Είναι σαν να κύλησε μια ζωή από την τελευταία φορά που είδαμε τον Μπαλοτέλι στη Serie A. Περάσαμε μια παγκόσμια πανδημία, είδαμε τους «Azzurri» να κερδίζουν ένα Euro και τέσσερις διαφορετικές ομάδες να σηκώνουν εν τω μεταξύ το scudetto.
Ο πρώην διεθνής Ιταλός επιθετικός ήταν ελεύθερος από τότε που έφυγε από την τουρκική Αντάνα Ντεμίρσπορ το περασμένο καλοκαίρι. Η Τζένοα θα είναι ο 12ος σύλλογος του «Super Mario», μια ομάδα που θέλει απελπισμένα να αποφύγει τον υποβιβασμό και δεν έχει δύο από τους επιθετικούς της από την περασμένη σεζόν, οπότε έδωσε τη δυνατότητα στον Μπαλοτέλι να επιστρέψει για πέμπτη περίοδο στο υψηλότερο επίπεδο του Calcio.
Balotelli is 🔴🔵 pic.twitter.com/vnJDtss2c9
— Genoa CFC (@GenoaCFC) October 28, 2024ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
Η ευκολία με την οποία έβαλε γκολ για τους «νερατζούρι» σε επίπεδο νέων, αλλά και για τη χώρα του, υποδήλωνε ότι πρόκειται για έναν επιθετικό που μπορούσε να κάνει κάθε είδους ρεκόρ σε συλλογικό και διεθνές επίπεδο. Το ότι όλα αυτά έγιναν με μια διαβεβαίωση που κάποιοι την ερμήνευσαν ως αλαζονεία, τον έκανε σχεδόν αμέσως πρόσωπο που δίχασε.
Κέρδισε τη Serie A με την Ίντερ το 2007–08 και το 2008–09, και την επόμενη περίοδο, υπό τον Ζοζέ Μουρίνιο, η Ίντερ κέρδισε το πρώτο τρεμπλ του ιταλικού ποδοσφαίρου και ο Μπαλοτέλι σήκωσε τον τρίτο του τίτλο στη Serie A, σε ηλικία 20 ετών.
Τον Αύγουστο του 2010, ο Μπαλοτέλι πήγε στη Μάντσεστερ Σίτι από την Ίντερ αντί 29 εκατομμυρίων ευρώ. Στο τέλος της πρώτης του σεζόν βοήθησε τη Μάντσεστερ Σίτι να κατακτήσει το Κύπελλο Αγγλίας, δίνοντας τέλος σε μια 35χρονη ξηρασία χωρίς τρόπαια.
Mario Balotelli signed for Genoa. It's a genius welcome video 🎮pic.twitter.com/N6yYsR08fo
— BabaGol (@BabaGol_) October 29, 2024
Επέστρεψε στην Ιταλία τον Ιανουάριο του 2013, υπογράφοντας στην αντίπαλη ομάδα της Ίντερ, την Μίλαν, πριν επιστρέψει στην Premier League με τη Λίβερπουλ 18 μήνες αργότερα. Μετά την επιστροφή του στη Μίλαν ως δανεικός, ο Μπαλοτέλι έφυγε στη Γαλλία, παίζοντας στη Νις και τη Μαρσέιγ στη Ligue 1. Επέστρεψε στην Ιταλία για τρίτη φορά, εντάχθηκε στην Μπρέσια της Serie A το καλοκαίρι του 2019 και στη Μόντσα της Serie B στα τέλη του 2020. Ακολούθησαν η Αντάνα Ντεμίρσπορ και η Σιόν και τώρα, νάτος πάλι στη Serie A!
Στη χώρα που γεννήθηκε έχει γίνει συχνά στόχος ρατσισμού και ίσως αυτό τον ώθησε να παίξει στο εξωτερικό. Οι επικριτές του πάντα υποστήριζαν ότι φέρνει πολλά προβλήματα στον εαυτό του. Σίγουρα δεν ενεργούσε πάντα άψογα, αλλά το περίφημό μπλουζάκι «Why Always Me» εμπεριέχει μία δόση αλήθειας.
Στα 34 χρόνια του, μπορεί να έχει ακόμα πολλά να προσφέρει και η Τζένοα είναι σίγουρα ένας σύλλογος που έχει απελπιστική ανάγκη, αφού έχασε τους Ματέο Ρετέγκι και Άλμπερτ Γκούντμουνσον το καλοκαίρι και έχει ένα κακό ξεκίνημα στη σεζόν. Του ζητάει πολλά, να είναι ο σωτήρας της, αλλά της δίνει μια επιθετική επιλογή που θα προκαλέσει ανησυχία σε άλλους συλλόγους στον αγώνα του υποβιβασμού.
Υπάρχει πάντα αυτή η συζήτηση για το τι μπορεί να φέρει στον σύλλογο και το πρωτάθλημα και τι στα πρωτοσέλιδα εκτός γηπέδου που πρέπει να δημιουργεί ανησυχία. Κι όμως, αν εστιάσεις αποκλειστικά στο ποδόσφαιρο, έχει τη δυνατότητα να εξελιχθεί ως ένας σημαντικός παράγοντας που μπορεί να κρατήσει στη ζωή τον νέο του εργοδότη. Σίγουρα πάντως και μόνο η παρουσία του θα προσδώσει πολύ μεγαλύτερο ενδιαφέρον στη Serie A και ίσως να έχει να δώσει, άλλη μία ηχηρή απάντηση στους επικριτές του…