Ο ΑΣ Αρης ξεκινά από τώρα την προετοιμασία του για τον όσο το δυνατόν καλύτερο εορτασμό των 100 χρόνων από την ίδρυση του συλλόγου. Αυτό ήταν ένα από τα συμπεράσματα που βγήκε, κατά τη διάρκεια της ετήσιας τακτικής γενικής συνέλευσης που πραγματοποιήθηκε στο κλειστό της Θύρας 3 του «Κλεάνθης Βικελίδης». Εγκρίθηκε εξάλλου ο διοικητικός και οικονομικός απολογισμός της χρονιάς που πέρασε, ενώ συζητήθηκαν αρκετά ακόμη ενδιαφέροντα θέματα.
Στην τοποθέτησή του ο πρόεδρος του ΑΣ Αρη, κ. Νίκος Παπαδόπουλος, υπογράμμισε: «Ο Ερασιτέχνης είναι η μάνα του Συλλόγου και αν δεν υπήρχε αυτός, δεν θα υπήρχε ο ΑΡΗΣ. Ο ΑΡΗΣ είναι μια μεγάλη ομάδα, κάτι που φαίνεται από την εθελοντική εργασία πολλών ανθρώπων στα τμήματα, την συμμετοχή πολλών παιδιών αλλά και από την δράση μας στην κοινωνία. Ο Σύλλογος είναι ένας τεράστιος οργανισμός που έχει στην τάξη του πάρα πολλά τμήματα, ομαδικά ατομικά, ανδρικά και γυναικεία.
Ο ΑΡΗΣ συνέχεια όσο πάει και μεγαλώνει, Γίνονται καινούργια τμήματα στο Σύλλογο με ότι οικονομικό κόστος συνεπάγεται και παρατηρείται μια μεγάλη προσπάθεια και τεράστια δουλειά. Ο Σύλλογος προσπαθεί με τα μέσα που έχει να ανταπεξέλθει στους στόχους και τις υποχρεώσεις του».
Κάνοντας μια αναφορά στο οικονομικό σκέλος, σημείωσε: «Ο Σύλλογος βρίσκεται σε ένα στάδιο προσαρμογής και προσπαθεί να αυξήσει τους πόρους του. Τα τελευταία δύο χρόνια έχουν “κοπεί” οι επιχορηγήσεις από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, όπως και στο τμήμα βόλεϊ ανδρών. Μιλάμε για ποσά που φτάνουν μέχρι και τις 100.000 ευρώ. Αυτά δεν δόθηκαν φέτος, με αποτέλεσμα ένα πολύ σημαντικό έσοδο να έχει εκλείψει από το Σύλλογο
Οι χορηγίες έχουν καταργηθεί και δεν εκπίπτουν φορολογικά. Αυτό για έναν Ερασιτεχνικό Σύλλογο αποτελεί πρόβλημα για τα έσοδα. Αυτοί οι δύο άξονες εσόδων έχουν “κοπεί” και έχουν δημιουργήσει πρόβλημα όχι μόνο σε εμάς, αλλά και σε άλλα σωματεία.
Θα προσπαθήσουμε να προσαρμοστούμε, να ανταπεξέλθουμε και να αντιδράσουμε στην σημερινή πραγματικότητα».
Για τις εργασίες που πρέπει να γίνουν στο Κλεάνθης Βικελίδης: «Λόγω της παλαιότητας του γηπέδου και των κακοτεχνιών από τους Ολυμπιακούς Αγώνες τους 2004, χρειάζονται κάποιες βελτιώσεις που έχουν προγραμματιστεί να γίνουν μέσα στο καλοκαίρι. Πρέπει να συντηρούμε σωστά τις εγκαταστάσεις ώστε να υπάρχει σωστή αξιοποίηση των χώρων».
Τονίζοντας την ανάγκη παραγωγής αθλητών, υπογράμμισε: «Ένας άλλος τομέας που πρέπει να δώσουμε μεγάλο βάρος είναι η στρατολόγηση νέων αθλητών στα διάφορα τμήματα του συλλόγου. Αυτό μπορεί να γίνει μέσω των ακαδημιών. Μέσω σωστής δουλειάς που απαιτεί χρόνο, να βγάζουμε αθλητές και να έχουμε επιτυχίες. Τρανό παράδειγμα είναι οι ακαδημίες του μπάσκετ. Οι αθλητές γαλουχήθηκαν εδώ και έμαθαν το μπάσκετ. Έγιναν καλοί αθλητές, καλοί αρειανοί και καλοί άνθρωποι. Είναι πολύ σημαντικό μέσω αυτών των παιδιών και των προπονητών, να βγάζουμε αθλητές και να έχουμε Πανελλήνιες διακρίσεις. Η ουσία για εμάς σαν Ερασιτέχνης Σύλλογος είναι αυτή. Πρέπει να δώσουμε βάση στα τμήματα υποδομής και να κοιτάξουμε την γενικότερη παρουσία του Συλλόγου».
Για το θέμα του νέου γηπέδου: «Το θέμα του γηπέδου έχει παγώσεις και πρέπει να το δούμε όλοι οι φορείς του ΑΡΗ. Εμείς είμαστε ανοικτοί, να ακούσουμε τις προτάσεις που υπάρχουν και να δούμε τι θα γίνει με το συγκεκριμένο ζήτημα».
Για το 2014, χρόνια στην οποία ο ΑΡΗΣ κλείνει 100 χρόνια ζωής: «Ήδη σχεδιάζουμε το τι θα γίνει έτσι ώστε να γιορτάσουμε τα γενέθλια του Συλλόγου όπως ακριβώς αξίζει σε ένα μεγάλο σωματείο, όπως ο ΑΡΗΣ» ενώ ακόμα πρόσθεσε:
«Στη διάρκεια της αγωνιστικής περιόδου 2011-2012, όλες οι στολές των τμημάτων του Ερασιτέχνη θα έχουν ένα σήμα για τα 100 χρόνια ελεύθερης Θεσσαλονίκης», κατέληξε.