Ο Άρης δεν έχει σκοράρει στα τρία από τα πέντε παιχνίδια που έχουν γίνει μέχρι τώρα. Έχει μείνει στο “μηδέν” σε δύο εντός έδρας παιχνίδια (με ΟΦΗ και Απόλλωνα Σμύρνης) και δεν σκόραρε στο ματς με τον Ιωνικό, εκτός έδρας.
Τα 4 γκολ που έχει πετύχει, τα έχει πετύχει σε δύο παιχνίδια. Στο 1-0 με τον Παναθηναϊκό, στο “Κλεάνθης Βικελίδης” και στο 3-1, εκτός έδρας, με τον Ατρόμητο.
Το ζήτημα “γκολ” στον Άρη είναι ένα από τα πράγματα στα οποία ο Ακης Μάντζιος περιμένει βελτίωση. Αντίστοιχα, περιμένει βελτίωση και σε άλλους τομείς που σχετίζονται και έχουν να κάνουν π.χ. με τις τελικές προσπάθειες. Ενώ ο Άρης είναι πρώτος στο Πρωτάθλημα σε κατοχή μπάλας, εν τούτοις ακόμη δεν έχει μπορέσει αυτό να το συνδυάσει με τα γκολ. Κάποιες επιμέρους στατιστικές επιδόσεις είναι ενδεικτικές.
Με κατοχή στο 58%
Ο Άρης έχει μ.ο. ποσοστό κατοχής μπάλας περίπου στο 58% και είναι η πρώτη ομάδα σε αυτή την κατηγορία. Βέβαια, αυτό από μόνο του δεν δίνει βαθμούς ή γκολ αλλά δείχνει τη διάθεση του Άρη να έχει την πρωτοβουλία στο παιχνίδι. Από την άλλη βέβαια, υπήρχαν και συγκεκριμένα παιχνίδια στο πρόγραμμα (όπως τα δύο εντός έδρας με τον ΟΦΗ και τον Απόλλωνα Σμύρνης) που ο Άρης πήρε πολύ ώρα την μπάλα από τη στιγμή που οι φιλοξενούμενοί του στο “Κλεάνθης Βικελίδης” φρόντιζαν κυρίως για την άμυνα. Και τα δύο ήταν παιχνίδια που ο Άρης πήγε πάνω από το 60% χωρίς να καταφέρει να σκοράρει.
Οι τελικές προσπάθειες
Σε ό,τι αφορά στις τελικές προσπάθειες, ο Άρης έχει συνολικά 48 μέχρι τώρα στο Πρωτάθλημα (κάτω από 10 δηλαδή μ.ο. ανά παιχνίδι) και είναι στη μέση της σχετικής κατηγορίας ενώ είναι ενδεικτική και η επίδοση με τις τελικές προσπάθειες που έχει κάνει εντός περιοχής.
Σε αυτή την κατηγορία, ο Άρης έχει (σύνολο) 18 (λίγο πάνω δηλαδή από τις 3 μ.ο.), μία κατηγορία στην οποία ο Άρης ήταν αρκετά ψηλά στις προηγούμενες σεζόν και αρκετές φορές, ανά αγωνιστική, στην πρώτη θέση.
Τελευταίος στα εύστοχα γεμίσματα
Σε ό,τι αφορά στα εύστοχα γεμίσματα εκεί ο Άρης είναι τελευταίος με 26 εύστοχα στα 105. Τα στατιστικά είναι ενδεικτικά και δείχνουν τα σημεία στα οποία ο Άρης περιμένει βελτίωση.
Σε αυτά πάντως θα πρέπει να συνυπολογίσει κάποιος τις απουσίες που είχε -μαζεμένες- παικτών που παίζουν στον χώρο της επίθεσης, όπως του Μπερτόγλιο, του Ιτούρμπε, του Ματέο Γκαρσία (δύο παιχνίδια), αλλά και του Μαντσίνι και του Γκάμα, από ένα παιχνίδι.