Δια ... "πυρός και σιδήρου" πέρασαν οι Ναπολιτάνοι από τo "Αρέτσι Στάντιουμ"

Αν οι φίλοι της Νάπολι περίμεναν έναν … “υγιεινό” περίπατο αντιμετωπίζοντας τη νεοφώτιστη και προτελευταία στη βαθμολογία Σαλερνιτάνα στην έδρα της διαψεύστηκαν οικτρά.

Κι αυτό γιατί η ομάδα του Στέφανο Κολαντουόνο, με τη θερμή στήριξη των οπαδών της εμφανίστηκε αποφασισμένη να … πουλήσει ακριβά το τομάρι της κόντρα στην καλύτερη εκδοχή της Νάπολι τα τελευταία χρόνια. Μπορεί να υιοθέτησαν ένα αμυντικογενές πλάνο, δίνοντας προτεραιότητα στα νώτα τους, την ίδια στιγμή όμως καιροφυλακτούσαν – κυρίως με τον Ριμπερί – να “χτυπήσουν” στην αντεπίθεση.

Οι ποδοσφαιριστές του Λουτσιάνο Σπαλέτι εξαπέλυαν τις επιθέσεις τους κατά κύματα μεν αλλά η αστοχία στην τελική προσπάθεια ήταν το κύριο χαρακτηριστικό που τους κρατούσε μακριά από το προβάδισμα. Παρόλα αυτά, ένα λεπτό μετά τη συμπλήρωση μιας ώρας η κεφαλιά του Πετάνια αρχικά σταμάτησε στη δοκό και στη συνέχεια, στην … αναμπουμπούλα που δημιουργήθηκε, ο … συνήθης ύποπτος των εκτός έδρας αναμετρήσεων Ζιελίνσκι με πλασέ έλυσε τον Γόρδιο δεσμό για την ομάδα του.

Στο 70′, ο Κύπριος Γρηγόρης Κάστανος αντίκρυσε την κόκκινη κάρτα για πολύ σκληρό μαρκάρισμα στον Ανγκισά, ωστόσο το αριθμητικό πλεονέκτημα δεν κράτησε πολύ για τη Νάπολι καθώς επτά λεπτά μετά τον … μιμήθηκε ο Κουλιμπαλί για αντικανονικό μαρκάρισμα στον Γκοντό που έφευγε μόνος στην αντεπίθεση. Ο Ριμπερί απείλησε με εξαιρετική εκτέλεση φάουλ για την ισοφάριση αλλά ο Ντι Λορέντσο ήταν αυτός που έβγαλε τον Οσπίνα και την ομάδα του από τη δύσκολη θέση.

Μ’ αυτά και μ’ αυτά οι Ναπολιτάνοι πανηγύρισαν έξαλλα την επιστροφή στην κορυφή της βαθμολογίας και περιμένουν το αποτέλεσμα της αναμέτρησης Ρόμα-Μίλαν για να μάθουν αν θα έχουν συγκάτοικο στο … ρετιρέ.