Η Αταλάντα δεν αντιμετώπισε ιδιαίτερα προβλήματα κόντρα στην Τζένοα, την οποία συνέτριψε 5-1 εντός έδρας.

Οι γηπεδούχοι έφτασαν τους δέκα βαθμούς, μετά την τρίτη φετινή της νίκη στο φετινό πρωτάθλημα. Η Τζένοα από την πλευρά της έμεινε στους πέντε βαθμούς, μετά την τέταρτη φετινή της ήττα σε επτά αγώνες.

Η Αταλάντα πήρε από την αρχή της αναμέτρησης τα ηνία του αγώνα και επέβαλε τον ρυθμό της. Οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ με τον Ματέο Ρετέγκι στο 24’ και κράτησαν το προβάδισμά τους έως το τέλος του πρώτου μέρους. Η ομάδα του Μπέργκαμο ολοκλήρωσε το πρώτο μέρος με 64% κατοχή, ενώ είχε 11/2 τελικές έναντι 4/1 της Τζένοα.

Η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε στο δεύτερο μέρος, με τους γηπεδούχους να φτάνουν στο δεύτερο γκολ, πέντε λεπτά μετά την έναρξη του δευτέρου μέρους (50’) και πάλι με τον Ρετέγκι. O Ιταλοαργεντινός επιθετικός έφτασε σημείωσε τα πρώτα του γκολ στο φετινό πρωτάθλημα. Ο Έντερσον σημείωσε το τρίτο γκολ των γηπεδούχων, με τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα (60’) και ουσιαστικά «καθάρισε» τη νίκη για την ομάδα του Τζιάν Πιέρο Γκασπερίνι.

Αυτό ήταν το πρώτο φετινό γκολ του 25χρονου Βραζιλιάνου μέσου. Ο Ρετέγκι ολοκλήρωσε την εξαιρετική του εμφάνιση με τρίτο γκολ, καθώς σκόραρε από το σημείο του πέναλτι στο 74’, δίνοντας διαστάσεις θριάμβου στην ομάδα του. Ο Μάρτεν Ντε Ρόουν στο 80’ σημείωσε το πέμπτο γκολ της ομάδας του. Το μόνο που κατάφερε η Τζένοα ήταν να μειώσει το σκορ με τον Τζεφ Εκχάτορ στο 83’. Η Αταλάντα τελείωσε τον αγώνα με 63% κατοχή μπάλας και 23/8 τελικές, έναντι 7/2 της Τζένοα.

Το σχετικό βίντεο: