Ο Λουίτζι Ντελ Νέρι γνωστοποίησε την απόφαση της διοίκησης της Γιουβέντους να του δείξει την πόρτα της εξόδου...

Μπορεί το ιταλικό πρωτάθλημα να ολοκηλρώνεται την Κυριακή και η Γιουβέντους να διατηρεί ακόμη κάποιες (περισσότερο μαθηματικές) ελπίδες για έξοδο στο Γιουρόπα Λιγκ, όμως η χρονιά της “σινιόρα βέκια” κρίνεται αποτυχημένη και αυτό πληρώνει πρώτος ο Λουίτζι Ντελ Νέρι.

Η διοίκηση του συλλόγου ανακοίνωσε στον 61χρονο προπονητή την απόλυσή του και αυτός τη γνωστοποίησε το Σάββατο, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου. Ο έμπειρος τεχνικός είχε αναλάβει τους “μπιανκονέρι” τον περασμένο Μάιο, υπογράφοντας διετές συμβόλαιο, αλλά δεν κατάφερε να επαναφέρει τη Γιουβέντους στις πρώτες θέσεις του καμπιονάτο.

Η φετινή σεζόν ήταν για τη Γιουβέντους. Μια ομάδα με τόσο βαριά φανέλα δεν επιτρέπεται να μένει εκτός Ευρώπης. Μια τέτοια αποτυχία έχει πάντα επιπτώσεις και ο πρώτος που πληρώνει το. μάρμαρο είναι ο προπονητής.
 
Ο Λουίτζι Ντελ Νέρι αποτελεί παρελθόν από τον πάγκο της Γιουβέντους και όπως όλα δείχνουν αντικαταστάτης του θα είναι ο Αντόνιο Κόντε, ο οποίος οδήγησε με μεγάλη άνεση τη Σιένα και πάλι στη μεγάλη κατηγορία τη Ιταλίας.
 
Η «γηραιά κυρία» παίζει την Κυριακή την τελευταία παρτίδα στο φετινό καμπιονάτο, αλλά άπαντες γνωρίζουν ότι μόνο με θαύμα θα καταφέρει να πάρει ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο.