Με τον καλύτερο τρόπο γιορτάζει τα 113α γενέθλιά της η Λάτσιο, που ιδρύθηκε σαν σήμερα (9 Ιανουαρίου) το 1900.

Με τον καλύτερο τρόπο γιορτάζει τα 113α γενέθλιά της η Λάτσιο, που ιδρύθηκε σαν σήμερα (9 Ιανουαρίου) το 1900. Η πρόκριση στους “4” του κυπέλλου το βράδυ της Τρίτης ήρθε να… δέσει για την παλαιότερη ποδοσφαιρική ομάδα της Ρώμης, η οποία διανύει εξαιρετική σεζόν και στο πρωτάθλημα, όπου βρίσκεται στη δεύτερη θέση 5 βαθμούς πίσω από την πρωτοπόρο Γιουβέντους.

Τα τμήματα της Λάτσιο καλύπτουν σήμερα 36 συνολικά αθλήματα, αλλά η Societa Sportiva Lazio ιδρύθηκε ως Societa Podistica Lazio (αθλητικός σύλλογος δρομέων). Τα χρώματα της (γαλάζιο και λευκό) επιλέχθηκαν από τη σημαία της Ελλάδας, πατρίδας των Ολυμπιακών Αγώνων και του αθλητισμού. Το έμβλημά της είναι ο αετός που ήταν σύμβολο της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας, ενώ η ονομασία της προέρχεται από την περιοχή στην οποία ανήκει διοικητικά και γεωγραφικά η Ρώμη, το Λάτιο.

Σε ποδοσφαιρικό επίπεδο οι μεγαλύτερες επιτυχίες για τους “λατσιάλι” είναι οι 2 τίτλοι στη Σέριε Α το 1974 και το 2000, το κύπελλο κυπελλούχων του 1999 και το Σούπερ Καπ Ευρώπης της ίδιας χρονιάς. Στην τροπαιοθήκη της ομάδας βρίσκονται ακόμη 5 κύπελλα Ιταλίας (τα 4 μπήκαν τα τελευταία 15 χρόνια) και 3 Σούπερ Καπ.