Ο ΟΦΗ των ντέρμπι (video)

Ο ΟΦΗ αν και βρέθηκε πίσω με 2-0, ανάγκασε τον Ολυμπιακό στην πρώτη του απώλεια βαθμών στην έδρα του. Οι Κρητικοί μέσα σε τέσσερα λεπτά πέτυχαν δύο γκολ και έφυγαν από το "Γεώργιος Καραϊσκάκης" με το βαθμό της ισοπαλίας 2-2.

Ο ΟΦΗ αν και βρέθηκε πίσω με 2-0, ανάγκασε τον Ολυμπιακό στην πρώτη του απώλεια βαθμών στην έδρα του. Οι Κρητικοί μέσα σε τέσσερα λεπτά πέτυχαν δύο γκολ και έφυγαν από το “Γεώργιος Καραϊσκάκης” με το βαθμό της ισοπαλίας 2-2.

Τα πλάνα των προπονητών
O Ερνέστο Βαλβέρδε ξεκίνησε το παιχνίδι με το αγαπημένο του 4-2-3-1, αλλά προτίμησε να ξεκουράσει τον Αριέλ Ιμπαγάσα καθώς ακολουθεί και το πολύ κρίσιμο παιχνίδι με την Ντόρντμουντ για το Τσάμπιονς Λιγκ.
Ο Κοστάνσο ήταν κάτω από τα δοκάρια με το Μανιάτη στο δεξί άκρο της άμυνας, το Χολέμπας στο αριστερό και το Μέλμπεργκ με το Μαρκάνο κεντρικό δίδυμο.
Στη μεσαία γραμμή ο Μακούν με τον Ορμπάιθ ηταν τα δυο κεντρικά χαφ με το Φετφατζίδη μπροστά τους σε ποιο ελεύθερο ρόλο. Αριστερά ήταν ο Αμπντούν, δεξιά ο Μιραλάς και στην κορυφή της επίθεσης ο Τζιμπούρ.

Ο Νικος Αναστόπουλος κατέβασε τον ΟΦΗ με καθαρά αμυντικούς προσανατολισμούς. Ο Κάρολ ήταν κάτω από τα δοκάρια με το Γαλανόπουλο στο ένα άκρο(δεξιά) της άμυνας και το Μπουλούτ στο άλλο(αριστερά), ενώ κεντρικό δίδυμο ήταν ο Ταυλαρίδης με το Γεωργίου.
Στη μεσαία γραμμή οι δυο Λόπεζ, Χόρχε και Ζόρντι είχαν ρόλο αμυντικών χαφ με το Σίσιτς στο δεξί άκρο, τον Μπόντορ στο αριστερό και τον Κάλαϊτζιτς πίσω από τον μοναδικό επιθετικό που ήταν ο Βαγγέλης Μάντζιος σε ένα σύστημα 4-5-1.

Λύτρωση με Τζιμπούρ
Οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού ήξεραν από πριν ξεκινήσει το ματς ότι το έργο τους το απόγευμα του Σαββάτου στο Καραϊσκάκη κάθε άλλο παρά εύκολο θα ήταν καθώς ο ΟΦΗ του Νίκου Αναστόπουλου είναι μια πολύ σκληροτράχηλη και δυσκολοκατάβλητη ομάδα. Άλλωστε οι Κρητικοί έφυγαν με το βαθμό της ισοπαλίας από την Τούμπα πριν από 15 μέρες  ενώ την περασμένη αγωνιστική επιβλήθηκαν της ΑΕΚ με 3-1.

Ο τεχνικός του Ολυμπιακού βάζοντας στη ζυγαριά την κρισιμότητα της αναμέτρησης με τον ΟΦΗ όσο και αυτής με την Ντόρντμουντ έκρινε πως η παρουσία του Ιμπαγάσα θα του ήταν πολύ πιο χρήσιμη μέσα στο Βεστφάλεν και προτίμησε να τον ξεκουράσει κρατώντας τον στον πάγκο.

Η απουσία του Αργεντίνου «μαέστρου» ήταν ολοφάνερη καθώς ο Ολυμπιακός δυσκολευόταν παρά πολύ να διασπάσει την πολυπρόσωπη άμυνα του  ΟΦΗ και να βρει τους διαδρόμους προς την εστία του Κάρολ.
Στο 18ο λεπτό ο Ολυμπιακός απείλησε για πρώτη φορά με μακρινό σουτ. Ο Ορμπάιθ πάτησε την μπάλα για τον Χολέμπας στην εκτέλεση του φάουλ αρκετά μέτρα έξω από την περιοχή, ο γερμανός έπιασε το δυνατό συρτό σουτ, η μπάλα όμως πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι.

Στο 21′ ο ΟΟΦΗ έφτασε πάρα πολύ κοντά στο γκολ όταν μετά από κάθετη του Μάντζιού στον Χόρχε Λόπεθ, ο Ισπανός χαφ βρέθηκε τετ-α-τετ με τον Κοστάντσο, αλλά το σουτ που επιχείρησε απέκρουσε ο τερματοφύλακας του Ολυμπιακού.
Ο Ολυμπιακός είχε την υπεροχή και την κατοχή της μπάλας που έφτασε και το 71% όμως δεν μπορούσε να δημιουργήσει προϋποθέσεις για την εύκολη φάσηγ μπροστα από την εστία των Κρητικών.
Στο 32ο λεπτό ο Φετφατζίδης εξαπέλυσε ένα σουτ από πλάγια θέση όμως ο Κάρολ με διπλή προσπάθεια μπλόκαρε την μπάλα.

Η λύτρωση για τους ερυθρόλευκους ήρθε στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου.
Ορμπάιθ και Μακούν συνεργάστηκαν άψογα με τον Καμερουνέζο να βρίσκει με καταπληκτική μπαλιά το Φετφατζίδη μέσα στην περιοχή. Ο διεθνής έλληνας μέσος σούταρε δυνατά ο Κάρολ απέκρουσε και ο Τζιμπούρ που καιροφυλακτούσε με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, δίνοντας το προβάδισμα στον Ολυμπιακό.

Ανατροπή σκηνικού σε 3 λεπτά
Βλέποντας ο Βαλβέρδε τα προβλήματα στην οργάνωση του παιχνιδιού και κυρίως στο να περάσει η μπάλα με ευκολία προς τους Μιραλάς και Τζιμπούρ, έριξε στο ματς τον Ιμπαγάσα.
Η είσοδος του Αργεντινού έκανε πιο δραστήριο τον Ολυμπιακό με τον Φετφατζίδση να περνάει στα άκρα της μεσαίας γραμμής.

Στο 49ο λεπτό οι Πειραιώτες έφτασαν κοντά στο 2ο γκολ, αλλά το πολύ καλό σουτ του Τζιμπούρ από διαγώνια θέση και δεξιά της περιοχής, δεν είχε την κατάληξη που περίμεναν καθώς η μπάλα πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι της εστίας του Κάρολ…
Η εικόνα του Ολυμπιακού άλλαξε προς το καλύτερο στα πρώτα λεπτά του 2ου ημιχρόνου με κάθε επίθεση των ερυθρολεύκων να «μυρίζει» γκολ. Ένα γκολ που ήρθε στο 62ο λεπτό και ουσιαστικά έδειχνε να κλείδωνει τη νίκη για τους πρωταθλητές.
Ο Μανιάτη ανέβηκε και έκανε τη σέντρα από δεξιά, ο Μιραλάς έπιασε το σουτ στην καρδιά της άμυνας του ΟΦΗ, με τον Κάρολ να αποκρούει. Στην επαναφορά της μπάλας και πάλι ο Βέλγος με πλασέ κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα και να διπλασιάσει τα τέρματα για τον Ολυμπιακό…
Από το 70′ και μετά και έχοντας και το μυαλό στο καθαριστικό ματς με την Ντόρντμουντ οι ερυθρόλευκοι άρχισαν να κάνουν συντήρηση δυνάμενων.

Οι Κρητικοί βέβαια εκμεταλλεύτηκε τη χαλαρότητα που παρουσίασαν οι ερυθρόλευκοι από το 70′ και μετά και όχι μόνο κατάφεραν να μπουν και πάλι στο παιχνίδι αλλά γύρισαν το ματς μέσα σε τρία λεπτά.
Αρχικά μείωσαν στο 74ο λεπτό με το Βαγγέλη Μάντζιο να προλαβαίνει τη λανθασμένη έξοδο του Κοστάνσο και με γυριστή κεφαλιά να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα και στο 77ο λεπτό ισοφάρισαν με το Γεωργίου.
Ο Λόπεθ εκτέλεσε κόρνερ από αριστερά, ο Μέλμπεργκ προσπάθησε να διώξει την μπάλα, εκεί ο Καμπάνταης έπιασε του σουτ, οι αμυντικοί του Ολυμπιακού δεν κατάφεραν να διώξουν την μπάλα και ο Γεωργίου πεσμένος στο έδαφος με σουτ την έστειλε στα δίχτυα γράφοντας το 2-2.

Από κει και πέρα το παιχνίδι άνοιξε πολύ με το Βαλβέρδε να ρίχνει στο ματς τον Πάντελιτς στη θέση του Μακούν αλλά και τον ΟΦΗ να έχει ανέβει πολύ αγωνιστικά μετά την ισοφάριση.
  Ο Ολυμπιακός πίεσε πολύ μέχρι το τέλος όμως ο ΟΦΗ ειχε κλεισει καλα τους διαδρόμους με αποτέλεσμα να μην απειληθεί και το 2-2 να μείνει μέχρι το τέλος του αγώνα.

Δείτε τί είπαν στην κάμερα της NOVA, πριν την έναρξη της αναμέτρησης, Φουστέρ και Παπουλής…



Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.