Στην κορυφή της Serie A ισόβαθμη της Νάπολι, βρίσκεται από το βράδυ του Σαββάτου η Γιουβέντους, η οποία κέρδισε με αυτογκόλ στο 85' τη Λάτσιο που έπαιζε με δέκα παίκτες από το 24'.

Με τέσσερις ισοπαλίες στα πέντε τελευταία ματς στην Serie A, η Γιουβέντους ήθελε μόνο νίκη στο Τορίνο κόντρα στην Λάτσιο και την πήρε στο παρά πέντε του αγώνα, επικρατώντας 1-0 για την 8η αγωνιστική πιάνοντας στην κορυφή της βαθμολογίας τη Νάπολι που έχει ματς λιγότερο.

Για τους φιλοξενούμενους τα πράγματα έγιναν εξαιρετικά δύσκολα και υποχρεώθηκαν να αλλάξουν το αγωνιστικό τους πλάνο στο 24′, σημείο στο οποίο ο Ρομανιόλι αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη κάρτα μετά από επέμβαση του VAR για το φάουλ πάνω στον Καλουλού

Οι γηπεδούχοι στο δεύτερο μέρος πίεσαν περισσότερο την άμυνα της Λάτσιο και στο 57′ είχαν δοκάρι με τον Βλάχοβιτς να εκτελεί από το ύψος της μικρής περιοχής.

Ο Σέρβος επιθετικός της Γιουβέντους είχε ακόμα μία καλή στιγμή, στο 87′, όταν το σουτ που έκανε έξω από την περιοχή αποκρούστηκε με δυσκολία από τον Προβεντέλ.

Η λύτρωση για την ομάδα του Μότα ήρθε στο 85ο λεπτό όταν από τη σέντρα του Καμπάλ, έγινε η προβολή από τον Χίλα, με τον Ισπανό να στέλνει άθελά του τη μπάλα στα δίχτυα του Ιταλού γκολκίπερ για το 1-0.

Ο Χρήστος Μανδάς βρέθηκε στον πάγκο της Λάτσιο.

Οι συνθέσεις:

Γιουβέντους: Ντι Γκρεγκόριο, Σαβόνα (54′ Γουεά), Γκάτι (72′ Ντανίλο), Καλουλού, Καμπάλ, Τουράμ (72′ Άτζιτς), Λοκατέλι (54′ Φατζιόλι), Ντάγκλας Λουίς, Καμπιάσο, Βλάχοβιτς, Γιλντίζ.

Λάτσιο: Προβεντέλ, Μάρουτσιτς, Χίλα, Ρομανιόλι, Ταβάρες (78′ Πελεγκρίνι), Γκεντοζί (67′ Βεσίνο), Ροβέλα, Ίσακσεν (67′ Πέδρο), Ντιά (27′ Πάτρικ), Τζακάνι (67′ Καστροβίλι), Καστεγιάνος.