Ρονάλντο, Ιμόμπιλε, Λουκάκου, γράφουν ιστορία!

Η μεγάλη «μάχη» για την κατάκτηση του πρωταθλήματος συνεχίζεται με αμείωτο ενδιαφέρον, καθώς Γιουβέντους, Ίντερ και Λάτσιο επέστρεψαν στις νίκες, μετά τα «στραβοπατήματα» και των τριών την προηγούμενη αγωνιστική.

Η μεγάλη «μάχη» για την κατάκτηση του πρωταθλήματος συνεχίζεται με αμείωτο ενδιαφέρον, καθώς Γιουβέντους, Ίντερ και Λάτσιο επέστρεψαν στις νίκες, μετά τα «στραβοπατήματα» και των τριών την προηγούμενη αγωνιστική.
Μερικά εντυπωσιακά στοιχεία, με κεντρικά πρόσωπα τους τρεις πρώτους σκόρερ της Serie A, Ιμόμπιλε, Ρονάλντο και Λουκάκου, ανέδειξε η 22η αγωνιστική:

= O Ρομέλου Λουκάκου, έγινε ο πρώτος ποδοσφαιριστής, στην εποχή των τριών βαθμών στη νίκη (στη Serie A) που πετυχαίνει 11+ τέρματα στις πρώτες 11 εκτός έδρας εμφανίσεις του στο πρωτάθλημα.

= Για πρώτη φορά στη Serie A, η Τορίνο δέχεται τουλάχιστον 11 τέρματα, σε μόλις 2 παιχνίδια. Πραγματική κρίση!

= Ο Ντανιέλ Μαλντίνι είναι ο πρώτος παίκτης γεννημένος το 2000 που έπαιξε στη Serie A.

= Ο Τσίρο Ιμόμπιλε έχει πετύχει 25 γκολ στο πρωτάθλημα, μετά από 21 αγωνιστικές. Κανένας στο παρελθόν δεν έχει πετύχει περισσότερα γκολ. Τον ίδιο αριθμό τερμάτων, 25 γκολ είχε πετύχει ο Βαλεντίν Αντζελίλο στο μακρινό 1959. Επίσης ο Ιταλός επιθετικός έφτασε τα 123 τέρματα στις 10 τελευταίες περιόδους, τα περισσότερα από οποιονδήποτε άλλον παίκτη. Γεννημένος σκόρερ.

= Ο Κριστιάνο Ρονάλντο συμπλήρωσε 50 ματς στη Serie A και έχει συμμετοχή σε 50 γκολ της Γιουβέντους (40 γκολ-10 ασίστ). Μάλιστα ο Πορτογάλος σταρ έγινε ο πρώτος παίκτης στην ιστορία της Γιουβέντους, μετά τον Νταβίντ Τρεζεγκέ, το 2005, που σκοράρει για 9 συνεχόμενες αγωνιστικές. Ανεπηρέαστος από το πέρασμα του χρόνου ο CR7.

= Με το 3-0 επί της Φιορεντίνα, η Γιουβέντους, έγινε η πρώτη ομάδα που φτάνει στις 1600 νίκες στη Serie A

= Ο Έντιν Τζέκο, έγινε ο 7ος παίκτης στην ιστορία της Ρόμα, που πετυχαίνει τουλάχιστον 100 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις με τους «τζιαλορόσι».

= Η Ρόμα δέχτηκε τρία γκολ στα πρώτα 30 λεπτά ενός αγώνα στη Serie A, για πρώτη φορά μετά τον Σεπτέμβριο του 2012

= Ο Ζοάο Πέντρο έχει φτάσει τα 14 γκολ στο πρωτάθλημα. Ο προηγούμενος Βραζιλιάνος που πέτυχε περισσότερα τέρματα μετά από 22 αγώνες, ήταν ο Ζίκο με την Ουντινέζε την περίοδο 1983-84.

= Ο Ντέμε είναι ο δεύτερος με όνομα «Ντιέγκο» που πετυχαίνει γκολ στη Serie A, μετά τον Ντιέγκο Μαραντόνα, που πέτυχε το τελευταίο του γκολ στο ιταλικό πρωτάθλημα, τον Μάρτιο του 1991 και μάλιστα σε εκτός έδρας ματς με τη Σαμπντόρια!

= Ο Αρκάντιους Μίλικ έχει πετύχει τα 15 από τα 35 του γκολ στη Serie A, στην πρώτη του τελική προσπάθεια! 
 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.