ΠΑΟΚ-ΑΕΚ 0-1: Τρίποντο στην Τούμπα, φουλ για τίτλο! (hls)

Η ΑΕΚ, με καταπληκτικό γκολ του Αραούχο, πήρε νίκη στην Τούμπα κόντρα στον ΠΑΟΚ κι έπιασε τον Παναθηναϊκό στην κορυφή της βαθμολογίας της Stoiximan Super League

Τεράστιο τρίποντο έδωσε σήμερα (2/4) ο Σέρτζιο Αραούχο στην ΑΕΚ στην Τούμπα, κόντρα στον ΠΑΟΚ! Με το υπέροχο γκολ του Αργεντίνου επιθετικού στο 80ό, η Ένωση, στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής των πλέι οφ, πήρε τη νίκη με σκορ 0-1 και έπιασε τον Παναθηναϊκό στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα της Stoiximan Super League, ενώ απομένουν ακόμη οκτώ βήματα για το φινάλε της διαδικασίας των πλέι οφ.

Πέρα από το γκολ που χώρισε τις δύο ομάδες, στο ντέρμπι των “Δικεφάλων” υπάρχουν δύο ακόμη φάσεις, που θα μείνουν στη μνήμη και θα μπορούσαν να αλλάξουν τη ροή του, νωρίτερα. Η πρώτη είναι μόλις στο 6ο, όταν ο Σβαμπ γύρισε λανθασμένα την μπάλα στο κέντρο, έκλεψε ο Πινέδα, ο οποίος κινήθηκε στην περιοχή του ΠΑΟΚ και πάσαρε στον Άμραμπατ, που σκόραρε, όμως, ο διαιτητής Αλεξέι Κουλμπάκοφ γύρισε τη φάση πίσω κι έδωσε κατοχή στους γηπεδούχους. Η δεύτερη είναι στο 65ο, όταν είχε σουτ στην εστία της ΑΕΚ ο Ολιβέιρα, ο Αθανασιάδης βρήκε την μπάλα με το χέρι κι αυτή πήγε στο δοκάρι, όμως, όχι στα δίχτυα.

Γενικότερα, ο ΠΑΟΚ είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων στο μεγαλύτερο διάστημα, με κατοχή της μπάλας που έφτασε σε ποσοστό 56% (έναντι 44% της ΑΕΚ), με 13 τελικές έναντι 6 των “κίτρινων”, με 5 κόρνερ έναντι 2 των φιλοξενούμενων, αλλά η Ένωση είναι που πήρε τη σπουδαία νίκη, γιατί είχε την ουσία, δηλαδή το γκολ!

Θυμηθείτε εδώ το match center του αγώνα

Πήγαν στην πεπατημένη

Τόσο ο Ρασβάν Λουτσέσκου, όσο και ο Ματίας Αλμέιδα δεν ρίσκαραν, σε ό,τι αφορά στις επιλογές τους στους παίκτες, οι οποίοι αποτέλεσαν τις αρχικές ενδεκάδες των δύο ομάδων. Ο προπονητής του ΠΑΟΚ, ο οποίος παρακολούθησε το παιχνίδι από τον 5ο όροφο του κτιρίου του γηπέδου της Τούμπας, λόγω τιμωρίας, ενώ στη θέση του στον πάγκο ήταν ο άμεσος συνεργάτης του, Κριστιάνο Μπάτσι, επανέφερε τον Ίνγκι Ίνγκασον στο κέντρο της άμυνας, καθώς ο Ισλανδός ήταν διαθέσιμος.

Παρτενέρ του Ίνγκασον ήταν ο Κουλιεράκης. Δεξιά στην άμυνα ήταν ο Σάστρε και αριστερά ο Ράφα Σοάρες. Τερματοφύλακας ήταν ο Κοτάρσκι. Αμυντικοί μέσοι ήταν οι Ντόουγκλας και Σβαμπ. Ο Νάρεϊ ήταν δεξιός μεσοεπιθετικός, ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς αριστερός και ο Κωνσταντέλιας επιτελικός μέσος. Ο Ολιβέιρα ήταν στην κορυφή της επίθεσης, στο 4-2-3-1 του Ρουμάνου προπονητή των “ασπρόμαυρων”.

Ο σχηματισμός της ΑΕΚ ήταν 4-3-1-2, με τερματοφύλακα τον Αθανασιάδη, στο κέντρο της άμυνας τους Βίντα και Τζαβέλλα, δεξιά τον Σιντιμπέ και αριστερά τον Χατζησαφί. Αμυντικός μέσος ήταν ο Σιμάνσκι, με τον Γκατσίνοβιτςε δεξιά και τον Άμραμπατ αριστερά, ενώ επιτελικός μέσος ήταν ο Γιόνσον. Το επιθετικό δίδυμο αποτελούσαν οι Πινέδα και Αραούχο.

Αιφνιδίασε η ΑΕΚ

Ο ΠΑΟΚ συνηθίζει να μπαίνει πολύ δυνατά στα παιχνίδια του. Αυτό είχε διάθεση να κάνει και κόντρα στην ΑΕΚ, όμως, οι “κίτρινοι” έδειξαν πολύ καλά διαβασμένοι. Όχι απλώς δεν άφησαν τους “ασπρόμαυρους” να επιβάλουν το ρυθμό τους, αλλά πήγαν να πετύχουν τον απόλυτο αιφνιδιασμό με τη φάση του 6ου λεπτού, για την οποία δεν πήραν, όπως δήλωσε ο Ματίας Αλμέιδα μετά τον αγώνα στη NOVA, σαφή απάντηση γιατί γύρισε η μπάλα πίσω και δεν μέτρησε το γκολ του Άμραμπατ. Μάλιστα, η ΠΑΕ ΑΕΚ τοποθετήθηκε δημοσίως λίγη ώρα μετά γι’ αυτήν την απόφαση του Κουλμπάκοφ, με ανάρτηση στο λογαριασμό της σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, αποδοκιμάζοντας το σφύριγμα.

Η Ένωση είχε τις καλύτερες στιγμές στο πρώτο ημίχρονο, παρότι ο ΠΑΟΚ είχε την κατοχή (52%). Στο 12ο ο Σιντιμπέ δεν πρόλαβε να κάνει την προβολή και να ανοίξει το σκορ, ενώ στο 24ο ο Πινέδα βγήκε τετ α τετ με τον Κοτάρσκι, που τον νίκησε στη μονομαχία. Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου ημιχρόνου, ο Πινέδα και πάλι είχε κεφαλιά άουτ.

Οι “ασπρόμαυροι” είχαν μόλις μία δυνατή στιγμή σε ολόκληρο το πρώτο ημίχρονο. Συγκεκριμένα, στο 19ο με τον Ολιβέιρα, η κεφαλιά του οποίου δεν βρήκε εστία. Ο ίδιος στο 13ο πλάσαρε στο δοκάρι, όμως, η φάση δεν μέτρησε, καθώς ο πρώτος βοηθός διαιτητή έδειξε οφ σάιτ. Αν έμπαινε γκολ, βεβαίως, η φάση θα ελεγχόταν από το VAR.

Με βάση την εικόνα της ΑΕΚ σε όλο το πρώτο ημίχρονο, τόσο η τεχνική ηγεσία, όσο και οι ίδιοι οι παίκτες παίρνουν άριστα! Ο βασικός λόγος είναι δεν επηρεάστηκαν από τη φάση του 6ου λεπτού σε σημείο που να χάσουν το μυαλό τους και τον προσανατολισμό τους στο γήπεδο. Αντιθέτως, έμειναν προσηλωμένοι στο πλάνο τους, το οποίο υπηρέτησαν στο μέγιστο δυνατό βαθμό. Αντιθέτως, ο ΠΑΟΚ, μπορεί να πήρε την μπάλα στην κατοχή του, όμως, δεν έδειξε πειστικά ότι είχε τον τρόπο να βρει γκολ και να πάρει κεφάλι στο σκορ, κάτι που ίσως ήταν καθοριστικό για τη συνέχεια του ματς. Ως ένα μεγάλο βαθμό, οι γηπεδούχοι πλήρωσαν την απουσία του Λουτσέσκου από τον πάγκο, κάτι που φάνηκε και στο δεύτερο ημίχρονο.

Η απόλυτη συνεργασία!

Ο ΠΑΟΚ βγήκε με ορμή από τα αποδυτήρια για το δεύτερο σαρανταπεντάλεπτο. Έδειξε διάθεση να πιέσει, ακόμη περισσότερο από ό,τι στο πρώτο μέρος. Αποτέλεσμα της πίεσης ήταν να βρει τρεις καλές φάσεις στα πρώτα 30 λεπτά. Στο 52ο η κεφαλιά του Κουλιεράκη πέρασε λίγο έξω από την εστία της ΑΕΚ, στο 65ο ο Ολιβέιρα είχε το δοκάρι και στο 73ο ο Σάστρε με γυριστό σουτ έστειλε την μπάλα στην εξωτερική πλευρά των δικτύων.

Η ΑΕΚ σε όλο αυτό το διάστημα δεν έκανε κάποια αξιόλογη φάση. Ώσπου ήρθε αυτή του 80ού λεπτού, όταν συνεργάστηκαν άψογα ο Μάνταλος, ο οποίος είχε περάσει αλλαγή στο 71ο αντί του Πινέδα, με τον Αραούχο, για να προκύψει η… ζωγραφιά από τον τελευταίο, που διαμόρφωσε το 0-1! Ο Έλληνας μέσος έκανε τέλεια κάθετη πάσα στον Αργεντίνο επιθετικό, αυτός έκανε κοντρόλ με το στήθος και πριν η μπάλα σκάσει στο έδαφος, με χαμηλό γυριστό σουτ την έστειλε στην εστία του Κοτάρσκι, ο οποίος μέχρι εκείνη τη στιγμή ήταν αψεγάδιαστος (και μιλώντας για το γκολ, δεν φέρει ευθύνη).

Ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να αντιδράσει για να φτάσει στην ισοφάριση. Ανέβασε πολύ τις γραμμές του και είχε δύο καλές στιγμές, στο 84ο με τον Τόμας, το γυριστό του οποίου κόντραρε και πήγε κόρνερ, και στο 89ο με τον Καντουρί, ο οποίος επιχείρησε εντυπωσιακό “ψαλίδι”, που έστειλε την μπάλα άουτ, όμως, γκολ δεν βρήκε. Η ΑΕΚ είχε ένα σουτ με τον Γκατσίνοβιτς στο 85ο, που έφυγε έξω από την εστία.

Κι αν η ΑΕΚ πηγαίνει στη συνέχεια της σεζόν από τους 63 βαθμούς πλέον και την πρώτη θέση, έστω κι ως συγκάτοικος με τον Παναθηναϊκό εκεί, ο ΠΑΟΚ από το -5 πήγε στο -6 από την κορυφή. Συνεχίζει από τους 57 βαθμούς, έχοντας ακόμη πιο δύσκολο έργο σε ό,τι αφορά στη διεκδίκηση του τίτλου και εξακολουθεί να αναζητεί απάντηση στην ερώτηση, γιατί αποπροσανατολίζεται μετά από κάθε (σχεδόν) διακοπή των αγωνιστικών υποχρεώσεων.

Διαιτητής: Αλεξέι Κουλμπάκοφ

Βοηθοί διαιτητή: Ντμίτρι Ζιουκ, Αλέι Μασλίνκα

4ος Διαιτητής: Γεώργιος Τζοβάρας

Κίτρινες κάρτες: Σάστρε, Ντόουγκλας, Ολιβέιρα, Τάισον / Γκατσίνοβιτς, Πινέδα, Αραούχο, Τζαβέλλας, Σιμάνσκι, Μάνταλος

ΠΑΟΚ (Ρασβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Σάστρε, Ίνγκασον, Κουλιεράκης, Ράφα Σοάρες, Ντόουγκλας (85′ Φιλίπε Σοάρες), Σβαμπ (46′ Ντάντας), Κωνσταντέλιας (72′ Καντουρί), Αντρίγια Ζίβκοβιτς, Νάρεϊ (61′ Τάισον), Ολιβέιρα (72′ Τόμας)

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Αθανασιάδης, Σιντιμπέ (82′ Ρότα), Βίντα, Τζαβέλλας, Χατζισαφί, Σιμάνσκι, Άμραμπατ (63′ Ελίασον), Γκατσίνοβιτς, Γιόνσον (46′ Γκαρσία), Αραούχο (82′ Τσούμπερ), Πινέδα (71′ Μάνταλος)


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.