το 1985!

Σχεδόν τρεις δεκαετίες με τους ίδιους πρωταγωνιστές. Σέλτικ – Ρέιντζερς και πάλι από την αρχή. Οι δυο τους έχουν κατακτήσει το 88% των τίτλων στο πρωτάθλημα και έχουν αφήσει τα… ψίχουλα στους υπόλοιπους που απλά συμπληρώνουν την Πρέμιερσιπ.

To ποδοσφαιρικό παράδοξο

Η τελευταία ομάδα η οποία κατέκτησε πρωτάθλημα στην Σκωτία εκτός των δύο “αιώνιων” αντιπάλων της Γλασκώβης ήταν η Αμπερντίν. Εκείνη η τριετία 1983 – 1986 είναι συνάμα και το ποδοσφαιρικό “παράδοξο” της Σκωτίας, καθώς η Αμπερντίν του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον κατέκτησε δύο πρωταθλήματα και ένα η Νταντί Γιουνάιτεντ.

Οι Ρέιντζερς έχουν στην τροπαιοθήκη τους 55 πρωταθλήματα, η Σέλτικ 54 και από τέσσερις τίτλους έχουν οι Αμπερντίν, Χαρτς και Χιμπέρνιαν. Όλοι δεκαετίες μακριά…

Και όχι τίποτα άλλο, αλλά αυτό συμβαίνει από τον… 19 αιώνα. Γιατί φανταστείτε ποιος κατέκτησε το πρώτο πρωτάθλημα στην ιστορία της Σκωτίας. Οι Ρέιντζερς (μαζί με την Νταμπάρτον), ενώ αυτή η κατάσταση συνεχίστηκε στο πέρασμα των χρόνων. Ακόμα και στη δύσκολη περίοδο που πέρασαν οι Ρέιντζερς με τον υποβιβασμό τους. Απλά… δεύτερος δεν υπήρχε στη Σκωτία!

Ε, τελικά θέλει μεγάλο θάρρος να υποστηρίζεις κάποια ομάδα εκτός αυτών των δύο στη Σκωτία.

Εκεί που λίγο… σπάει η μονοτονία είναι στο σκωτσέζικο Κύπελλο, στο οποίο, που και που εμφανίζεται και ένας νέος τροπαιούχος. Ακόμα και τελικός ΧΩΡΙΣ την παρουσία των Ρέιντζερς και Σέλτικ έχει γίνει!

Boring, boring, boring, που λένε και στο Μεγάλο Νησί.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.