Κέρκυρα και Ατρόμητος αναδείχθηκαν ισόπαλοι στον αγώνα που άνοιξε την αυλαία της 6ης αγωνιστικής. Οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ, οι Φαίακες γύρισαν το παιχνίδι, αλλά ο Τάτος στο 80' έσωσε τους Περιστεριώτες από την πρώτη τους ήττα και στέρησε από τους γηπεδούχους την πρώτη τους νίκη.

Ο Ατρόμητος προηγήθηκε, η Κέρκυρά έκανε την ανατροπή, αλλά τελικά κανείς δεν χαμογέλασε στο ματς που άνοιξε την αυλαία της 6ης αγωνιστικής της Σούπερ Λιγκ. Οι Φαίακες αναδείχθηκαν ισόπαλοι 2-2 με τους Περιστεριώτες, για τους οποίους. δεν σκόραρε ο Κώστας Μήτρογλου.
 
Το σκορ άνοιξε ο Καραγκούνης και ο Τάτος το έκλεισε, ενώ ενδιάμεσα οι γηπεδούχοι, που πήραν τον πρώτο τους εντός έδρας βαθμό σε τέσσερα ματς, έκαναν προσωρινά την ανατροπή με γκολ των Γραμμόζη και Αγρίτη. Ο Ατρόμητος που μέσω των Ιτάνζ, Τόμας έκανε… δώρο το δεύτερο γκολ, κατάφερε να μείνει αήττητος στο πρωτάθλημα μετά από έξι αγωνιστικές και τέσσερις εκτός έδρας αναμετρήσεις.
 
Τα πλάνα των δύο προπονητών
Μπάντοβιτς και Δώνης δεν επεφύλασσαν εκπλήξεις στο αρχικό σχήμα των ομάδων τους, αλλά ούτε και στο σύστημα που ακολούθησαν αυτές. 4-3-3 από τη μία, 4-3-3 και από την άλλη, με ένα αμυντικό χαφ και δύο εσωτερικούς μέσους.
 
Μπροστά από τον Γκαλίνοβιτς, για τους γηπεδούχους, βρέθηκαν οι Γκουστάβο, Βέντσελ, Μαϊστόροβιτς και Κοντοδήμος (από δεξιά προς αριστερά), ενώ στο χώρο του κέντρου οι Οσμάν, Χαμπλ και Γραμμόζης. Στη δεξιά πτέρυγα της επίθεσης ήταν ο Αγρίτης, αριστερά ο Καλαντζής και μοναδικός προωθημένος ο Ιωάννου.
 
Οι «κυανόλευκοι» με τη σειρά τους, παρατάχθηκαν με την ίδια 11άδα που είχαν πανηγυρίσει τις δύο πρώτες νίκες τους στο πρωτάθλημα. Στο τέρμα ο Ιτάνζ, κεντρικοί αμυντικοί οι Φυτανίδης, Τόμας και μπακ οι Γιαννούλης (αριστερά), Σκόνδρας (Δεξιά). Ρόλο αμυντικού μέσου είχε και πάλι ο Ζουέλα, με μπροστά του τους Πίτου Γκαρσία, Τάτο και «τριάδα» στην επίθεση τους Καραγκούνη, Έπσταϊν και Μήτρογλου.
 
Πρώτη φάση και… γκολ
Η συνεχής βροχόπτωση δεν επηρέασε τον αγωνιστικό χώρο, ο οποίος διατηρήθηκε σε σχετικά καλή κατάσταση. Είχε τις επιπτώσεις, όμως, στον τρόπο ανάπτυξης των δύο ομάδων. Μετά τα πρώτα «χαμένα» λεπτά, ο Ατρόμητος φάνηκε καλύτερα στημένος και σίγουρα με πιο πολλή διάθεση και κατάφερε να σκοράρει στην πρώτη του καλή στιγμή, αλλά και γενικότερα πρώτη αξιόλογη φάση του αγώνα.
 
Στο 26′ ο Σκόνδρας με σέντρα από δεξιά βρήκε τον συμπαίκτη του στην Εθνική Ελπίδων, Καραγκούνη, στο δεύτερο δοκάρι και αυτός με κοντινή «καρφωτή» κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Γκλάινοβιτς. Ο 20χρονος άσος πέτυχε το πρώτο του φετινό γκολ στην 6η του συμμετοχή στο φετινό πρωτάθλημα και έχοντας ξεκινήσει σε όλα τα ματς βασικός.
 
«Απάντησε» ο Γραμμόζης
Το γκολ των φιλοξενούμενων ανάγκασε τους γηπεδούχους να γίνουν πιο δραστήριοι. Η Κέρκυρα μάλιστα, μόλις ανέβασε λίγο τον ρυθμό της, βρήκε και τον δρόμο για την ισοφάριση. Ο Ιωάννου αστόχησε στο 35′ με σουτ στην κίνηση από καλή θέση στην περιοχή, αλλά στο 38′ ο Γραμμόζης έφερε και πάλι το ματς στα ίσα.
 
Ο Γκουστάβο κατέβηκε και συνέκλινε από τα δεξιά, την κατάλληλη στιγμή έδωσε πάσα στον Γραμμόζη και αυτός με δυνατό σουτ από το ημικύκλιο της περιοχής ισοφάρισε σε 1-1. Ο Ιτάνζ έπεσε σωστά στην πορεία, αλλά η μπάλα έσκασε λίγο πριν καταλήξει στα δίχτυα και δεν άφησε περιθώρια στον Καμερουνέζο τερματοφύλακα.
 
Ανατροπή με γκολ-δώρο
Οι Φαίακες ισοφάρισαν σε καίριο σημείο και αναθάρρησαν ψυχολογικά. Στο δεύτερο ημίχρονο, η ομάδα του Μπόζινταρ Μπάντοβιτς μπήκε πιο δυνατά και στο 50′ έφτασε στην ανατροπή χάρη σε ένα γκολ-δώρο των αντιπάλων. Ο Τόμας έλεγχε την μπάλα σε θέση αριστερά στην περιοχή και περίμενε τον Ιτάνζ να βγει να τη μαζέψει. Οι δυο τους, όμως, δεν συνεννοήθηκαν και ο Αγρίτης δεν άφησε την ευκαιρία χαμένη.
 
Με κοντινό διαγώνιο σουτ ο έμπειρος επιθετικός πέτυχε το πρώτο του φετινό γκολ και έβαλε την ομάδα του στη θέση του οδηγού. Ο Γιώργος Δώνης είδε τα πάνω-κάτω και στην προσπάθειά του να μη φύγει από το νησί ηττημένος έριξε στον αγωνιστικό χώρο κατά σειρά τους Μπρίτο, Αναστασάκο και Δημούτσο, παίζοντας στο τελευταίο 25λεπτο με δύο καθαρόαιμους επιθετικούς.
 
Με το… αριστερό του Τάτου
Ο Ατρόμητος έπαιξε πιο επιθετικά και αφού συνήλθε από το αρχικό σοκ, «κυνήγησε» την ισοφάριση. Αυτή δεν ήρθε με το ξαφνικό σουτ του Μήτρογλου στο 72′, αλλά στο 80′ με ένα εκπληκτικό γκολ του Τάτου, επίσης το πρώτο του στη σεζόν.
 
Ο Κοντοδήμος προσπάθησε να διώξει την μπάλα από αριστερά, αυτή κατέληξε στον Τάτο και ο 22χρονος άσος με ένα άπιαστο αριστερό σουτ την έστειλε στο δεξί «παραθυράκι» του Γκαλίνοβιτς, διαμορφώνοντας το τελικό αποτέλεσμα και διατηρώντας τους Περιστεριώτες αήττητους.

Δείτε τι δήλωσαν πριν την έναρξη της αναμέτρησης οι Καραμάνος και Ζιαμπάρης στην κάμερα της Nova.

Η εξέλιξη:

Διοργάνωση: Super League
Αγωνιστική: 6η
Αγώνας: Κέρκυρα-Ατρόμητος
Γήπεδο: ΕΑΚ
Διαιτητής: Αρετόπουλος (Τρικάλων)
Βοηθοί: Μπιτσίδης (Θράκης), Δημητριάδης (Καστοριάς)

Οι συνθέσεις:

Κέρκυρα (Μπόζινταρ Μπάντοβιτς): Γκαλίνοβιτς, Βένζελ, Γραμμόζης, Καλαντζής, Αγρίτης, Μαϊστόροβιτς, Χαμπλ, Κοντοδήμος, Όσμαν, Γκουστάβο, Ιωάννου.

Ατρόμητος (Γιώργος Δώνης): Ιτάνζ, Σκόνδρας, Τομάς, Φυτανίδης, Τάτος, Γιαννούλης, Μήτρογλου, Ζουέλα, Πίτου Γκαρσία, Έπσταϊν, Καραγκούνης.