Με 3 αγωνιστικές κεκλεισμένων των Θυρών τιμωρήθηκε η ΑΕΚ. Δυο αγωνιστικές για τον Ατρόμητο, ενώ ο Γιώργος Δωνης τιμωρήθηκε με επίπληξη.

Με 3 αγωνιστικές κεκλεισμένων των Θυρών τιμωρήθηκε η ΑΕΚ  για τα επεισόδια στον τελικό κυπέλου με τον Ατρόμητο. Δυο αγωνιστικές για τον Ατρόμητο ενώ ο Γιώργος Δωνης τιμωρήθηκε με επίπληξη με την υποχρέωση ανάκληση των δηλώσεων του.

Η πειθαρχική επιτροπή της ΕΠΟ εξάντλησε την αυστηρότητα της τιμωρώντας την ΑΕΚ με τρεις αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών και 292 χιλιάδες χρηματικό πρόστιμο και τον Ατρόμητο με δυο αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών και πρόστιμο 60 χιλιάδες ευρω.
Και οι δυο ΠΑΕ κριθήκαν ένοχες για ευρείας έκτασης επεισόδια ενώ η ΑΕΚ ήταν υπότροπη.
Παράλληλα ο Γιώργος Δώνης τιμωρήθηκε με επίπληξη με υποχρέωση ανάκλησης των δυσφημιστικών δηλώσεων του, με δημοσίευση εντός δεκαπέντε (15) ημερών. Ο προπονητής του Ατρομήτου που ειχε χαρακτηρίσει το κράτος και το ποδόσφαιρο μας ως.Οίκους ανοχής, μάλλον δεν θα ανακαλέσει τις δηλώσεις του
Αξίζει να σημειωθεί ότι για πρώτη φορά αποφασίστηκε  να επιβληθούν οι μεγαλύτερες των ποινών γεγονός που έρχεται σε αντίθεση με το πνεύμα που δίκαζαν οι επιτροπές μέχρι σήμερα.
Ο Ατρόμητος θα εκτίσει την ποινή στο νέο πρωτάθλημα, ενώ η ΑΕΚ στους δύο επόμενους αγώνες των πλέι οφ με ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό καθώς και τον πρώτο της επόμενης σεζόν.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ποινής από την ΕΠΟ

«Η Πειθαρχική επιτροπή της ΕΠΟ κηρύσσει τους εγκαλούμενους α) ποδοσφαιρική ομάδα με την επωνυμία ΑΠΣ ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 1923, β) ποδοσφαιρική ομάδα με την επωνυμία Α.Ε.Κ και γ) τον Γεώργιο Δώνη, προπονητή της πρώτης, πειθαρχικά ελεγκτέους και επιβάλλει:

1) Στην πρώτη, ΠΑΕ ΑΠΣ ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΘΗΝΩΝ, 1923 α) χρηματική ποινή εξήντα χιλιάδων (60.000) ευρώ και β) τη διεξαγωγή δυο (2) αγώνων της χωρίς θεατές.

2) Στην δεύτερη, ΠΑΕ Α.Ε.Κ, α) χρηματική ποινή διακοσίων ενενήντα δυο χιλιάδων πεντακοσίων (292.500) ευρώ, β) τη διεξαγωγή τριών (3) αγώνων της χωρίς θεατές και γ) απαγόρευση μετακίνησης οπαδών της για το υπόλοιπο της αγωνιστικής, (τρέχουσας) ποδοσφαιρικής περιόδου (2010-2011).

3) στον Γεώργιο Δώνη την ποινή της επίπληξης με υποχρέωση ανάκλησης των δυσφημιστικών δηλώσεων του, που στο αιτιολογικό αναφέρονται, με δημοσίευση εντός δεκαπέντε (15) ημερών από τη δημοσίευση της παρούσας απόφασης, σε μία από τις αθλητικές και μία από τις πολιτικές εφημερίδες που αναφέρονται στο συνημμένο στο με αριθμό 14799/03.05.2011 έγγραφο της Ε.Π.Ο κατηγορητήριο του Ποδοσφαιρικού Εισαγγελέα. Σε περίπτωση μη ανάκλησης, εντός της ως άνω προθεσμίας, θα ακολουθήσει η διαδικασία που στο άρθρο 25 παρ. 1, εδ. α΄ του Πειθαρχικού Κώδικα της Ε.Π.Ο ορίζεται. (Τελικός αγώνας Κυπέλλου Ελλάδας της 30.04.2011)»