Μαξ Αλέγκρι: Η αγάπη που έγινε μίσος

Η Γιουβέντους έδιωξε τον Μασιμιλιάνο Αλέγκρι και σχεδιάζει να προσφύγει σε εργατικό δικαστήριο, μια σχέση απεριόριστης αγάπης και μετατρέπεται σε μίσος...

Ο 56χρονος Ιταλός τεχνικός απολύθηκε επίσημα από τους Μπιανκονέρι στις 17 Μαΐου, λιγότερο από 48 ώρες αφότου οδήγησε την ομάδα στη νίκη στον τελικό του κυπέλλου Ιταλίας κόντρα στην Αταλάντα (1-0). Η συμπεριφορά του κατά τη διάρκεια και μετά από εκείνο τον αγώνα αναφέρθηκε ως ο λόγος της αποχώρησης.

Ο Αλέγκρι ήδη επηρεασμένος από την αρνητική ατμόσφαιρα, ήταν έξαλλος στο γήπεδο κατά τη διάρκεια του τελικού του Coppa Italia και η οργή του μεγάλωσε μόνο μετά την αποβολή του. Εισέβαλε στο τούνελ, επιτέθηκε φραστικά στον αρχισυντάκτη της Tuttosport, και ενοχλήθηκε από τους φωτογράφους. Κατά τη διάρκεια των πανηγυρισμών και της απονομής, ήρθε σε σύγκρουση με τους διευθυντές του συλλόγου.

Ο Αλέγκρι θα προσφύγει κατά της δικαιολογημένης απόλυσης της Γιουβέντους σε εργατικό δικαστήριο και δικαστή, ζητώντας αποζημίωση για ζημιές στη φήμη ως αποτέλεσμα της κίνησης του συλλόγου. Οι δύο πλευρές θα μπορούσαν να καταλήξουν σε συμφωνία πριν από αυτό το στάδιο, επιτρέποντάς τους να «θάψουν» το περιστατικό και να προχωρήσουν, αντί να τραβήξουν την κατάσταση σε μια νομική μάχη. Προς το παρόν, τα συναισθήματα είναι σε έξαρση και οι δύο πλευρές έχουν μείνει εξαγριωμένες από την κατάσταση.

Η στήριξη του Τζόρτζιο Κιελίνι

Ο θρύλος των «Μπιανκονέρι» όπως ήταν φυσικό ρωτήθηκε για τον πρώην σύλλογο του, ο οποίος απέλυσε εντυπωσιακά τον Αλέγκρι λίγες μέρες μετά τη νίκη στον τελικό του Coppa Italia κόντρα στην Αταλάντα. Επιβεβαιώθηκε ότι ο σύλλογος τον απέλυσε για «δίκαιο λόγο» λόγω της συμπεριφοράς του σε εκείνο τον αγώνα και ως εκ τούτου ανοίγει δικαστική μάχη. «Η Γιούβε έκανε ό,τι καλύτερο μπορούσε φέτος. Ούτε ο Πεπ Γκουαρδιόλα δεν θα μπορούσε να κάνει περισσότερα» επέμεινε ο Κιελίνι.

Αν και δεν είναι ακόμη επίσημο, η Γιουβέντους αναμένεται να διορίσει τον Τιάγκο Μότα, ο οποίος οδήγησε τη Μπολόνια σε μια απρόσμενη πρόκριση στο Champions League. «Ακόμα και ως παίκτης, προπονούσε ήδη από τη μέση του γηπέδου. Θα μπορούσατε πάντα να πείτε ότι θα γινόταν προπονητής στο μέλλον. Αυτό που έκανε αυτή τη σεζόν ήταν εξαιρετικό. Ελπίζω να τακτοποιηθεί καλά στο Τορίνο, έχει όλα όσα απαιτούνται για να τα πάει καλά και είμαι σίγουρος».

Εν τω μεταξύ, ο πρώην προπονητής της Γιουβέντους, Κόντε, κατευθύνεται προς τη Νάπολι, με αναφορές ότι έχει συμφωνήσει συμβόλαιο με τον πρόεδρο, Αουρέλιο Ντε Λαουρέντις. «Πιστεύω ότι θα τα πάει καλά», κατέληξε ο Κιελίνι. Ο Κόντε πρέπει να αλλάξει μερικά πράγματα, αλλά αυτός είναι ένας συναρπαστικός και εκρηκτικός συνδυασμός για όλη την πόλη».

Δεν είναι τυχαίο ότι η Γιουβέντους επέλεξε τον πιο εκπληκτικό προπονητή της περασμένης σεζόν στο Καμπιονάτο, τον Τιάγκο Μότα, για να ξεκινήσει ένα νέο έργο από τη νέα σεζόν και ότι η Μίλαν θα βασιστεί στον Πάουλο Φονσέκα, ο οποίος απροσδόκητα πάλεψε για μια θέση στο Champions League στη Ligue 1 με ένα διασκεδαστικό και μοντέρνο στυλ παιχνιδιού στη Λιλ.

Είναι απίθανο ο Αλέγκρι αλλά και ο Μουρίνιο που είχε αποχωρήσει από τη Ρόμα και συμφώνησε με την Φενέρμπαχτσε, να αλλάξουν τον τρόπο που βλέπουν το ποδόσφαιρο, αντίθετα, θα χρειάζονταν ομάδες με καταξιωμένους παίκτες για να δείξουν ότι είναι ακόμα ικανοί να τα καταφέρουν. Ο χρόνος θα δείξει αν οι δύο έμπειροι τεχνικοί θα έχουν ξανά θέση στο ιταλικό πρωτάθλημα μια μέρα.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.