Ολυμπιακός: Το μαγικό ραβδί του Κορμπεράν

Μπορεί ο Ισπανός να μεταμορφώσει τον Ολυμπιακό μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα;

Ο Κάρλος Κορμπεράν γνώριζε σε μεγάλο βαθμό τη δυσκολία του εγχειρίματος ν’ αναλάβει μια ομάδα με το μέγεθος και τις απαιτήσεις του Ολυμπιακού στο ξεκίνημα μιας προβληματικής σεζόν. Η απειρία του βάδισε μαζί με τη φιλοδοξία του και κάπως έτσι έβαλε το μεγαλύτερο στοίχημα της καριέρας του μέχρι το επόμενο. Πήρε στα χέρια του μια ομάδα σε κακή ψυχολογική κατάσταση, με ρόστερ ρευστό και τρέχουσες αγωνιστικές υποχεώσεις σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Ο Ισπανός τεχνικός παρά τα προβλήματα έδωσε προκρίσεις στον Ολυμπιακό και εξασφαλίστηκε η παρουσία του στους ομίλους του Europa League, ενώ οι παίκτες του στο γήπεδο παρουσιάζουν πίστη σ’ ένα συγκεκριμένο ποδοσφαιρικό πλάνο. Το τελευταίο είχε λείψει απ’ τους φίλους της ομάδας κατά τη διάρκεια του τέλους της θητείας Μαρτίνς στον Ολυμπιακό. Προφανώς η εικόνα φέρνει αισιοδοξία, όχι ομως και τ’ αποτελέσματα. Ο Ολυμπιακός έχασε εκ νέου έδαφος και μάλιστα εντός έδρας, μένοντας ισόπαλος 1-1 με τον Βόλο. Διάθεση, ευκαιρίες, ιδέες στο γήπεδο και στον πάγκο υπήρξαν. Δεν ήρθε το δεύτερο γκολ.

ΔΕΙΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΤΟΥ ΜΑΤΣ

Πρόκειται για μια σημαντική λεπτομέρεια που προκαλεί από προβληματισμό μέχρι γκρίνια. Όλοι όσοι κινούνται γύρω απ’ τον σύλλογο, πρέπει να χωνέψουν πως μια -εκτός προγράμματος- αλλαγή προπονητή μετά από τέσσερις σεζόν, ενδέχεται να έχει κόστος και προφανώς η καλύτερη επιλογή είναι η τίμια πίστωση χρόνου. Μαγικό ραβδί δεν έχει ο Κορμπεράν και κανένας Κορμπεράν. Η έλευση του και η μη ακαριαία αλλαγή εικόνας προς το πολύ καλύτερο, φανέρωσε πως το πρόβλημα του Ολυμπιακού δεν ήταν απλά ψυχολογικό. Η βελτίωση των Πειραιωτών ήρθε μέσα απ’ τη δουλειά και την ποδοσφαιρική οπτική του Ισπανού. Όσο καλύτερες και κυρίως ήρεμες είναι οι συνθήκες εργασίας για τον Ισπανό, τόσο πιο άμεσα θα προκύψουν οι καρποί του ταλέντου του και θα φανερωθούν οι λόγοι που επιλέχθηκε.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.