Μπολόνια-Αταλάντα 1-1: Έσωσαν τον βαθμό με Σάμαρτζιτς οι «Μπεργκαμάσκι»

Με γκολ του Σέρβου στο 90' (σ.σ. πέρασε ως αλλαγή στο 45' στην αναγκαστική αλλαγή του Μπρεσιανίνι) η Αταλάντα γλίτωσε τα... χειρότερα παρότι η Μπολόνια έπαιζε με ποδοσφαιριστή λιγότερο από το 50' λόγω κόκκινης του Λουκουμί. Σκόρερ και πάλι ο Κάστρο για τους «Ροσομπλού»

Στο κατάμεστο «Ρενάτο Νταλ’ Άρα», Μπολόνια και Αταλάντα αναδείχθηκαν ισόπαλες 1-1 (46′ Κάστρο – 90′ Σάμαρτζιτς) στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής για τη Serie A.

Μ’ εντελώς διαφορετικά δεδομένα για τις δύο αντιπάλους καθώς οι γηπεδούχοι με ανεβασμένη ψυχολογία από την πρώτη τους νίκη στη σεζόν την περασμένη αγωνιστική, εν αντιθέσει με την ομάδα του Τζαν Πιέρο Γκασπερίνι που προερχόταν από την εντός έδρας ήττα από την Κόμο, σημειωτέον η τέταρτη στους τελευταίους επτά αγώνες, βιώνοντας ένα κάκιστο ξεκίνημα κι αποζητώντας αντίδραση.

Ένα πρώτο 45λεπτο με τους «Μπεργκαμάσκι» να διατηρούν την πρωτοβουλία των κινήσεων, να… βολεύονται με την τακτική της ομάδας του Βιντσέντζο Ιταλιάνο που προτίμησε να δώσει την κατοχή στον αντίπαλο προσπαθώντας να παίξει με αντεπιθέσεις. Λογική που τους έδωσε την πρώτη καλή στιγμή στο ματς με ευκαιρία τον Ορσολίνι για ν’ απαντήσει ο Λούκμαν στο 18′ με τετ α τετ που έβγαλε ο Σκορούπσκι.

Τρία λεπτά μετά οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν για αγκωνιά του Κολάσινατς στον Κάστρο εντός της περιοχής και τον διαιτητή αλλά και το VAR να μη βρίσκουν κάτι το επιλήψιμο. Σε γενικές γραμμές το παιχνίδι έδειχνε ισορροπημένο με τις δύο ομάδες να δείχνουν ιδιαίτερη προσοχή στα μετόπισθεν. Τα πλάνα του κ. Γκασπερίνι άλλαξαν αναγκαστικά στο 45′ όταν ο Μπρεσιανίνι αποχώρησε τραυματίας περνώντας στη θέση του τον Σάμαρτζιτς. Στο ίδιο λεπτό – μάλιστα – ο Σέρβος επιθετικός κατέγραψε και την πρώτη του τελική σε μια καλή στιγμή, απόρροια της συνεργασίας του με τον Ντε Κέτελααρ.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με γκολ από τα… αποδυτήρια, χάρη σε μια εξαιρετική κίνηση του Κάστρο. Μόλις στο 46′ ο Αργεντινός επιθετικός, που σημείωσε και το νικητήριο γκολ στην έδρα της Μόντσα την προηγούμενη αγωνιστική, με μια πολύ ωραία κίνηση εκτός περιοχής, πήρε την μπάλα από τον Ντόι κι «εκτέλεσε» τον Καρνεζέκι με εξαιρετικό σουτ για το 1-0.

Ωστόσο, οι πανηγυρισμοί δεν κράτησαν πολύ καθώς τέσσερα λεπτά μετά κι ενώ η Αταλάντα είχε ανεβάσει την πίεση στο μισό του γηπέδου, ένα διπλό λάθος του Λουκουμί, έδωσε την ευκαιρία στον Ντε Κέτελααρ να κλέψει την μπάλα και στη συνέχεια ο Κολομβιανός αμυντικός τον ανέτρεψε ενώ έβγαινε μόνος του απέναντι στον Πολωνό τερματοφύλακα της Μπολόνια με συνέπεια ν’ αντικρίσει την κόκκινη κάρτα και ν’ αφήσει την ομάδα του με ποδοσφαιριστή λιγότερο – σχεδόν – για ένα ολόκληρο ημίχρονο.

Μπορεί ο Λούκμαν να ήταν ιδιαίτερα δραστήριος προκαλώντας πλείστα όσα προβλήματα στην άμυνα των γηπεδούχων, δεν ήταν όμως εξίσου αποτελεσματικός. Ο κ. Γκασπερίνι προχώρησε σε πληθώρα αλλαγών, χωρίς όμως να καταφέρει να πάρει αυτό που επεδίωκε, ήτοι τη δραστική αλλαγή της εικόνας της ομάδας του και κυρίως το γκολ.

Πάραυτα στο 89′ ο Σάμαρτζιτς προειδοποίησε με σουτ που σταμάτησε στο δοκάρι και τον Ντε Κέτελααρ να μην προλαβαίνει την προβολή στην επαναφορά για να στείλει την μπάλα στα δίχτυα. Ότι όμως δεν κατάφερε ο Βέλγος το πέτυχε ο Σέρβος ένα λεπτό μετά με εξαιρετικό, φαλτσαριστό σουτ με το αριστερό φέρνοντας το ματς στα ίσια με τη συμπλήρωση ενενήντα λεπτών αγώνα.

Οι «Μπεργκαμάσκι» στα τέσσερα λεπτά των καθυστερήσεων προσπάθησαν κι έψαξαν την ολική ανατροπή, όμως η Μπολόνια αποδείχτηκε ιδιαίτερα ανθεκτική παρά το αριθμητικό της μειονέκτημα.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.