Ιστορική επιστροφή

Μια ολόκληρη ζωή περίμεναν οι φίλοι του Παναιτωλικού να δουν την ομάδα τους ξανά στη μεγάλη κατηγορία. Γιατί, τριάντα τέσσερα χρόνια, είναι πολλά για μια πόλη, μια περιοχή που αγαπά υπερβολικά την ομάδα της και ζει μ' αυτή την προσμονή.

Μια ολόκληρη ζωή περίμεναν οι φίλοι του Παναιτωλικού να δουν την ομάδα τους ξανά στη μεγάλη κατηγορία. Γιατί, τριάντα τέσσερα χρόνια, είναι πολλά για μια πόλη, μια περιοχή που αγαπά υπερβολικά την ομάδα της και ζει μ’ αυτή την προσμονή. Οι άρρηκτοι δεσμοί της με την κοινωνία την κάνουν ιδιαίτερα δημοφιλή, λόγω της τεράστιας προσφοράς της στον αθλητισμό, τον πολιτισμό και το μοναδικό φιλεκπαιδευτικό έργο με τη λειτουργία Νυχτερινών Σχολών που πρόσφερε τη δυνατότητα μάθησης στη νεολαία σε δύσκολες εποχές. Όλοι καμαρώνουν για την ιστορία, όπως για το γεγονός ότι η ομάδα δεν στηρίχτηκε σε πλάτες ισχυρών και σε δεκανίκια. Αντίθετα πλήρωσε πολλές φορές την επιλογή της και ότι πέτυχε το πέτυχε με κόπο και ιδρώτα.

Ο ερχομός του Φώτη Κωστούλα το καλοκαίρι του 2005 άλλαξε το ρου της σύγχρονης ιστορίας του Παναιτωλικού. Αναδιοργανώθηκε σε όλα τα επίπεδα, έβαλε ψηλούς στόχους και με οργάνωση, μεθοδικότητα, υπομονή, βρήκε το δρόμο του. Την περσινή σεζόν όλοι διαπίστωσαν ότι «ήρθε το πλήρωμα του χρόνου». Τα αποτελέσματα της προσπάθειας που προηγήθηκε ήταν ορατά και η ομάδα εξ’ αρχής έδειχνε ότι διαθέτει ποιότητα και ταλέντο. Απέδειξε στους αγωνιστικούς χώρους ότι το όνειρο μπορούσε να γίνει πραγματικότητα και στα χείλη των φίλων της ομάδας καθιερώθηκε το σύνθημα «33 χρόνια ήταν αρκετά, Α’ Εθνική ερχόμαστε ξανά!»

Πλασαρίστηκε εξ’ αρχής στην κορυφή της βαθμολογίας και παρέμεινε σταθερά εκεί. Το γεμάτο από ένθερμους φίλους γήπεδο αποτελούσε ανέκαθεν την ισχυρή έδρα της ομάδας, η οποία βελτίωσε τις επιδώσεις της και μακριά από το Αγρίνιο. Την άνοιξη του 2011 οι Αγρινιώτες δεν θα την ξεχάσουν, αφού αναγκάστηκαν να βγουν αρκετές φορές στους δρόμους και να στήσουν υποδοχές αποθέωσης. Αρχές Μαΐου το διπλό επί του Εθνικού έφερε τον Παναιτωλικό μια ανάσα από την άνοδο. Μια βδομάδα μετά η νίκη στο Αγρίνιο επί του Διαγόρα την εξασφάλισε μαθηματικά. Το κερασάκι στην τούρτα μπήκε στο φινάλε του πρωταθλήματος με το διπλό στην Ηλιούπολη. Ο Παναιτωλικός έκοψε το νήμα και στέφθηκε πρωταθλητής!

Η ενίσχυση του ήδη διαμορφωμένου κορμού της ομάδας με καταξιωμένους και έμπειρους ποδοσφαιριστές, αποτέλεσε τον στόχο του καλοκαιριού. Η απόκτηση του Ανρί Καμαρά, του Σέρτζαν Μπλάζιτς, του Στέφανου Σιόντη και άλλων ποδοσφαιριστών με θητεία στη μεγάλη κατηγορία, αλλά κυρίως το μεγάλο μπαμ με τον ερχομό στο Αγρίνιο του πρωταθλητή Ευρώπης Άγγελου Χαριστέα, πιστοποίησαν από νωρίς τις προθέσεις των διοικούντων. Σε συνδυασμό με τις υπόλοιπες κινήσεις που έγιναν (ανακατασκευή γηπέδου, υποδομές, οργάνωση κ.α.) στις τάξεις των φιλάθλων είναι διάχυτη η αισιοδοξία πως ο Παναιτωλικός θα καταφέρει να υλοποιήσει και τον επόμενο στόχο: Την παραμονή στη μεγάλη κατηγορία αρχικά και τα επόμενα χρόνια την εδραίωση και καταξίωση σ’ αυτή.

Τερματοφύλακες
1   Τσενάμο Λουϊτζι 
33   Μπλάζιτς Σρέντιαν 
89   Μπαμπανιώτης Νίκος 
 
Αμυντικοί  
2   Κουτρουμάνος Δημήτρης 
3   Γκόλιας Βασίλης 
4   Αναστασιάδης Ανέστης 
5   Κούσας Γιώργος 
8   Ρότσα Αντρέ 
19   Παλαιολόγος Θανάσης 
23   Εντζενγκουελέ Γουϊλιαμ 
51   Σιόντης Στέφανος 
 
Μέσοι  
6   Μουμίν Χουσεϊν 
7   Μπελεβώνης Γεράσιμος     
10   Θεοδωρίδης Γιώργος 
11   Μπουμάλ Ολιβιέ 
13   Πασσάς Γιάννης 
20   Δέντσας Αναστάσιος 

Επιθετικοί  
9   Σέιε Μουχαμαντού 
21   Χαριστέας Αγγελος 
32   Καραμαλίκης Στάθης 
77   Καμαρά Ανρί 
90   Μεταξούλης Βασίλης 
92   Παππάς Χαρίλαος

Προπονητής
: Μπάμπης Τεννές


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.