Ολυμπιακός: Ο Μίτσελ δεν προσποιήθηκε τον “ήρωα”

Η τακτική του Μίτσελ απέναντι στην ΑΕΚ δεν ήταν φοβική, αλλά απόλυτα ρεαλιστική.

Ο Ολυμπιακός έμεινε στο 0-0 απέναντι στην ΑΕΚ στο ντέρμπι της 13ης αγωνιστικής που ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις των δύο ομάδων πριν τη διακοπή του παγκοσμίου κυπέλλου. Ήταν ένα ματς που είχε πολλές αναγνώσεις πριν και μετά το ματς, εξαιτίας της χρονικής τοποθέτησης του, της βαθμολογικής θέσης, αλλά και της δυναμικότητας των δύο αντιπάλων. Ένα αρνητικό αποτέλεσμα θα επιδρούσε αρνητικά βαθμολογικά και πνευματικά σε υψηλό βαθμό.

Ο Μίτσελ το γνώριζε αυτό και έτσι προσέγγισε το ματς προσεκτικά και με ειλικρίνεια σε ό,τι αφορά τις δυνατότητες του Ολυμπιακού. Μπορεί σε κάποιους ο Ολυμπιακός να φάνηκε φοβικός, ωστόσο ήταν προγραμματισμένος να περιμένει την ΑΕΚ στο γήπεδο, με σκοπό να εκμεταλλευτεί την ταχύτητα του στος αντεπιθέσεις. Σε περίπτωση που οι Πειραιώτες παρουσιάζονταν 10-15 μέτρα ψηλότερα στο γήπεδο, θα είχαν τεράστιο πρόβημα στην αντιμετώπιση των γρήγορων μέσων της “Ένωσης”.

Είναι μια σεζόν που άπαντες οφείλουν να κοιταχτούν στον καθρέφτη και ο Μίτσελ το έκανε πρώτος. Προτίμησε να δώσει την μπάλα στην ΑΕΚ και να φυλάξει τα νώτα του, παρά το γεγονός πως αυτό δε συνάδει με τη φιλοσοφία του Ολυμπιακού, ειδικότερα στο Φάληρο. Ο Ισπανός τουλάχιστον θα πάει πιο ήρεμος στην προετοιμασία και με εφαλτήριο τη Μαρμπέγια, θα προετοιμάσει την τελευταία… ζαριά του Ολυμπιακού.

Οι “ερυθρόλευκοι” θα κινηθούν με βάση τις προτεραιότητες τους. Θα πρέπει να ηρεμήσουν πνευματικά, να ενισχυθούν μεταγραφικά (μετά και τον τραυματισμό του Σωκράτη) και να πρετοιμάσουν την τελική αντεπίθεση. Αυτή η αντεπίθεση θα είναι και η μαγιά της λειτουργίας της επόμενης σεζόν των Πειραιωτών.

Η απόσταση απ’ τον Παναθηναϊκό σ’ έναν τόσο μεγάλο μαραθώνιο δεν είναι απαγορευτική, ωστόσο ο Ολυμπιακός θα πρέπει να δουλέψει αρκετά ανασταλτικά, δημιουργικά και εκτελεστικά για να βρει ξανά τη χαμένη του υπεροχή. Η αντίδραση των φιλάθλων στη χθεσινή ανώτερη εμφάνιση της ΑΕΚ στο “Γ. Καραϊσκάκης” ήταν ψύχραιμη και είναι ένα πρώτο βήμα στη σωστή κατεύθυνση.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.