Η Νάπολι ετοιμάζεται για την κατάκτηση του «Σκουντέτο» για πρώτη φορά μετά από 33 χρόνια.

Οι «παρτενοπέι» του Λουτσιάνο Σπαλέτι πέρασαν από την έδρα της Γιουβέντους και πλέον απομένει μόνο η μαθηματική επιβεβαίωση της πρώτης κατάκτησης του πρωταθλήματος από τα χρόνια του Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα.

Η οριστική στέψη, μπορεί να γίνει ακόμα και την προσεχή αγωνιστική. Το Σάββατο η Νάπολι υποδέχεται τη Σαλερνιτάνα και σε περίπτωση νίκης, θα αναδειχτεί τυπικά πρωταθλήτρια αν την Κυριακή το μεσημέρι η Λάτσιο δεν περάσει από την έδρα της Ίντερ.

Οι αρχές της πόλης, ετοιμάζονται ήδη για το πανηγυρικό κλίμα που θα επικρατήσει, με το μέλος του δημοτικού συμβουλίου Λουίτζι Μούστο, να ζητά από τον δήμαρο Γκαετάνο Μανφρέντι να ανοίξει την Κυριακή το στάδιο «Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα» για τους φιλάθλους, ώστε να παρακολουθήσουν σε γιγαντοοθόνες το ματς Ίντερ – Λάτσιο, που μπορεί να κρίνει το «Σκουντέτο».

«Η εντυπωσιακή υποδοχή της αποστολής μετά τη θαυμάσια νίκη επί της Γιουβέντους αποτελεί το πρελούδιο για τη μεγάλη γιορτή που θα γίνει. Ευχόμαστε αυτό να συμβεί την Κυριακή και ζήτησα από τον δήμαρχο να ανοίξει το στάδιο, αν το Σάββατο η Νάπολι κερδίσει τη Σαλερνιτάνα. Θα ήταν μία θαυμάσια κίνηση για τους φιλάθλους, ώστε να μπορέσουν να πανηγυρίσουν, ίσως και με την παρουσία των παικτών», δήλωσε ο Μούστο.