Ώρα ΠΑΟΚ… (video)

Μπορεί ο ΠΑΟΚ να μην είναι 100% έτοιμος αλλά η κρισιμότητα της πρώτης αναμέτρησης με τη Βαλερένγκα στο «Ούλεβαλ» είναι τέτοια που δεν επιδέχεται δικαιολογιών. Ποντάρει σε εμπειρία και κίνητρο (vid)

Αποστολή: Κωστής Μπότσαρης
Εφτασε η ώρα. Μπορεί, όπως παραδέχτηκε κι ο Λάζλο Μπόλονι παραμονές του αγώνα, ο ΠΑΟΚ να μην είναι 100% έτοιμος αλλά η κρισιμότητα της πρώτης αναμέτρησης με τη Βαλερένγκα στο «στάδιο Ούλεβαλ» είναι τέτοια που δεν επιδέχεται δικαιολογιών. Την Πέμπτη στις 19.00 τοπική ώρα ο «Δικέφαλος» δίνει τον πρώτο του επίσημο αγώνα επιθυμώντας το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα εν όψει και της ρεβάνς της Τούμπας.

Τα προβλήματα δε λείπουν καθώς απουσιάζουν οι τραυματίες Μπαλάφας, Σαλπιγγίδης αλλά και ο Πάμπλο Κοντρέρας που έχει άδεια μετά τη συμμετοχή του στο Κόπα Αμέρικα με τη Χιλή, ως το τέλος του Ιουλίου. Επιπλέον, σημαντικοί ποδοσφαιριστές δε βρίσκονται ακόμη στην καλύτερη δυνατή κατάσταση με χαρακτηριστικότερη περίπτωση αυτή του Βλάνταν Ιβιτς, λόγω των ενοχλήσεων που ταλαιπωρούν τον Σέρβο. Είναι χαρακτηριστικό πως ο Ρουμάνος τεχνικός δήλωσε ικανοποιημένος κι από ισόπαλο αποτέλεσμα, ποντάρει πολλά στην εμπειρία των ποδοσφαιριστών του και σημειώνει γνώστης του νορβηγικού αντιπάλου και της επικινδυνότητάς του.

Παράλληλα, αναφέρθηκε και στο βαρύ πένθος στο οποίο έχει βυθιστεί η χώρα μετά τα τραγικά γεγονότα της περασμένης εβδομάδας υποστηρίζοντας πως είναι κάτι που θλίβει όλη την ανθρωπότητα, σε μια προσπάθεια αποφόρτισης του κλίματος. Στο πλαίσιο της προπόνησης έριξε και πάλι το βάρος στη γρήγορη ανάπτυξη, χρησιμοποίησε δημιουργικά τις πτέρυγες και προσπάθησε ν’ ανεβάσει όσο το δυνατόν περισσότερους παίκτες στην αντίπαλη περιοχή τονίζοντας την ανάγκη όχι μόνο για σκοράρισμα αλλά και για γρήγορες επιστροφές.

Μοιραία οι φάσεις από στημένα απασχόλησαν σε άμυνα κι επίθεση. Το σχήμα στο οποίο δείχνει να καταλήγει αποτελείται από τους Χαλκιά ή Κρέσιτς, Ετο, Μαλεζά, Τσιρίλο, Λίνο, Αρίας, Γκαρσία, Φωτάκη, Βιεϊρίνια, Ρομπέρ και Αθανασιάδη στο κλασικό 4-2-3-1, ωστόσο κανείς δε θα πρέπει ν’ αποκλείει το ενδεχόμενο εκπλήξεων αφού στην,  τελευταία πριν από τον αγώνα, προπόνηση επιστράτευσε νέα πρόσωπα σε θέσεις που δε μας είχε συνηθίσει ως τώρα.
Από την πλευρά τους οι γηπεδούχοι που θ’ αγωνιστούν δίχως τους τραυματίες Χέσταντ, Σέλτον, Μποάκε είναι μια ομάδα που δομείται τα τελευταία πέντε χρόνια και ποντάρει πολλά φέτος και στο πρωτάθλημα αλλά και σε μια ευρωπαϊκή πορεία.

Για το λόγο αυτόν ο τεχνικός τους, Μάρτιν Αντρεσεν διατηρεί χαμηλούς τόνους, τονίζει τις εκατέρωθεν γνώσεις της μιας ομάδας για την άλλη και προσθέτει τον προβληματισμό του για το γεγονός πως δεν είδε τον ΠΑΟΚ σε επίσημο αγώνα. Κι ολοκλήρωσε υποστηρίζοντας πως η αλλαγή έδρας έχει μικρή σημασία σ’ ένα ζευγάρι τόσο δύσκολων αγώνων. Όπως αναφέρουν σχετικές πληροφορίες η πιθανή 11άδα που θα χρησιμοποιήσει ο Νορβηγός τεχνικός θ’ αποτελείται από τους Χίρτσφελντ, Στουρ, Μούρι, Στράντμπεργκ, Ντος Σάντος, Ουγκούντε, Φελά, Σινγκ, Μπέρε, Κονέ και Ζάγιτς.
Το πρωί η αποστολή του Δικεφάλου πραγματοποίησε περίπατο στην πόλη του Οσλο και βρέθηκε στον καθεδρικό ναό της πόλης όπου συγκεντρώνεται ο κύριος όγκος του κόσμου για ν’ αποτείνει φόρο τιμής στα θύματα της τραγωδίας. Λίγο μετά τις 22.00 το βράδυ αναμενόταν στο Οσλο ο πρόεδρος της ομάδας, Θόδωρος Ζαγοράκης κι αμέσως θα κατευθυνθεί στο ξενοδοχείο της ομάδας όπου και θα διαμείνει.

Τελικά ξημερώματα Πέμπτης αναμένονται οι πρώτες αφίξεις των οδικών εκδρομών φιλάθλων του ΠΑΟΚ που ξεκίνησαν από Θεσσαλονίκη και το απόγευμα να ολοκληρωθούν. Στο χωρητικότητας 25.000 θέσεων γήπεδο θα βρεθούν και ομογενείς από τις γύρω χώρες, ενώ η ζήτηση των εισιτηρίων από τους Νορβηγούς δεν ξεπερνά τις πέντε με έξι χιλιάδες. Για τα μέτρα ασφαλείας του αγώνα θα πραγματοποιηθεί το πρωί η καθιερωμένη συνάντηση μεταξύ των εμπλεκομένων πλευρών και λίγη ώρα μετά η διοίκηση της Βαλερένγκα θα δεξιωθεί την αντίστοιχη του ΠΑΟΚ.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.