Τι είδους προπονητή παίρνει η Τζένοα;

Ο Aντρέι Σεβτσένκο πρόκειται να γίνει ο νέος προπονητής της Τζένοα, μετά την απόλυση του Ντάβιντε Μπαλαρντίνι.

Ο Μπαλαρντίνι απολύθηκε επίσημα το απόγευμα του Σαββάτου και πολλές πηγές αναφέρουν ότι έχει υπάρξει ήδη συμφωνία με τον Σεβτσένκο.
Ο Σεβτσένκο συμφώνησε να αναλάβει την ομάδα της Γένοβας και επιστρέφει λοιπόν στη Serie A, σε ένα πρωτάθλημα που δοξάστηκε με τη Μίλαν, φορώντας τη φανέλα των «Rossoneri» από το 1999-2006 και ξανά τη σεζόν 2008-09.

Αποσύρθηκε στη Ντιναμό Κιέβου το 2012 και έγινε βοηθός προπονητή του Φομένκο στον πάγκο της Ουκρανίας από τον Φεβρουάριο έως τον Ιούλιο του 2016, πριν από την προαγωγή του σε πρώτο προπονητή. Ο «Σέβα» έφυγε τον Αύγουστο του 2021 μετά από 52 αγώνες ως επικεφαλής της Εθνικής του ομάδας, την οποία οδήγησε στην τελική φάση του UEFA EURO 2020.

Είχε 25 νίκες, 13 ισοπαλίες και 14 ήττες και η Ουκρανία σε αυτό το διάστημα σημείωσε 71 γκολ και δέχθηκε 62. Είδωλο του είναι ο σπουδαίος Βαλερί Λομπανόβσκι. Όπως είχε πει παλαιότερα: «Είναι ένας από τους προπονητές που άλλαξαν την ιστορία του σύγχρονου ποδοσφαίρου. Στην καριέρα μου ήταν ένας ξεχωριστός άνθρωπος, όχι μόνο ως προπονητής».

Η κύρια τακτική επιλογής του Σεφτσένκο είναι το 4-3-3, αλλά έχει χρησιμοποιήσει επίσης και τα 3-4-1-2 και 3-5-2. Το τελευταίο πιθανότατα θα ταίριαζε καλύτερα με την τρέχουσα ομάδα της Τζένοα, καθώς ο Μπαλαρντίνι χρησιμοποιούσε κυρίως μια άμυνα τριών στόπερ. Προπονητής που θέλει η ομάδα του να παίζει με δύναμη, με εστίαση στη φυσική αντιπαράθεση, στις γρήγορες αντεπιθέσεις, σε ένα ενεργό παιχνίδι με τη μπάλα.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.