Ο Ανρί Καμαρά μίλησε στο novasports.gr και τον Απόστόλη Λάμπο... * Σίριαλ Δώνη μέχρι την Κυριακή

Ο Ανρί Καμαρά μίλησε στο novasports.gr και τον Απόστόλη Λάμπο για την αποχώρηση του από τον αγαπημένο του Ατρόμητο. Τόνισε ότι θέλει να μείνει στην Ελλάδα, μίλησε για την περιβόητη ανανέωση του Σπανού, τον Γιώργο Δώνη αλλά και τη δυστοκία του τη σεζόν που μας πέρασε. Αναλυτικά η συνέντευξη του:

Θα ήθελα να μείνω!
Ο Ανρί Καμαρά έκλεισε πριν από λίγες μέρες τα 34 του χρόνια και στο πλαίσιο της ανανέωσης που επιχειρεί ο Γιώργος Σπανός, ο Σενεγαλέζος άσος ήδη αποτελεί παρελθόν από την ομάδα. Ο ίδιος όπως εκμυστηρεύεται στο novasports.gr ήθελε να μείνει.

«Ο Ατρόμητος θέλει να δημιουργήσει μια νεαρή ομάδα. Ούτως ή άλλως έχει αρκετούς νεαρούς ποδοσφαιριστές. Γι’ αυτό ίσως να μην είμαι ο πλέον κατάλληλος να απαντήσω σε αυτή την ερώτηση. Ρωτήστε τον πρόεδρο. Αυτός μόνο γνωρίζει γιατί προχωρά σε αυτή την κίνηση. Εγώ ήμουν καλά εδώ, κανένας από τους φιλάθλους μας δεν ήθελε να φύγω. Αλλά έτσι είναι το ποδόσφαιρο, θα ήθελα να μείνω.

Τον αγαπώ τον Ατρόμητο, είμαι αγαπητός από τους οπαδούς, ένιωθα άνετα, αλλά πρόκειται για απόφαση του προέδρου, για να αλλάξει κάπως την ομάδα του, ώστε να βρουν περισσότερο χρόνο οι νέοι. Υπάρχουν αρκετοί ικανοί νέοι ποδοσφαιριστές και γι’ αυτό πιστεύω ότι του χρόνου ο Ατρόμητος μπορεί να κάνει κάτι καλό και να βρεθεί στην πρώτη πεντάδα.»

Θα κλείσω εδώ την καριέρα μου!

Αρκετές ομάδες έχουν δείξει το ενδιαφέρον τους για τον Καμαρά και ο ίδιος δε θα είχε πρόβλημα να κλείσει την καριέρα του στην Ελλάδα. Πιο στενό πρέσινγκ του κάνει ο Παναιτωλικός, αλλά υπάρχουν κι άλλες ομάδες που εξετάζουν την περίπτωση του. Μετά τα play off θα ξεκαθαρίσει το που θα συνεχίσει την καριέρα του.

«Προς το παρόν μου αρέσει εδώ και θα ήθελα να παραμείνω στην Ελλάδα. Έχω ήδη επαφές με αρκετές ομάδες, περιμένω την επόμενη εβδομάδα για να φανεί αν θα φύγω από την Ελλάδα ή αν θα παραμείνω. Προς το παρόν δε μπορώ να πω κάτι, θέλω να μείνω εδώ για ένα ή δύο χρόνια και γιατί όχι να κλείσω εδώ την καριέρα μου.»

Δεν είχαμε δεκάρι!

Ο Ανρί Καμαρά αποτέλεσε το μεγάλο όνομα του Ατρόμητου τη χρονιά που μας πέρασε. Βασικό στέλεχος της ομάδας βοήθησε πολύ, αλλά δεν κατάφερε να στείλει τη μπάλα στα αντίπαλα δίχτυα όσες φορές θα ήθελε. Πολλές φορές τις ευκαιρίες τις δημιουργούσε και τις έχανε μόνος του για να εξηγήσει στο novasports.gr πως:

«Αν δείτε καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν δεν είχα πολλές ευκαιρίες να σκοράρω. Εξάλλου η ομάδα δεν είχε ένα πραγματικό δεκάρι για να τροφοδοτήσει τους επιθετικούς. Βέβαια κι εγώ έχασα με τη σειρά μου αρκετές ευκαιρίες, δεν ήμουν τυχερός.

Όπως και να έχει δεν είμαι ικανοποιημένος από τον φετινό μου απολογισμό καθώς έπρεπε να πετύχω περισσότερα γκολ, από τη στιγμή που είμαι σκόρερ, αλλά αυτό συμβαίνει. Θα συνεχίσω τη δουλειά για να ανταμειφθώ του χρόνου. Φέτος ήμουν καλός αλλά όχι τόσο καλός στην τελική προσπάθεια.»

Μέσα στους στόχους μας

Η χρονιά για τον Ατρόμητο μπορεί να κριθεί κατά το ήμισυ επιτυχημένη, αν και ο ίδιος θεωρεί ότι η ομάδα είχε τις δυνατότητες για πολύ μεγαλύτερα πράγματα. Ωστόσο τα δώρα που έκανε η ομάδα στους αντιπάλους της στοίχησαν πολύ.

«Στόχος μας στην αρχή της σεζόν ήταν είτε η συμμετοχή στον τελικό του κυπέλλου είτε να τερματίσουμε στην πρώτη πεντάδα. Φτάσαμε στον τελικό αλλά παίξαμε κόντρα σε μι α μεγαλύτερη ομάδα, αν και από μόνη της η συμμετοχή σε αυτόν είναι φανταστικό επίτευγμα.

Στο πρωτάθλημα το πρόβλημα ήταν ότι δεν καταφέραμε να διατηρήσουμε το προβάδισμα που αποκτούσαμε. Πολλές φορές ήμασταν μπροστά στο σκορ με 1-0 και στα τελευταία λεπτά δεχόμασταν γκολ. Αυτό μας κόστισε στην αρχή της χρονιάς.
Δεν καταλαβαίναμε για ποιο λόγο τα δεχόμασταν. Αυτό μας στοίχισε, ευτυχώς όμως κερδίσαμε τον Ολυμπιακό. Σε αντίθετη περίπτωση θα είχαμε πρόβλημα αλλά ευτυχώς νικήσαμε και σωθήκαμε.»

Πολύ μεγάλος προπονητής ο Δώνης

Μέλι έσταξε το στόμα του Καμαρά στην ερώτηση μας για την γνώμη  του για τον Γιώργο Δώνη.

«Ο Δώνης είναι πολύ καλός προπονητής, είμαι χαρούμενος που συνεργάστηκα μαζί του. Η αλήθεια είναι πως είμαι έμπειρος, αλλά μου έδωσε κι άλλα στοιχεία. Θα ήθελα να τον ευχαριστήσω, τον σέβομαι απόλυτα. Εάν βρεθεί σε μια μεγαλύτερη ομάδα μπορεί να αποδείξει πως είναι σπουδαίος προπονητής.

Είναι τεχνικός που του αρέσει το ωραίο ποδόσφαιρο, γι’ αυτό πιστεύω πως αν προπονήσει μια μεγαλύτερη ομάδα θα αποδείξει την μεγάλη του αξία. Τον σέβομαι πολύ, του εύχομαι καλή τύχη, δεν ξέρω αν θα παραμείνει στον Ατρόμητο, αλλά του εύχομαι καλή τύχη είναι ένας πολύ μεγάλος προπονητής.»