Η Ίντερ νίκησε με 1-0 την Ρόμα στο «Ολίμπικο» για την 8η αγωνιστική της Serie A, ανεβαίνοντας έτσι στην 2η θέση της βαθμολογίας.

Οι «νερατζούρι κράτησαν την παράδοση που τους θέλει πάντα να σκοράρουν και να φεύγουν με νίκη από την «αιώνια πόλη». Ήταν η 4η σερί της νίκη κόντρα στους Ρωμαίους.

Η Ρόμα με 10 βαθμούς έμεινε στην 10η θέση του πίνακα.

Το πρώτο ημίχρονο ήταν πολύ κλειστό, χωρίς πολλές φάσεις. Καλύτερη για την Ρόμα, στο 41’ ένα σουτ του Πελεγκρίνι από καλή θέση άουτ.

Η Ίντερ έχασε στο πρώτο μέρος Τσαλχάνογλου και Ατσέρμπι εξαιτίας τραυματισμών.

Στην επανάληψη η Ίντερ άνοιξε το σκορ στο 60’. Λάθος του Ζαλέφσκι στην μεσαία γραμμή, έφερε αντεπίθεση με τον Φρατέζι να γυρίζει την μπάλα μέσα στην περιοχή και τον Λαουτάρο Μαρτίνες με δυνατό σουτ να νικά τον Σβίλαρ για το 0-1.

Στο 65’ ο Τιράμ γύρισε μέσα στην περιοχή αλλά τελευταία στιγμή ο Τσελίκ απομάκρυνε προ του Ντιμάρκο.

Καλή στιγμή στο 70’ για την Ρόμα, αλλά η κεφαλιά του Ντίβμπικ μέσα από την μικρή περιοχή έφυγε άουτ.

Στο 76’ ο Ντούμφρις έκανε κούρσα από τα δεξιά μπήκε στην περιοχή, σούταρε αλλά ο Σβίλαρ σωτήρια απέκρουσε.

Στο 84’ ο Σβίλαρ έσωσε το τετ α τετ με τον Ντούμφρις και πάλι.

Οι τιφόζι της Ρόμα δεν κρύβουν την οργή τους απέναντι στη διοίκηση του συλλόγου. Ακόμα εξαγριωμένοι με την ξαφνική απόλυση του Ντανιέλε Ντε Ρόσι και τις υπόλοιπες επιχειρηματικές δραστηριότητες του Friedkin Group, διαμαρτυρήθηκαν για ακόμη μια φορά κατά των Αμερικάνων στο ντέρμπι κόντρα στην Ίντερ.

Όπως και στο παιχνίδι απέναντι στην Ουντινέζε, οι οργανωμένοι των Τζαλορόσι καθυστέρησαν 15 λεπτά να μπουν στην Curva Sud του «Ολίμπικο» και κρέμασαν ένα πανό που περιέκλεισε όλα όσα σκέφτονται. «15 λεπτά απουσίας, γιατί είμαστε αηδιασμένοι με αυτή τη διοίκηση», ήταν το μήνυμά τους.

Ρόμα: Σβίλαρ, Ανχελίνιο, Τσελίκ, Μαντσίνι, Εντικά, Κριστάντε, Πελεγκρίνι, Ζαλέσκι, Κονέ, Ντιμπάλα, Ντόβμπικ.

Ίντερ: Ζόμερ, Νταρμιάν, Ατσέρμπι, Ντιμάρκο, Παβάρ, Μπαστόνι, Μικιταριάν, Τσαλχάνογλου, Μπαρέλα, Τιράμ, Λαουτάρο Μαρτίνες.