Ολυμπιακός: Γιατί πήρε “άριστα” στην τακτική

Ο Ολυμπιακός πανηγύρισε μια ιστορική νίκη επί της ΑΕΚ. Για να τα καταφέρει έπρεπε να είναι άψογος τακτικά!

Τα πλέι οφ θα ξεκινήσουν με αισιόδοξο τόνο για τον Ολυμπιακό, καθώς πραγματοποίησε ένα εκπληκτικό buzzer beater στην κανονική διάρκεια, επικρατώντας 1-3 της ΑΕΚ στην “OPAP Arena”. Έστω και την τελευταία αγωνιστική της κούρσας, ο Ολυμπιακός κατάφερε να κερδίσει το πρώτο του ντέρμπι στην κανονική διάρκεια και να κλείσει τη διαφορά απ΄την ΑΕΚ στους τρεις, ενώ με τον Παναθηναϊκό είναι διαμορφωμένη για την ώρα στους πέντε. Η αποστολή στο γήπεδο της ΑΕΚ φάνταζε αρκετά δύσκολη, εξαιτίας του κλίματος που είχε διαμορφωθεί μετά το 3-0 του ημιτελικού του κυπέλλου Ελλάδας. Ο Μίτσελ έπρεπε να προσπεράσει αυτό το εμπόδιο και να δώσει στους παίκτες του την αυτοπεποίθηση που χρειάζοταν για να κυνηγήσουν το μεγάλο διπλό. Παράλληλα όμως έπρεπε να γίνει πολύ σοβαρή δουλειά στο τακτικό κομμάτι. Όπως κι έγινε! Οι Πειραιώτες παρουσιάστηκαν προσηλωμένοι στο τακτικό σκέλος του ντέρμπι και παρέκλιναν ελάχιστα.

Ο Σαμασέκου ήταν παντού!

Ο Σαμασέκου “εξαφάνισε” τον Πινέδα

Ο Τζατζέ Σαμασέκου έκανε ένα εκπληκτικό ματς καλύπτοντας το κενό του Γιάν Εμβιλά και βοήθησε ιδιαιτέρως στο δεύτερο ημίχρονο, όταν χρειάστηκε να μαρκάρει τον πολύ δραστήριο Ορμπελίν Πινέδα. Ο Σαμασέκου κέρδισε τις πέντε απ’ τις έξι μονομαχίες στις οποίες ενεπλάκη, πάσαρε με ποσοστό 65% και έδειξε πως έχει ξεπεράσει πλήρως το αυτογκόλ που πέτυχε στο ματς του κυπέλλου.

“Στρατόπεδο” στα μετόπισθεν απ’ τον Ρέαμπτσιουκ!

Η χημεία Κανός – Ρέαμπτσιουκ

Πολλή δουλειά στο τακτικό σκέλος είχαν οι πτέρυγες. Στο πρώτο μέρος ο Ροντινέι και ο Μπιέλ τα βρήκαν σκούρα απέναντι στους Χατζησαφί και Γκατσίνοβιτς, ωστόσο το ντουέτο της ΑΕΚ κουράστηκε και δεν πέτυχε τίποτα ουσιώδες. Έτσι ο Ματίας Αλμέιδα μετέθεσε την επιθετική δραστηριότητα στη δεξιά πτέρυγα με Ρότα και Άμραμπατ. Ο Ρέαμπτσιουκ και ο Κανός πήραν “άριστα”. Ο Μολδαβός μπακ βγήκε νικητής σε 6/10 μονομαχίες, είχε τρία κλεψίματα, καθάρισε δύο φάσεις και κέρδισε δύο φάουλ. Μαζί με τον Σέρτζι Κανός έστησαν μια παγίδα και κινήθηκαν με συνεπεια σε πολύ κοντινές αποστάσεις. Ο Ρέαμπτσιουκ “θυσίασε” επιθετικές ενέργειες, ανέβηκε ελάχιστα στο απέναντι μισό και δεν επιχείρησε σέντρα!


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.