Με δύο γκολ του Κλαούντιο Μαρκίζιο στο φινάλε η Γιουβέντους νίκησε 2-0 τη Μίλαν στο μεγάλο ντέρμπι της 5ης αγωνιστικής της Σέριε Α. Μετά από ένα μέτριο ποιοτικά παιχνίδι και με ελάχιστες φάσεις μπροστά στις δύο εστίες, οι "μπιανκονέρι" βρήκαν τον τρόπο να πάρουν τους τρεις βαθμούς και να περάσουν στην κορυφή της Σέριε Α, ισόβαθμοι με την Ουντινέζε.

Με δύο γκολ του Κλαούντιο Μαρκίζιο στο φινάλε η Γιουβέντους νίκησε 2-0 τη Μίλαν στο μεγάλο ντέρμπι της 5ης αγωνιστικής της Σέριε Α. Μετά από ένα μέτριο ποιοτικά παιχνίδι και με ελάχιστες φάσεις μπροστά στις δύο εστίες, οι “μπιανκονέρι” βρήκαν τον τρόπο να πάρουν τους τρεις βαθμούς και να περάσουν στην κορυφή της Σέριε Α, ισόβαθμοι με την Ουντινέζε.

Ο Μαρκίζιο στο 86′ με κοντινό σουτ και την παρεμβολή του Μπονέρα άνοιξε το σκορ και έβαλε… φωτιά στο κατάμεστο “Γιουβέντους Αρίνα”, που φιλοξένησε το πρώτο του μεγάλο παιχνίδι. Στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων και πάλι ο 25χρονος μέσος με ένα δυνατό μακρινό σουτ στην κίνηση διπλασίασε τα τέρματα της “Κυρίας”, σε ένα γκολ που έχει μεγάλο μερίδιο ευθύνης και ο τερματοφύλακας της Μίλαν, Αμπιάτι, καθώς η μπάλα πέρασε κάτω από τα πόδια του.

Με αρκετή δόση τύχης, αλλά και με μεγάλη επιμονή, η Γιουβέντους κατάφερε να κάμψει την αντίσταση της πρωταθλήτριας στο πρώτο “τεστ” της σεζόν, με τη Μίλαν να χάνει και πάλι στο Τορίνο μετά το 4-2 του 2008.

ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ: Μπουφόν, Μπαρτζάλι, Λίχτσταϊνερ, Μπονούτσι, Κιελίνι, Πίρλο, Πέπε, Κράσιτς (54′ Τζιακερίνι), Βιντάλ (90’+4′ Πατσιέντσα), Μαρκίζιο, Βούτσινιτς (88′ Μάτρι)
ΜΙΛΑΝ: Αμπιάτι, Νέστα (71′ Αντονίνι), Τζαμπρότα, Μπονέρα, Τιάγκο Σίλβα, Φαν Μπόμελ, Μπότανεγκ, Ζέεντορφ, Νοτσερίνο (83′ Αμπροζίνι), Ιμπραΐμοβιτς, Κασάνο (61′ Εμάνουελσον)