Βαράν: Τέλος εποχής!

Ο Γάλλος πήρε τη μεγάλη απόφαση!

Αδοξο τέλος είχε η σπουδαία καριέρα του Ραφαέλ Βαράν, ο οποίος ανακοίνωσε σήμερα πως αποσύρεται πρόωρα, μόλις σε ηλικία 31 ετών, από τα γήπεδα, λόγω προβλημάτων τραυματισμού!

Ο Γάλλος στόπερ το καλοκαίρι έμεινε ελεύθερος από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και δέχτηκε να παίξει στην Ιταλία και στην Κόμο του Σεσκ Φάμπρεγας, που επέστρεψε μετά από πολλά χρόνια στη Serie A, αλλά η συνέχεια δεν ήταν αυτή που περίμενε.

Ο Βαράν μπόρεσε να παίξει μόνο σ’ ένα ματς και τραυματίστηκε ξανά στο δεξί του γόνατο, μένοντας εκτός για αρκετούς μήνες. Ετσι αποφάσισε και ανακοίνωσε σήμερα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πως αποσύρεται από τα γήπεδα.

O Bαράν, αγωνίστηκε σε Λανς (2010-11), Ρεάλ Μαδρίτης (2011-21) και Γιουνάιτεντ (2021-24), ενώ έπαιξε 93 φορές με την Εθνική Γαλλίας (5 γκολ).

Κατέκτησε 3 πρωταθλήματα, 1 Κύπελλο, 3 Σούπερ Καπ Ισπανίας, 4 Τσάμπιονς Λιγκ, 3 Σούπερ Καπ Ευρώπης και 4 Παγκόσμια Κύπελλα Συλλόγων με τη Ρεάλ Μαδρίτης, 1 Λιγκ Καπ και 1 Κύπελλο Αγγλίας με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, αλλά και το Μουντιάλ με τη Γαλλία, το 2018, όπως και το Nations League το 2021.

Αναλυτικά όσα έγραψε:

«Λένε ότι όλα τα ωραία έχουν ένα τέλος.

Στην καριέρα μου έχω αντιμετωπίσει πολλές προκλήσεις, κατά καιρούς και σχεδόν όλες υποτίθεται ότι ήταν αδύνατες. Απίστευτα συναισθήματα, ξεχωριστές στιγμές και αναμνήσεις που θα κρατήσουν μια ζωή. Αναλογιζόμενος αυτές τις στιγμές, με απέραντη περηφάνια και αίσθημα πληρότητας ανακοινώνω την απόσυρσή μου από το παιχνίδι που όλοι αγαπάμε.

Διατηρώ για τον εαυτό μου τα υψηλότερα στάνταρ, θέλω να είμαι δυνατός, όχι απλώς να κρατιέμαι στο παιχνίδι. Χρειάζεται μεγάλη δόση θάρρους για να ακούσεις την καρδιά και το ένστικτό σου. Η επιθυμία και οι ανάγκες είναι δύο διαφορετικά πράγματα. Έχω πέσει και σηκωθεί χίλιες φορές, και αυτή τη φορά, είναι η στιγμή να σταματήσω και να κρεμάσω τα παπούτσια μου, έχοντας κερδίσει στον τελευταίο μου αγώνα ένα τρόπαιο στο Γουέμπλεϊ (σ.σ.: το Κύπελλο Αγγλίας με τη Μάντσεστερ Γ.).

Μου άρεσε να παλεύω για τον εαυτό μου, τους συλλόγους μου, τη χώρα μου, τους συμπαίκτες μου και τους οπαδούς κάθε ομάδας που έχω παίξει. Από τη Λανς στη Μαδρίτη στο Μάντσεστερ και να παίζω για την εθνική μας ομάδα. Έχω υπερασπιστεί κάθε σήμα με ό,τι έχω, και μου άρεσε κάθε λεπτό του ταξιδιού. Το παιχνίδι στο υψηλότερο επίπεδο είναι μια συναρπαστική εμπειρία. Δοκιμάζει κάθε επίπεδο του σώματος και του μυαλού. Τα συναισθήματα που βιώνουμε δεν μπορείς να τα βρεις πουθενά αλλού. Ως αθλητές, δεν είμαστε ποτέ ικανοποιημένοι, ποτέ δεν αποδεχόμαστε την επιτυχία. Είναι η φύση μας και αυτό που μας τροφοδοτεί.

Δεν μετανιώνω, δεν θα άλλαζα τίποτα. Έχω κερδίσει περισσότερα από όσα θα μπορούσα καν να είχα ονειρευτεί, αλλά πέρα ​​από τις διακρίσεις και τα τρόπαια, είμαι περήφανος που ό,τι και να γίνει, έχω μείνει πιστός στις αρχές μου να είμαι ειλικρινής και προσπάθησα να φύγω αφήνοντας ένα μέρος καλύτερο από ό,τι το βρήκα. Ελπίζω να σας έκανα όλους περήφανους.

Και έτσι, μια νέα ζωή ξεκινά έξω από το γήπεδο. Θα παραμείνω με την Κόμο. Απλά χωρίς να χρησιμοποιήσω τα παπούτσια και τις επικαλαμίδες μου. Κάτι για το οποίο ανυπομονώ να μοιραστώ περισσότερα σύντομα.

Προς το παρόν, στους υποστηρικτές κάθε συλλόγου για τον οποίο έπαιξα, στους συμπαίκτες μου, στους προπονητές και στο επιτελείο μου… από τα βάθη της καρδιάς μου, σας ευχαριστώ που κάνατε αυτό το ταξίδι πιο ξεχωριστό από ό,τι τα πιο τρελά μου όνειρα θα μπορούσαν ποτέ να προβλέψουν.

Ευχαριστώ, ποδόσφαιρο.

Με αγάπη, Ράφα».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.