Στο ντέρμπι της 27ης αγωνιστικής στην Ιταλία μεγάλος νικητής αναδείχθηκε η Μίλαν η οποία επικράτησε με το ευρύ 3-0 επί της Λάτσιο με πρωταγωνιστή τον Πατσίνι και την προσπέρασε στη βαθμολογία καθώς έφτασε στους 48 βαθμούς και την τρίτη θέση.

Στο ντέρμπι της 27ης αγωνιστικής στην Ιταλία μεγάλος νικητής αναδείχθηκε η Μίλαν η οποία επικράτησε με το ευρύ 3-0 επί της Λάτσιο με πρωταγωνιστή τον Πατσίνι και την προσπέρασε στη βαθμολογία καθώς έφτασε στους 48 βαθμούς και την τρίτη θέση.

Η Λάτσιο αναγκάστηκε από πολύ νωρίς να αγωνίζεται με παίκτη λιγότερο καθώς μόλις στο 16ο λεπτό ο Καντρέβα αντίκρισε την κόκκινη κάρτα. Η Μίλαν εκμεταλλεύτηκε την αριθμητική υπεροχή στο έπακρο και πέντε λεπτά πριν τη λήξη του ημιχρόνου άνοιξε το σκορ με τον Πατσίνι. Η ομάδα του Πέτκοβιτς δεν πρόλαβε να συνέλθει και δέχτηκε και δεύτερο γκολ τέσσερα λεπτά αργότερα, συγκεκριμένα στο 44ο λεπτό με σκόρερ τον Μπόατενγκ.

Αυτό ήταν και το σκορ του ημιχρόνου και στο δεύτερο ημίχρονο η εικόνα του παιχνιδιού δεν άλλαξε με τη Μίλαν αν σημειώνει και τρίτο γκολ στο 60ο λεπτό με σκόρερ για δεύτερη φορά τον Πατσίνι που αναδείχθηκε ήρωας για την ομάδα του Αλέγκρι. Να σημειωθεί ότι εκτός πλάνων του Ιταλού προπονητή ήταν ο Μάριο Μπαλοτέλι διότι δεν μπόρεσενα ξεπεράσει το πρόβλημα τραυματισμού του.