Το novasports.gr αναλύει το τι συμβαίνει στα γραφεία του Ατρομήτου από τη στιγμή που για την ώρα ουδεμία πρόταση έχει φτάσει πρόταση για τους νεαρούς άσους.

Στην ταινία του 1996 «Jerry Maguire», ο Τομ Κρουζ απαιτεί να του «δείξουν το χρήμα» ώστε να διαπραγματευτεί την συνεργασία του ενός και μοναδικού αθλητή του με μια ομάδα. Σίγουρα στον Ατρόμητο δεν είναι τόσο απελπισμένοι, αλλά καθημερινά διαβάζουν δεκάδες σενάρια που αφορούν στους νεαρούς ποδοσφαιριστές της ομάδας τους και τις επικείμενες προτάσεις για μεταγραφή τους, χωρίς να υπάρχει κάτι επίσημο.

Το novasports.gr αναλύει το τι συμβαίνει στα γραφεία του Περιστερίου από τη στιγμή που για την ώρα ουδεμία πρόταση έχει φτάσει στην ΠΑΕ για κάποιον από τους νεαρούς άσους της ομάδας.

Άλλο ενδιαφέρον, άλλο πρόταση!

Το ενδιαφέρον γύρω από τον Θανάση Καραγκούνη είναι δεδομένο και οι προσεγγίσεις προς τους ανθρώπους του Ατρόμητου για τους δύο μεσοεπιθετικούς δεδομένες. Ωστόσο μία προσέγγιση ή μία ερώτηση απέχουν παρασάγγας από μία επίσημη πρόταση.

Ο Ατρόμητος είναι ανοιχτός σε προτάσεις και μόνο τότε θα μπει στη διαδικασία διαπραγματεύσεων με κάθε ενδιαφερόμενο. Ναι, είναι αλήθεια πως υπάρχει ενδιαφέρον για τον Καραγκούνη από τρεις ιταλικές ομάδες. Όπως αληθινό ήταν και το περσινό ενδιαφέρον της Τζένοα, η οποία είχε κάνει επίσημη πρόταση για τον νεαρό άσσο ύψους 700 χιλιάδων ευρώ την οποία οι Περιστεριώτες αρνήθηκαν.

Το γεγονός αυτό είχε σχολιάσει στις αρχές της σεζόν ο Καραγκούνης λέγοντας στην κάμερα της NOVA: «Η αλήθεια είναι πως θα ήθελα να δοκιμάσω στο εξωτερικό και με τιμά η πρόταση που έκανε η Τζένοα. Σίγουρα θα ήθελα να παίξω στην Ιταλία, αλλά από τη στιγμή που ο Ατρόμητος αποφάσισε να με κρατήσει θα είχε τους λόγους του. Ναι, είναι όνειρο μου να αγωνιστώ κάποια στιγμή στο εξωτερικό.» Πλέον στον Ατρόμητο η πολιτική θα είναι διαφορετική σε περίπτωση που έλθει ανάλογη πρόταση.

Σε ότι έχει να κάνει με τον Τάτο, έχει υπάρξει ενδιαφέρον τόσο από τον Ολυμπιακό όσο και από τον Παναθηναϊκό, αλλά ούτε σε αυτή την περίπτωση με επίσημη μορφή. Ήδη ο βραχύσωμος μέσος βολιδοσκοπείται και από ομάδες του εξωτερικού και στον Ατρόμητο τηρούν στάση αναμονής αλλά μόνο για κάποια αξιόλογη πρόταση.

Η περίπτωση Καραλή

Στην περίπτωση του Γιάννη Καραλή τα πράγματα είναι πιο περίπλοκα. Το συμβόλαιο του λήγει τον προσεχή Γενάρη και από τον Ιούλιο θα είναι ελεύθερος να διαπραγματευτεί μόνος του τη μεταγραφή του. Συνεπώς ο Ατρόμητος πρέπει να βιαστεί αν δε θέλει να χάσει ένα δικό του ταλέντο χωρίς όφελος, αλλά αυτό ακόμα δεν ανησυχεί τους ανθρώπους της ομάδας καθώς την επόμενη εβδομάδα επίκειται συνάντηση ανάμεσα στις δύο πλευρές.

Ο 22χρονος μεσοεπιθετικός φέτος εκμεταλλεύτηκε τις ευκαιρίες που του έδωσε ο Γιώργος Δώνης και ήδη είναι πολλοί οι μνηστήρες που περιμένουν να δουν τι θα γίνει μέχρι το τέλος του μήνα. Αν αναλογιστεί κανείς ότι η ΑΕΚ, ο Παναθηναϊκός κι ο Ολυμπιακός στερούνται δεξιού χαφ-εξτρέμ, τότε θα βρουν μπροστά τους μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για να κλείσουν την τρύπα. Ανάμεσα στους μνηστήρες είναι και ο ΠΑΟΚ, αλλά και αρκετές ακόμα ομάδες από τη Super League.

Η περίπτωση Σκόνδρα

 Ο Γιάννης Σκόνδρας ήταν η αποκάλυψη της περασμένης περιόδου για τον Ατρόμητο. Από τα μέσα της χρονιάς, ο Δώνης έψαχνε να βρει τη λύση στο αριστερό άκρο της άμυνας και τη βρήκε στο πρόσωπο του νεαρού μπακ ο οποίος δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη. Αρχηγός και στην εθνική ελπίδων τράβηξε τα βλέμματα αρκετών σκάουτερ.

Πάντως ούτε για τον Γιάννη Σκόνδρα, αλλά ούτε και για τον Γιάννη Καραλή έχει υπάρξει επίσημη πρόταση και το ενδιαφέρον παραμένει σε φιλολογικά επίπεδα.

Πρόταση από πρόταση διαφέρει!

Πρέπει πάντως να ξεκαθαρίσουμε ότι ο Γιάννης Αγγελόπουλος και ο Γιώργος Σπανός θα είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί σε ότι έχει να κάνει με τις πωλήσεις, καθώς σκοπός είναι να αποκομίσουν τα μεγαλύτερα δυνατά οφέλη για το σύλλογο.

Για παράδειγμα αν μία ομάδα κάνει ξερή πρόταση 700.000 ευρώ, την ώρα που μία δεύτερη κάνει πρόταση 500.000 με μεγάλο ποσοστό μεταπώλησης και μπόνους συμμετοχών, είναι πιθανό να προτιμηθεί η δεύτερη. Ιδιαίτερα αν αφορά ομάδα του εξωτερικού η οποία θα αυξάνει κατακόρυφα την τιμή οποιουδήποτε νεαρού άσσου από τη στιγμή που θα φεύγει από το Ελευθέριος Βενιζέλος.

Ο τρόπος που έχουν κινηθεί στον Ατρόμητο σε ότι έχει να κάνει με τις προσθήκες στην ομάδα είναι απόλυτα επαγγελματικός και ήδη καταγράφονται οι επόμενοι στόχοι, ώστε να αποφασιστεί για ποιους ποδοσφαιριστές θα κινηθούν. Ανάλογος θα είναι και ο τρόπος που θα διαχειριστούν τις πωλήσεις. Χωρίς βιασύνη και εξετάζοντας διεξοδικά κάθε πιθανή πρόταση και με βάση το συμφέρον του συλλόγου.

Σίγουρα δεν πρόκειται ο Γιάννης Αγγελόπουλος να φωνάξει «δείξτε μου το χρήμα» όπως ο Τομ Κρουζ, ωστόσο δεν πρόκειται και να ενδώσει σε πρόταση που δεν είναι ανάλογη της αξίας των νεαρών ταλέντων της ομάδας και του συμφέροντος του συλλόγου.