Αστέρας Τρίπολης-Λεβαδειακός 0-0: Από ένα ημίχρονο, από ένα βαθμό (hls)

Ισόπαλοι δίχως τέρματα αναδείχθηκαν Αστέρας Τρίπολης και Λεβαδειακός στην ορεινή Αρκαδία με τους γηπεδούχους ν' αγωνίζονται με ποδοσφαιριστή λιγότερο από τα μέσα του Α' μέρους λόγω απερισκεψίας του Ριέρα κι αποβολής του με δύο κίτρινες σε διάστημα δύο λεπτών.

Άθραυστη αποδείχτηκε η ισορροπία ανάμεσα στις δύο ομάδες που – αμφότερες – αλλιώς ξεκίνησαν κι αλλιώς τελείωσαν το ματς με την ουσία να παραμένει η ίδια.

Τα πλάνα των προπονητών

Η επιστροφή στις νίκες το απόλυτο ζητούμενο για τον Άκη Μάντζιο και τους ποδοσφαιριστές του μετά το …. «στραπάτσο» που υπέστη μεσούσης της εβδομάδας από τον Άρη. Χωρίς τους Καπίγια και Τιλίκα στη διάθεση της τεχνικής ηγεσίας, με 4-2-3-1 και διάθεση-πρόθεση να κυριαρχήσει, να ελέγξει το ρυθμό του αγώνα προσέχοντας τα μετόπισθεν.

Έχοντας μπει για τα καλά στον δεύτερο γύρο, με – μόλις -μία νίκη στα τελευταία επτά ματς και με πληθώρα απουσιών καθώς Μάρκοβιτς, Γιαννιώτας, ΒινίσιουςΛιάγκαςΝτεντάκης, Σακό, Ντουκαρά έμειναν – για διαφορετικούς λόγους – εκτός αποστολής, κάθε βαθμός πλέον μοιάζει υπερπολύτιμος στην προσπάθεια απομάκρυνσης από την επικίνδυνη ζώνη. Σχηματισμός 3-4-3 που στο μεγαλύτερο χρονικό διάστημα γίνεται 5-4-1.

Το δώρο του Ριέρα

Οι Αρκάδες δεν άφησαν πολλά περιθώρια εξ αρχής για το ποιός θα είχε πρωταγωνιστικό ρόλο στην αναμέτρηση. Εξ αρχής πήραν τα ηνία του αγώνα και προσπάθησαν να βρουν ένα γρήγορο γκολ. Πλήρης έλεγχος, μαζική προώθηση και αέναη δραστηριότητα με στόχο να διασπάσουν την πολυπρόσωπη άμυνα των Βοιωτών.

Αγωνιστικό πλάνο που λαβώθηκε από την επιμονή ανάπτυξης από την αριστερή πλευρά και πρώτη καλή στιγμή στο 19’ όταν έπειτα από γέμισμα ο Ρεγκίς βρέθηκε σε πλεονεκτικότατη θέση εντός περιοχής αλλά το πλασέ του εξουδετέρωσε ο Στογιάνοβιτς.

Την ίδια στιγμή ο Λεβαδειακός με αμυντική προσήλωση και κάποιες παγίδες στη μεσαία γραμμή, αποπειράθηκε να κλέψει μπάλες, να βγει με αξιώσεις στην αντεπίθεση δίχως όμως να καταφέρει κάτι αξιοσημείωτο.

Χερόνιμο Μπαράλες
ΠΗΓΗ: In Time Sports

Η λεπτομέρεια που αναπροσάρμοσε τις ισορροπίες του αγώνα δόθηκε από τον Ριέρα στα μισά του ημιχρόνου όταν εντελώς απερίσκεπτα μέσα σε διάστημα δύο λεπτών αντίκρυσε ισάριθμες κίτρινες κάρτες αφήνοντας την ομάδα του με αριθμητικό μειονέκτημα για το υπόλοιπο του ματς.

Στο 31’ ο Μπαράλες απείλησε μεν, από αντικανονική θέση δε και στο 33’ το βολέ του Δούμτσιου εντός περιοχής σταμάτησε πάνω στον Καστάνιο. Η δεύτερη καλύτερη στιγμή για τους γηπεδούχους στο πρώτο 45λεπτο ήρθε στο 41’ έπειτα από μια διαγώνια μεταβίβαση ακριβείας που ξεκίνησε από τα πόδια του Ινγκλέσιας και κατέληξε εντός περιοχής στον Ρεγκίς που με μονοκόματο – επίσης διαγώνιο σουτ δοκίμασε να νικήσει τον Στογιάνοβιτς αλλά η μπάλα πέρασε – μόλις – άουτ από τη δεξιά κάθετη δοκό της εστίας του.

Αλλαγές προσώπων, εικόνας όχι κι αποτελέσματος

Η αλλαγή των δεδομένων από τα μέσα του πρώτου μέρους κατέστησε ως επιτακτική ανάγκη διαφοροποιήσεων από την πλευρά του Γιάσμινκο Βέλιτς, όπερ κι εγένετο. Παναγιώτου και Χάμοντ έδωσαν τις θέσεις τους στους Βήχο και Συμελίδη αντίστοιχα, σε μια προσπάθεια ενίσχυσης της μεσαίας γραμμής και τόνωσης της μεσοεπιθετικής δραστηριότητας.

Πάραυτα η πρώτη ευκαιρία ανήκε στους γηπεδούχους, με τον Σίτο να φεύγει από αριστερά με ατομική ενέργεια, να μπαίνει στην περιοχή και να υποχρεώνει τον Στογιάνοβιτς σ’ επέμβαση στη δεξιά του γωνία απομακρύνοντας σε κόρνερ. Οι Βοιωτοί απάντησαν στο 55’ με σουτ του Λούα Λούα εκτός περιοχής με την μπάλα να βρίσκει πάνω στον Ατιένθια και να καταλήγει κόρνερ. Ένα λεπτό μετά ο Μεχία δοκίμασε το μακρινό σουτ – σ’ ένα …. μοτίβο που επαναλήφθηκε αρκετές φορές στο δεύτερο μέρος – όμως ο Παπαδόπουλος ήταν σ’ ετοιμότητα.

Με τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα και οι δύο ομάδες προχώρησαν σε ανανέωση της μεσαίας τους γραμμής με τον Γκαρντάφσκι να περνά αντί του Ρεγκίς και τον Τορό αντί του Λούα Λούα. Κι όμως οι μάχες του κέντρου πέρασαν στο περιθώριο με τις ευκαιρίες να διαδέχονται η μία την άλλην στις περιοχές των δύο ομάδων παρά τον εν γένει χαμηλό ρυθμό.

Αστέρας Τρίπολης-Λεβαδειακός
ΠΗΓΗ: In Time Sports

Στο 64’ ο Μπαράλες με κεφαλιά «ψαράκι» έστειλε την μπάλα άουτ κι ένα λεπτό μετά μια μονομαχία του Αργεντινού επιθετικού με τον Μεχία εντός της περιοχής του Λεβαδειακού προκάλεσε διαμαρτυρίες των γηπεδούχων για πέναλτι, χωρίς όμως ο διαιτητής να υποδείξει κάτι επιλήψιμο. Στο 72’ νέο μακρινό σουτ, αυτήν τη φορά από τον Τορό, κανένα πρόβλημα για τον πορτιέρε του Αστέρα Τρίπολης.

Τα …. γεμίσματα προς την αντίπαλη περιοχή των Αρκάδων συνεχίστηκαν, όσες μπάλες κι αν πήραν όμως σε καμία περίπτωση δεν κατάφεραν να φέρουν σε δύσκολη θέση τον Στογιάνοβιτς. Κάτι που έκανε στο 78’ ο Βρακάς υποχρεώνοντας τον Παπαδόπουλο σε δύσκολη απόκρουση σε κόρνερ.

Στο 80’ ο κ. Βέλιτς αποφάσισε να τα παίξει όλα για όλα, πέρασε στον αγώνα τους Νταμπό-Νίκα και άλλαξε τον σχηματισμό σε 4-2-3-1. Ο Λεβαδειακός πίεσε, έκανε τρεις τελικές σε διάστημα επτά λεπτών, χωρίς όμως να βρει στόχο. Το τέλος το αγώνα βρήκε αμφότερους με ανάμεικτα συναισθήματα, μερικώς ικανοποιημένους από τον ένα βαθμό, απογοητευμένους από τη χαμένη προοπτική των τριών.

Διαιτητής

Παπαδόπουλος (Μακεδονίας)

VAR: Γκάμαρης (Αθηνών)

AVAR: Παπαδάκης (Λασιθίου)

Βοηθοί

Κουρομπύλια (Δυτ. Αττικής)

Νικολαϊδης (Μακεδονίας)

Τέταρτος

Πολυχρόνης (Πιερίας)

Οι συνθέσεις

Αστέρας Τρίπολης (Ακ. Μάντζιος) (4-2-3-1): Παπαδόπουλος, Καρμόνα, Ατιένθα, Καστάνο, Άλβαρες, Μουνάφο, Ιγκλέσιας (86′ Σανταφέ), Κρεσπί (60′ Γκαρντάφσκι), Σίτο (86′ Mπερτόλιο), Ριέρα, Μπαράλες

Λεβαδειακός (Γ. Βέλιτς) (3-4-3): Στογιάνοβιτς, Μπαχανάκ, Τσάπρας, Τζημόπουλος, Χάμοντ (46′ Συμελίδης), Μεχία (80′ Νταμπό), Βρακάς (80′ Νίκας), Παναγιώτου (46′ Βήχος 46′), Μουτίνιο, Λούα Λούα (60 Τορό), Δούμτσιος.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.