Οπως στο δεύτερο γύρο

Από ασχημόπαπο, μεταμορφώθηκε σε κύκνο... Μετά από μια θυελλώδη έναρξη και έντονη αμφισβήτηση, ο Πανιώνιος κατόρθωσε, πέρυσι, να βρει τον δρόμο του στο δεύτερο μισό του πρωταθλήματος.

Από ασχημόπαπο, μεταμορφώθηκε σε κύκνο… Μετά από μια θυελλώδη έναρξη και έντονη αμφισβήτηση, ο Πανιώνιος κατόρθωσε, πέρυσι, να βρει τον δρόμο του στο δεύτερο μισό του πρωταθλήματος. Έστω κι αν χρειάστηκε η παρέμβαση του Ερασιτέχνη, ο οποίος ανέλαβε να τρέξει το δύσκολο αυτό εγχείρημα. Ο Τάκης Λεμονής με σκληρή δουλειά και σωστές… δανεικές μεταγραφικές κινήσεις τον περασμένο χειμώνα πέτυχε τον στόχο. Την ανανέωση της παρουσίας της ομάδας στην Super League.

Αυτό, όπως αποδείχθηκε ήταν ο… εύκολος στόχος, αφού η συνέχεια έκρυβε πολλές δυσάρεστες εκπλήξεις… Πρώτη απ’ όλες το θέμα της αδειοδότησης, το οποίο χρειάστηκε να φτάσει στη δευτεροβάθμια επιτροπή εφέσεων της ΕΠΟ για να πάρουν οι «κυανέρυθροι» τελικά το ΟΚ.

Στη συνέχεια το θέμα μεταβίβασης των μετοχών σε Κύπριους επιχειρηματίες, οι οποίοι δεν εμφανίστηκαν ποτέ και έτσι η υπόθεση ναυάγησε, όπως διαφαινόταν από το ξεκίνημά της…
Αυτά συνέβησαν σε γενικές γραμμές το καλοκαίρι που διανύσαμε ή καλύτερα εξακολουθούμε να διανύουμε, καθώς το μόνο σίγουρο είναι ότι οι οπαδοί του Πανιωνίου δεν βαριούνται, αφού κάθε μέρα είναι και διαφορετική. Κάθε μέρα και μία νέα έκπληξη… Δυσάρεστη ή ευχάριστη, αν και οι «κυανέρυθροι» οπαδοί είναι πιο συνηθισμένοι φέτος στις δυσάρεστες…

Τα οικονομικά της ΠΑΕ δεν είναι και στην καλύτερη κατάσταση και αυτό έχει περιορίσει τόσο τα όνειρα των οπαδών του Πανιωνίου, όσο και τις επιλογές του Τάκη Λεμονή, με τον 51χρονο τεχνικό να βλέπει λίγες μέρες πριν την έναρξη του πρωταθλήματος να υπάρχουν κενά στο δυναμικό της ομάδας του… Έτσι, λοιπόν, με τόσα προβλήματα και αναταραχές θεωρείται δύσκολο να υπάρξουν ξεκάθαροι στόχοι ενόψει της νέας σεζόν… Αν και όπως όλα δείχνουν, σε περίπτωση που δεν αλλάξει κάτι δραματικά, ο Πανιώνιος θα έχει ως βασικό στόχο την όσο δυνατόν γρηγορότερα εξασφάλιση της παραμονής, χωρίς αυτό να σημαίνει πως η ομάδα, αν λειτουργούσε υπό ιδανικές συνθήκες δεν μπορούσε να έχει βλέψεις για καλύτερο πορεία. Περασμένα μεγαλεία…

Με 122 χρόνια ιστορίας ο Πανιώνιος αποτελεί τούτη τη στιγμή την πιο ιστορική ομάδα της Super League. Καλύτερη θέση στην Α’ Εθνική η δεύτερη που κατέλαβε τη σεζόν 1970-71, ενώ την τελευταία 5ετία έχει καταλάβει δύο φορές την 5η θέση, συμμετέχοντας και στους ομίλους του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ τη σεζόν 2007-8.

To χωρητικότητας 11.700 θεατών στάδιο της Νέας Σμύρνης αποτελεί την έδρα των «κυανέρυθρων», οι οποίοι έκαναν ρεκόρ προσέλευσης θεατών τον Ιανουάριο του 74 στο 1-0 επί του Παναθηναϊκού. Πρώτος σε συμμετοχές ο Στάθης Χάιτας με 460, ενώ πρώτο σκόρερ στην ιστορία της ομάδας στη μεγάλη κατηγορία, ο νυν γενικός αρχηγός, Γιώργος Δέδες με 151 τέρματα.

Το φετινό καλοκαίρι σημειώθηκε μπαράζ αποχωρήσεων από το ρόστερ του Πανιωνίου… Οι δανεικοί και πρωταγωνιστές στο δεύτερο μισό, Μήτρογλου, Γκαλίτσιος συνεχίζουν αλλού, όπως και ο Βάσλαβ Σβέρκος. Ο εξαιρετικός και αναντικατάστατος πέρυσι Κοντοές μετακόμισε στην ΑΕΚ, ενώ για διαφορετικούς λόγους δεν προπονούνται πλέον στο Κορωπί οι Λάτκα, Σαλαλί, Πρελ, Μπέλιτς, Βαρό, Σκούρτης, Χρήστος Μανιάτης και Αλέξανδρος Μάκος.

Σε ότι αφορά τα νέα πρόσωπα την παράσταση κλέβει ένας… παλιός. Ο Φαμπιάν Εστογιανόφ. Ο αγαπημένος «Λολο» των κυανέρυθρων οπαδών επέστρεψε μετά τον δανεισμό του στην Πενιαρόλ και πλέον αναλαμβάνει ρόλο ηγέτη στον Πανιώνιο. Ο τραυματισμός του Μάχο έφερε τον Ελευθερόπουλο στη Νέα Σμύρνη, ενώ και ο Ντέγιαν Μιλοβάνοβιτς αναμένεται να βοηθήσει σημαντικά στην οργάνωση. Νέα πρόσωπα επίσης, ο γκολκίπερ Σιδεράκης και οι Πετκάκης, Οκόγε, Κλης, ενώ επέστρεψαν οι Κοντοχρήστος, Λουκίνας.

Με την εντός έδρας αναμέτρηση κόντρα στον Εργοτέλη ξεκινούν τις υποχρεώσεις τους οι «κυανέρυθροι», οι οποίοι στη συνέχεια πηγαίνουν στο Αγρίνιο για το ματς με τον Παναιτωλικό. Πρώτο δύσκολο παιχνίδι για τον Πανιώνιο την 3η αγωνιστική με τον ΠΑΟΚ, ενώ την 5η υποδέχεται την ΑΕΚ, με την οποία τα παιχνίδια είναι  ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια… Οι «κυανέρυθροι» στον πρώτο γύρο έχουν τα παιχνίδια με τους μεγάλους του ελληνικού ποδοσφαίρου τα έχουν στο γήπεδό τους τον πρώτο γύρο. Φιλοξενούν τον Ολυμπιακό την 7η αγωνιστική και τον Παναθηναϊκό την 13η, ενώ ο πρώτος γύρος κλείνει όπως και πέρυσι με αντίπαλο στη Νέα Σμύρνη τον Αστέρα Τρίπολης.

ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ
1. Γιάννης Σιδεράκης   
21. Δημήτρης Ελευθερόπουλος 
30. Γιάννης Ανέστης   
77. Γιούργκεν Μάχο   
87. Λεωνίδας Παναγόπουλος  

ΑΜΥΝΤΙΚΟΙ
2. Ντάτο Κβιρκβέλια   
4. Μάρκους Περ Γιόνσον  
6. Σουλεϊμάν Ακίμ Όμο  
12. Αλέξανδρος Κούρος  
13. Κοσμάς Γκέζος   
23. Δημήτρης Σιόβας   
26. Έντιν Τσότσαλιτς   
31. Δημήτρης Πετκάκης  

ΜΕΣΟΙ
3. Κωνσταντίνος Κλης  
14. Νταβόρ Κούκετς   
15. Μπερνάρ Κουμορτζί  
17. Βασίλης Μπούζας   
20. Φανούρης Γουνδουλάκης  
22. Ανδρέας Σάμαρης   
24. Δημήτρης Αναστασόπουλος 
25. Μάρκος Ντούνης   
27. Αμίρης Κούρντι   
29. Γιώργος Βλάχος   
32. Ντέγιαν Μιλοβάνοβιτς  
39. Εμμανουέλ Οκόγε   

ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΙ
8. Σίτο Λορένθο Ριέρα  
10. Φαμπιάν Εστογιάνοφ  
16. Δημήτρης Κολοβός  
18. Αλέξανδρος Σμυρλής 
19. Ανδρέας Σταματής  
–. Μπόσκο Μπάλαμπαν  


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.