Φιορεντίνα-Λάτσιο 2-1: Το «άστρο» του Γκούντμουντσον, η ανατροπή και… πρώτη νίκη!

Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον διεθνή Ισλανδό, στην παρθενική του εμφάνιση περνώντας ως αλλαγή στο Β' μέρος, οι «Βιόλα» με δύο δικά του πέναλτι ανέτρεψαν το εις βάρος τους 0-1 κι «έσπασαν το ρόδι» στη φετινή Serie A

Ούτε ο πλέον αισιόδοξος φίλος της Φιορεντίνα δε θα μπορούσε να είχε φανταστεί ιδανικότερο ντεμπούτο για τον Άλμπερτ Γκούντμουντσον, καθώς ο διεθνής Ισλανδός μπήκε ως αλλαγή και με δύο εύστοχες εκτελέσεις πέναλτι υπέγραψε την ανατροπή κόντρα στη Λάτσιο με 2-1, μαζί και την πρώτη νίκη της ομάδας του Παλαντίνο στη φετινή Serie A.

Ματς για γερά νεύρα στο – υπό ανακατασκευή – «Αρτέμιο Φράνκι» με τους «Βιόλα» να υποδέχονται τον… κακό τους «δαίμονα», τους «Λατσιάλι». Παιχνίδι τακτικής εκατέρωθεν με τους γηπεδούχους να προσπαθούν εξ αρχής να επιβάλλουν τον ρυθμό τους μεν αλλά βρήκαν απέναντί τους μια πολύ καλά «διαβασμένη» κι αντίστοιχα προετοιμασμένη Λάτσιο.

Οι Ρωμαίοι μπήκαν καλύτερα, συνδυάστηκαν πιο ουσιαστικά ψάχνοντας με αξιώσεις από νωρίς το προβάδισμα στο σκορ. Τελικά αυτό ήρθε στο 41’ από εκτέλεση φάουλ του Ταβάρες και κεφαλιά του Γκίλα σηματοδοτώντας την ανάγκη… αλλαγών από την πλευρά των γηπεδούχων εν όψει της επανάληψης.

Αλλαγή σχηματισμού και είσοδος του Άλμπερτ Γκούντμουντσον για πρώτη φορά καθώς αποκτήθηκε ως δανεικός από την Τζένοα. Ο 27χρονος διεθνής Ισλανδός ήταν αυτό που χρειαζόταν η ομάδα του προκειμένου ν’ αλλάξει ολοκληρωτικά την εικόνα του αγώνα, κάτι που φάνηκε από τα πρώτα του λεπτά στον αγωνιστικό χώρο.

Στο 48’ ο Γκεντουζί πάτησε τον νεοεισελθόντα με τον διαιτητή να υποδεικνύει αμέσως την εσχάτη των ποινών. Την εκτέλεση ανέλαβε ο ίδιος ισοφαρίζοντας σε 1-1 στο 49’.  

Η Λάτσιο προσπάθησε να ισορροπήσει, να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα της αναμέτρησης και ν’ αντιδράσει αλλά σε καμία περίπτωση δεν είχε την εικόνα του πρώτου μέρους.

Στο 71’ η μεγαλύτερη ευκαιρία των Βιόλα για την ολική ανατροπή, με τον Ντοντό να συνδυάζεται εξαιρετικά από δεξιά, να βγάζει… συστημένη σέντρα στον αμαρκάριστο Κεν σε απόσταση αναπνοής από την εστία του Προβεντέλ και τον επιθετικό των γηπεδούχων να στέλνει την μπάλα – με κεφαλιά – εκτός εστίας!

Στην αμέσως επόμενη φάση η Λάτσιο απάντησε με – εξίσου – σημαντική ευκαιρία με τον Γκεντουζί να εκτελεί από πλεονεκτική θέση στα όρια της περιοχής στέλνοντας την μπάλα εκατοστά πάνω από την οριζόντια δοκό του ΝτεΧέα

Στο 80’ ωραία κίνηση του Κολπάνι περιφερειακά της περιοχής, διαγώνιο σουτ με το αριστερό και την μπάλα να περνάει μόλις έξω από τη δεξιά δοκό της εστίας του Προβεντέλ

Στο 85’ και πάλι ο Γκεντουζί από – σχεδόν – το ίδιο σημείο υποχρέωσε τον ΝτεΧέα σε δύσκολη επέμβαση ενώ στην εξέλιξη της φάσης από το κόρνερ που κέρδισε η Λάτσιο σε κεφαλιά – και πάλι – του Γκεντουζί η μπάλα σταμάτησε στην οριζόντια δοκό!

Κι η στιγμή της ολικής ανατροπής ήρθε στο 87’ όταν ο Ταβάρες υπέπεσε σε απρόσεκτο μαρκάρισμα στην τελική γραμμή στον Ντοντό, το VAR ζήτησε από τον διαιτητή να εξετάσει τη φάση και μόλις αυτό συνέβη το δεύτερο πέναλτι στο ματς για τους «Βιόλα» ήταν γεγονός. Την εκτέλεση ανέλαβε και πάλι ο Γκούντμουντσον που νίκησε για δεύτερη φορά τον Προβεντέλ χαρίζοντας την παρθενική της νίκη στη σεζόν και τρεις υπερπολύτιμους βαθμούς προκειμένου να ξεκολλήσει η ομάδα από τον πυθμένα της βαθμολογίας.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.