Μίλαν-Ρόμα 3-1: Θρίαμβος με «κεραυνό» του Ερναντέζ (highlights)

Η Μίλαν ήταν η μεγάλη νικήτρια του ντέρμπι της 20ης αγωνιστικής της Serie A με την Ρόμα (3-1) χάρη σε τέρματα των Αντλί, Ζιρού και Ερναντέζ.

Οι «Ροσονέρι» ήταν καλύτεροι στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, πήραν μια δίκαιη νίκη και παρέμειναν για ένατο συνεχόμενο παιχνίδι χωρίς ήττα απέναντι στη Ρόμα.

Οι «Τζιαλορόσι» μείωσαν με τον Παρέδες, όμως δεν κατάφεραν να φύγουν με κάτι θετικό από το «San Siro»

Οι γηπεδούχοι με αυτήν τους τη νίκη παρέμειναν στην τρίτη θέση της Serie A με 42 βαθμούς, εννέα πίσω από την πρωτοπόρο Ίντερ. Από την άλλη, η Ρόμα έμεινε στους 29 βαθμούς και την 9η θέση. 

Το ματς 

Προβάδισμα για τη Μίλαν με Αντλί

Η Μίλαν εκμεταλλεύτηκε την ώθηση που της έδωσαν οι οπαδοί της και ξεκίνησε πολύ δυνατά το παιχνίδι. Οι «Ροσονέρι» άνοιξαν το σκορ στο 10ο λεπτό μετά από πολύ ωραία ατομική προσπάθεια του Αντλί

Η ομάδα του Ζοσέ Μουρίνιο μετά το επιφυλακτικό της ξεκίνημα ανέβασε ρυθμούς και προσπάθησε να απειλήσει την εστία του Μενιάν. 

Η Μίλαν ήταν αυτή που πρώτη άγγιξε το 2-0 με σέντρα σουτ του Τεό Ερναντέζ, η οποία σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Κριστάντε

Η πρώτη μεγάλη ευκαιρία για τη Ρόμα ήρθε στο 29ο λεπτό με τον Τσέλικ, ο οποίος είδε τον Μενιάν με μια εξαιρετική επέμβαση να του στερεί την ισοφάριση.  

Τα εναπομείναντα λεπτά του πρώτου μέρους επιφύλασσαν μία ευκαιρία για κάθε ομάδα. Η Μίλαν απείλησε με τον Πούλισικ και η Ρόμα με τον Παρέδες. Κανείς από τους δύο δεν κατάφερε να βρει δίχτυα και έτσι το 1-0 παρέμεινε μέχρι το τελικό σφύριγμα του διαιτητή. 

Κακή αμυντική λειτουργία της Ρόμα και 2-0 με Ζιρού

Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν το δεύτερο ημίχρονο ακριβώς όπως το πρώτο. Στο 55ο λεπτό Κιάερ και Ζιρού έπαιξαν… βόλεϊ στην περιοχή της Ρόμα και ο τελευταίος νίκησε τον Σβίλαρ για να ανεβάσει τον δείκτη του σκορ στο 2-0. 

Οχτώ λεπτά μετά, η Μίλαν έφτασε κοντά και σε τρίτο τέρμα, με τον Πούλισικ να σπαταλά ακόμα μια μεγάλη ευκαιρία στο σημερινό παιχνίδι. 

Καλάμπρια και Πελεγκρίνι έβαλαν… φωτιά στο ντέρμπι

Εκεί που όλα έδειχναν πως οι γηπεδούχοι ήλεγχαν το ρυθμό του παιχνιδιού και κρατούσαν με ευκολία το υπέρ τους 2-0, στο 69ο λεπτό ο Καλάμπρια υπέπεσε σε παράβαση πέναλτι πάνω στον Πελεγκρίνι. Ο Παρέδες ανέλαβε την εκτέλεση, ευστόχησε και έδωσε νέο ενδιαφέρον στα τελευταία περίπου 20 λεπτά. 

Ο Παρέδες σκοράρει με τη φανέλα της Ρομά ύστερα από επτά χρόνια και την πρώτη του θητεία στην «αιώνια» πόλη.

Ενώ η Ρόμα πίεζε να βρει γκολ ισοφάρισης, στο 84ο λεπτό ο Τεό Ερναντέζ με έναν «κεραυνό» έβαλε οριστικό τέλος στην υπόθεση νίκη και εκμηδένισε τις ελπίδες των φιλοξενούμενων για κάτι θετικό.

Ενδεκάδες:  

Μίλαν (Πιόλι): Μενιάν, Κιάερ, Γκάμπια, Ερναντέζ (89′ Χιμένες), Καλάμπρια, Λόφτους-Τσικ, Αντλί (89′ Ζερόλι), Ράιντερς, Ζιρού, Πούλισκ (79′ Μούσα), Λεαό (79′ Όκαφορ). 

Ρόμα (Μουρίνιο): Σβίλαρ, Μαντσίνι (46’ Πελεγκρίνι), Κρίστενσεν, Γιορέντε (78′ Χούισεν), Κριστάντε, Παρέδες, Μποβέ, Τσέλικ (78′ Ζαλέφσκι), Σπινατσόλα, Ελ-Σαράουι (69′ Μπελότι), Λουκάκου. 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.