Αποστολή: Κωστής Μπότσαρης Με τους παίκτες που φαίνεται να έχουν προβάδισμα για μια θέση στην 11άδα στο πρώτο φιλικό αγώνα προετοιμασίας, ολοκληρώθηκε πριν η πέμπτη ημέρα του ΠΑΟΚ στο Ντόορβερθ.

Με τους παίκτες που φαίνεται να έχουν προβάδισμα για μια θέση στην 11άδα στο πρώτο φιλικό αγώνα προετοιμασίας να κάνουν χαλάρωμα στην πισίνα, έπειτα από μια ώρα και κάτι προπόνηση αποφόρτισης με ασκήσεις τεχνικής ολοκληρώθηκε πριν η πέμπτη ημέρα του ΠΑΟΚ στο Ντόορβερθ. Ο Λάζλο Μπόλονι δείχνει να έχει κατασταλάξει στα πρόσωπα που θα χρησιμοποιήσει στον αυριανό φιλικό αγώνα με τη Φορτούνα Ντίσελντορφ, αλλά σίγουρα ανάμεσά τους δε θα είναι ο Βίκτορ Βιτόλο. Ούτε 48 ώρες δεν πρόλαβε να καθίσει ο Ισπανός στην Ολλανδία κι επέστρεψε το μεσημέρι της Παρασκευής στη Θεσσαλονίκη για να συζητήσει με τους διοικούντες τη λύση της συνεργασίας του, δεύτερος ποδοσφαιριστής σε διάστημα δυο ημερών και μάλιστα από τους πλέον βασικούς. Η επίσημη ενημέρωση αναφέρει πως δεν αποδέχτηκε την πρόταση μείωσης αποδοχών που του έγινε και σε συνδυασμό με το υψηλό του συμβόλαιο κρίθηκε φρόνιμο να γραφεί ένας τέτοιος επίλογος, παρότι φήμες κάνουν λόγο για προχωρημένες συζητήσεις του ποδοσφαιριστή με ομάδα της Αθήνας.

Ο ΠΑΟΚ αποδυναμώνεται αλλά από τους ανθρώπους της ομάδας εκφράζεται η πεποίθηση πως ισάξια λύση μπορεί να δοθεί εκ των έσω, αν όχι καλύτερη. Το μέλλον θα δείξει. Επίσης, το πρωί αποχώρησε ο Βασίλης Κουτσιανικούλης, ο οποίος παραχωρήθηκε στον Εργοτέλη υπό τη μορφή συνιδιοκτησίας και το μόνο που απομένει για να ανακοινωθεί κι επισήμως είναι να τα βρει ο νεαρός με την ομάδα από την οποία ήρθε στην Τούμπα. Οι συγκεκριμένες κινήσεις αποδίδονται στις περιορισμένες οικονομικές δυνατότητες και την εξίσου ζοφερή οικονομική σεζόν που ακολουθεί σε συνδυασμό με τις αυστηρότατες επιταγές της ΟΥΕΦΑ για τους ισολογισμούς των ομάδων, την ίδια στιγμή που τα ερωτήματα για το οικονομικό άνοιγμα του «Δικεφάλου» παραμένουν αναπάντητα. Το μόνο βέβαιο είναι πως χρίζουν άμεσης απάντησης κάτι που φαίνεται καθώς ο αντίκτυπος των εξελίξεων αποτυπώνεται στην κίνηση των εισιτηρίων διαρκείας. Αρνητικά είναι και τα νέα γύρω από τους υποψήφιους επενδυτές καθώς η συνάντηση με τους προέδρους των Ερασιτέχνη και ΠΑΕ μεταφέρθηκε χρονικά με δική τους υπαιτιότητα για το τέλος της επόμενης εβδομάδας.

Μέσα σ’ όλα αυτά ο ΠΑΟΚ θα δώσει τα πρώτα δείγματα γραφής με τη Φορτούνα στο Ντίσελντορφ αύριο στις 20.00 ώρα Ελλάδος μπροστά σε τουλάχιστον 3.500 φίλους του που θα γιορτάσουν παράλληλα και τη συμπλήρωση 15 ετών από την ίδρυση του ομώνυμου συνδέσμου.