Η μοναδική περίπτωση να προχωρήσουν οι άνθρωποι του Ατρομήτου σε άλλη μεταγραφή είναι να αποχωρήσει κάποιος παίκτης.

Ο Ατρόμητος κινείται με βάση το πλάνο του στο μεταγραφικό παζάρι. Απέκτησε πολλούς παίκτες, αλλά στις θέσεις που έπρεπε. Οι διοικούντες την ομάδα έντυσαν στα “κυανόλευκα” αυτούς που ήθελαν (και μπορούσαν), με ξεκάθαρο κριτήριο να αντικατασταθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο όσοι αποχώρησαν. Τί σημαίνει αυτό με πιο απλά λόγια; Ότι οι ενισχυτικές κινήσεις έχουν ολοκληρωθεί, όπως, άλλωστε, τονίζουν και οι ίδιοι οι άνθρωποι της ομάδας του Περιστερίου.
 
Η μοναδική περίπτωση να προχωρήσουν οι φιναλίστ του Κυπέλλου Ελλάδας σε άλλη μεταγραφή είναι να αποχωρήσει κάποιος παίκτης. Αν θα γίνει αυτό είναι άγνωστο, αλλά είναι γεγονός ότι το τελευταίο διάστημα ποδοσφαιριστές του Ατρόμητου έχουν απασχολήσει άλλους συλλόγους ή τουλάχιστον έχουν παρουσιαστεί ως υποψήφιοι στόχοι τους. Η λογική του Ατρόμητου είναι γνωστή. Δεν θα κόψει τον δρόμο σε κανέναν ποδοσφαιριστή του, πόσο μάλλον από τη στιγμή που μία πιθανή πώληση μπορεί να φέρει ένα ικανοποιητικό ποσό στα ταμεία της ΠΑΕ.
 
Η έναρξη του πρωταθλήματος πλησιάζει και μαζί της και το τέλος της μεταγραφικής περιόδου. Αν είναι να παραχωρηθεί κάποιος παίκτης, λοιπόν, αυτό θα γίνει άμεσα. Και σε μια τέτοια περίπτωση, οι Περιστεριώτες δεν θα πιαστούν… αδιάβαστοι. Ο προγραμματισμός είναι έννοια ταυτόσημη με τον Ατρόμητο, που έχει τη λύση σε κάθε “πρόβλημα” που ενδέχεται να προκύψει. Οι θέσεις του ρόστερ είναι αριθμημένες. Θα παραμείνουν τόσες, χωρίς οι όποιες αλλαγές στο έμψυχο δυναμικό να επηρεάσουν την ποιότητα και τη δυναμική της ομάδας.