Ίντερ – Μίλαν 1-2: Ο Γκάμπια έσπασε την κατάρα! (highlights)

Videos που αξίζει να δείτε

Η Μίλαν πήρε το ντέρμπι της πόλης με γκολ στο 89' και κέρδισε την Ίντερ, μετά από έξι συνεχόμενες ήττες!

Ήταν θέμα υπερηφάνειας. Η Μίλαν, προερχόταν από έξι συνεχόμενες ήττες από την Ίντερ σε όλες τις διοργανώσεις, το μεγαλύτερο νικηφόρο σερί των «νερατζούρι» στο Derby della Madonnina, όλων των εποχών.

Οι «ροσονέρι», κάποια στιγμή έπρεπε να απαντήσουν και τα κατάφεραν στο ντέρμπι της 5ης Αγωνιστικής της Serie A, λυγίζοντας τους πρωταθλητές 2-1, με γκολ – κεφαλιά του Γκάμπια στο 89′, έπειτα από ισόπαλο 1-1 στο ημίχρονο.

Η Μίλαν, υποχρέωσε έτσι την Ίντερ στην πρώτη φετινή της ήττα και την έφτασε στους οκτώ πόντους. Mαζί με τους «ροσονέρι» πανηγύρισε και η …Τορίνο, που είναι μόνη πρώτη στη βαθμολογία με 11!

Όπως με τη Λίβερπουλ μεσοβδόμαδα, έτσι και στο ντέρμπι, η Μίλαν ξεκίνησε με το πόδι στο γκάζι και στο 6′ ο Μοράτα, υποχρέωσε τον Ζόμερ σε επέμβαση, με πλασέ από κοντά.

Στο 10′, οι «ροσονέρι» άνοιξαν το σκορ, με τον Πούλισικ (που είχε κάνει το ίδιο με τους «ρεντς») να κάνει…σλάλομ στην άμυνα της Ίντερ και να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα του Ελβετού τερματοφύλακα.

Οι…ομοιότητες του αγώνα της Μίλαν με τη Λίβερπουλ όμως συνεχίστηκαν με δυσάρεστο τρόπο για την ομάδα του Φονσέκα, με την Ίντερ να παίρνει τα ηνία και να χάνει ευκαιρία στο 15′, με σουτ του Μαρτίνες στην περιοχή, που πέρασε άουτ.

Οι «νερατζούρι», είχαν πλέον τον έλεγχο και στο 28′ ισοφάρισαν με μία υπέροχη ομαδική προσπάθεια: ο Μπαρέλα από δεξιά, άλλαξε το παιχνίδι για τον Ντιμάρκο, αυτός έπαιξε το «ένα – δύο» με τον Μαρτίνες και νίκησε τον Μενιάν, με ωραίο διαγώνιο αριστερό σουτ.

Στο 42′ μάλιστα, ο τερματοφύλακας της Μίλαν, κράτησε το 1-1 με φανταστική επέμβαση, μετά από δυνατό δεξί σουτ του Τιράμ μέσα στην περιοχή.

Με το ξεκίνημα του β’, η Μίλαν ξαναπήρε τα ηνία και είχε μεγάλη ευκαιρία (48′) να ξαναμπεί μπροστά, με τον Λεάο να πιάνει την κεφαλιά, αλλά τον Ζόμερ να λέει «όχι».

O Eλβετός, έκανε το ίδιο σε προσπάθεια του Ρέιντερς από κοντά, ενώ η Μίλαν πίστεψε ότι είχε κερδίσει πέναλτι στο 66′ για χέρι του Μαρτίνες στην περιοχή, όμως ο διαιτητής Μαριάνι, πήρε πίσω την αρχική του απόφαση, μετά από θέαση του replay.

Η Μίλαν συνέχισε να είναι πιο επικίνδυνη και στο 70′, ο Λεάο είχε ένα καλό σουτ που πέρασε άουτ, ενώ στο 75′, έχασε ακόμα μεγαλύτερη ευκαιρία, όταν βγήκε τετ-α-τετ στην αντεπίθεση, όμως ο Ζόμερ ήταν και πάλι αδιαπέραστος.

Οι «ροσονέρι», έφτασαν ξανά πολύ κοντά στο γκολ στο 77′, με τον Ρέιντερς να δίνει στο πιάτο την ασίστ για τον Έιμπραχαμ, που αστόχησε από τη μικρή περιοχή!

Στο 89′ όμως, η Μίλαν ανταμείφθηκε για την υπεροχή της, όταν ο Ρέιντερς εκτέλεσε φάουλ από δεξιά, ο Γκάμπια κέρδισε τους πάντες στον αέρα και έγραψε το 2-1!

Ο Όκαφορ, στο 90+7′, έχασε μεγάλη ευκαιρία να βάλει το κερασάκι στην τούρτα, αστοχώντας σε τετ-α-τετ, αλλά λίγο ένοιαξε αυτό τους φίλους των «ροσονέρι», που πανηγύρισαν νίκη επί της συμπολίτισσας, για πρώτη φορά από τον Σεπτέμβριο του 2022!

Ίντερ (Ιντσάγκι): Ζόμερ – Παβάρ, Ατσέρμπι, Μπαστόνι – Ντάμφρις (63′ Νταρμιάν), Μπαρέλα (74′ Ζιελίνσκι), Τσαλχάνογλου (63′ Ασλάνι), Μχιταριάν (63′ Φρατέζι), Ντιμάρκο – Μαρτίνες, Τιράμ.
Μίλαν (Φονσέκα): Μενιάν – Έμερσον, Γκάμπια, Τομόρι, Ερναντέζ – Πούλισικ (78′ Όκαφορ), Ρέιντερς, Φοφανά, Λεάο (87′ Τσουκουέζε) – Έιμπραχαμ (90+2′ Πάβλοβιτς), Μοράτα (78′ Λόφτους – Τσικ).


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.