Πιέτρο Πελέγκρι: O «νέος Μέσι» σπάει κάθε ρεκόρ στη Serie A

Είναι το νέο «καυτό» όνομα του ιταλικού ποδοσφαίρου. Πριν ακόμη κλείσει τα 17 του χρόνια έχει καταφέρει να μιλάει γι΄αυτόν όλη η Ιταλία. Και όχι μόνο.

     Είναι το νέο «καυτό» όνομα του ιταλικού ποδοσφαίρου. Πριν ακόμη κλείσει τα 17 του χρόνια έχει καταφέρει να μιλάει γι΄αυτόν όλη η Ιταλία. Και όχι μόνο.
Ο Πιέτρο Πελέγκρι είναι από τη Γένοβα. Η οικογένεια του ζει στο Πέγκλι, μία παραθαλάσσια πόλη στα δυτικά της πόλης. 
     Η Τζένοα είναι μία ομάδα που παραδοσιακά δίνει ευκαιρίες σε νέα παιδιά. Οι ακαδημίες της έχουν βγάλει 96 επαγγελματίες ποδοσφαιριστές τα τελευταία 12 χρόνια, μεταξύ αυτών τον Ντομένικο Κρίσιτο, τον Στέφανο Στουράρο και τον Στεφάν Ελ Σαραουί.

     Ο μικρός Πιέτρο Πελέγκρι, γιος του Μάρκο που εργάζεται χρόνια στην ομάδα της Γένοβας, αρχικά στις Ακαδημίες και τώρα ως διευθυντής στην πρώτη ομάδα είχε ως όνειρο να δει τον Πιέτρο να φορέσει κάποια στιγμή την φανέλα της επαγγελματικής ομάδας. Μάλιστα έλεγε ότι μπορεί να πεθάνει ευτυχισμένος όταν δει τον γιο του να παίζει με την πρώτη ομάδα στο «Λουίτζι Φεράρις». Ούτε αυτός, ούτε περισσότερο ο Πιέτρο φαντάζονταν ότι αυτό θα γινόταν τόσο γρήγορα. 
   
     Το γεγονός που κάνει την ιστορία του ακόμη πιο αξιοσημείωτη είναι ότι, παρά το γεγονός ότι είναι τόσο νέος, οι καλύτεροι σύλλογοι στον κόσμο έχουν χτυπήσει την πόρτα του για να τον αποκτήσουν. Ο Πιέτρο όμως πάντα ήθελε να παίξει στη Τζένοα και ήξερε ότι αργά ή γρήγορα θα μπορούσε να πάρει την ευκαιρία του.  Αυτό που ο Πελέγκρι δεν θα μπορούσε να προβλέψει, παρά την πίστη όλων στην ακαδημία της Γένοβας, είναι η ταχύτητα με την οποία θα έρθει.

     Πραγματοποίησε το ντεμπούτο του στην πρώτη ομάδα τον περασμένο Δεκέμβριο, απέναντι στην Τορίνο. Ο ίδιος αντιμετώπισε αυτό το συμβάν, ως ένα υπέροχο χριστουγεννιάτικο δώρο. Αλλά ήταν κάτι περισσότερο από αυτό. Ο Πιέτρο έγραψε ιστορία, ισοφαρίζοντας ένα ρεκόρ που παρέμενε ανέγγιχτο για περίπου 8 δεκαετίες. Σε ηλικία 15 χρόνων και 280 ημερών έγινε ο νεαρότερος παίκτης που έπαιξε στη Serie A, πιάνοντας στην 1η θέση τον Αμαντέο Αμαντέι, του οποίου η πρώτη εμφάνιση έγινε ακριβώς στην ίδια ηλικία, με την φανέλα της Ρόμα, το 1937.

    Αφού έπαιξε άλλο ένα ματς απέναντι στην Κιεβο, ήταν παρών στο 3ο  του παιχνίδι με την φανέλα της Τζένοα, στο κατάμεστο «Ολίμπικο», για την αναμέτρηση με την Ρόμα, στο αποχαιρετιστήριο παιχνίδι του Φραντσέσκο Τότι. Η Τζένοα ηττήθηκε με 3-2, όμως ο μικρός Πιέτρο σκόραρε και έγραψε πάλι το όνομα του στα βιβλία των ρεκόρ του ιταλικού πρωταθλήματος. Έγινε ο νεαρότερος σκόρερ στην ιστορία της Serie A.
Στη μικτή ζώνη στη συνέχεια, οι σκέψεις του Πιέτρο στράφηκαν κυρίως προς τον Τότι. Είκοσι πέντε χρόνια σε ένα σύλλογο, που ήταν η ομάδα που υποστήριξε ως αγόρι. Απλώς φανταστείτε την ιστορία να επαναλαμβάνεται με τον Πιέτρο. 
     
     Τα ρεκόρ όμως του μικρού δεν σταματούν εδώ, Στις 17 Σεπτεμβρίου του 2017, έγινε ο πρώτος 16χρονος σε οποιοδήποτε ευρωπαϊκό πρωτάθλημα που σκοράρει δύο φορές. Αυτό έγινε στην ήττα από την Λάτσιο με 3-2.
Πριν από 2 χρόνια ο Μπέπε Μαρότα, τζένεραλ μάνατζερ της Γιουβέντους προσπάθησε να αποσπάσει, χωρίς αποτέλεσμα, την υπογραφή του Πιέτρο, όταν κανένας δεν ήξερε τίποτα για την αξία του. 
   
     Το καλοκαίρι η Ίντερ έδινε 60 εκατομμύρια ευρώ για τον Πελέγκρι και άλλον έναν 16χρονο παίκτη των ακαδημιών της Τζένοα, τον Έντι Σαλσίντο, αλλά ο συνδυασμός του financial fair play και των capital control που είχε επιβάλλει η κινέζικη κυβέρνηση, έκαναν ανέφικτη την μετακίνηση. Την τελευταία ημέρα της καλοκαιρινής μεταγραφικής περιόδου προσπάθησε και η Μίλαν να τον αποκτήσει, αλλά η προσφορά δεν κρίθηκε ικανοποιητική από την διοίκηση της Τζένοα. 
   
     Είναι σίγουρο, ότι οι Big Three της Ιταλίας θα επανέλθουν γρήγορα για την απόκτησή του. Κάποιοι λένε ότι είναι πολύ νωρίς για να υπάρχει σιγουριά για το ταλέντο του μικρού. Αλλά οι μεγάλοι του ιταλικού ποδοσφαίρου δεν θέλουν να είναι αργά όταν αναγνωρίσουν την αξία του…


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.