Άρης: Ξεκίνημα με ρόστερ υπό ολική ανακατασκευή

Ο Άρης μπαίνει σήμερα (15/6) στο γήπεδο για την έναρξη της προετοιμασίας του για τη σεζόν 2023-2024 με λίγους παρόντες παίκτες και πολλά ερωτηματικά για τη διαμόρφωση του έμψυχου δυναμικού - Ποιοι μένουν, ποιοι φεύγουν και ποιοι... μένουν και φεύγουν

Στα δύσκολα με το “καλημέρα” στη σεζόν 2023-2024 μπαίνει ο Απόστολος Τερζής. Ο… πρώην υπηρεσιακός και νυν κανονικός προπονητής του Άρη ξεκινάει σε μια νέα εποχή γι’ αυτόν με δύσκολη αποστολή: να ετοιμάσει την ομάδα για την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο χωρίς να έχει στη διάθεσή του καν το μισό ρόστερ. Κι αυτό, διότι το έμψυχο δυναμικό είναι υπό ολική ανακατασκευή!

Ακριβώς ένα μήνα πριν, στις 15 Μαΐου, ο τεχνικός διευθυντής του Άρη, Ρόμπερτ Παλίκουτσα, παραχώρησε συνέντευξη Τύπου, στη διάρκεια της οποίας έκανε λόγο για αλλαγή παραπάνω από το 1/3 του ρόστερ, με προσθαφαιρέσεις σε όλες τις θέσεις, για γρήγορες και αποτελεσματικές κινήσεις στην αγορά και για παραχώρηση όλων των εχέγγυων στον Τερζή, για να κάνει με αξιοπρεπή τρόπο την προετοιμασία της ομάδας και να είναι αυτή απολύτως έτοιμη για την έναρξη των επίσημων αγωνιστικών της υποχρεώσεων, στην Ευρώπη, στα τέλη Ιουλίου, μιας και η συμμετοχή στους ομίλους του Europa Conference League είναι στόχος.

Ένα μήνα μετά, ο Άρης έχει προχωρήσει σε ανανέωση συνεργασίας με τον Λούκας Ρουπ για 1+1 χρόνια, αναμένεται να προχωρήσει σε ανανέωση με τον Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο, μιας και ο παίκτης το έχει δηλώσει ο ίδιος και ήταν και στην παρουσίαση της νέας φανέλας μαζί με τον Γιακούμπ Μπράμπετς, έχει αποχαιρετίσει επισήμως τον Χρήστο Μαρμαρίδη και τον Μπράντλεϊ Μαζικού, ο οποίος παραχωρήθηκε με μεταγραφή στην ελβετική Σερβέτ, και πέραν τούτων ουδέν!

Τη δεδομένη χρονική στιγμή το ρόστερ αποτελείται από 18 παίκτες, που αναμένεται να γίνουν 20, με την προσθήκη του Χριστοδουλόπουλου κι αυτήν του Κώστα Χρυσόπουλου, ο οποίος επιστρέφει στον Άρη από το δανεισμό του στον Ολυμπιακό Β, κι εν συνεχεία να… μειωθούν, καθώς αρκετοί από τους υπάρχοντες δεν είναι στο πλάνο για τη νέα σεζόν. Οι προσθήκες προς το παρόν αναμένονται. Αργά ή γρήγορα, κανείς δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα αυτή τη στιγμή, όπως έχει πάει το πράγμα ως τώρα.

Κατ’ αρχάς, οι παίκτες που είναι στο ρόστερ με συμβόλαια σε ισχύ είναι οι εξής:

Τερματοφύλακας: Κουέστα

Αμυντικοί: Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Ενκουλού, Πίρσμαν, Εμπακατά,, Οντουμπάτζο, Τανούλης

Μέσοι: Νταρίντα, Ρουπ, Γκαρθία, Πάλμα, Γκαρσία, Ντουκουρέ, Σγούρος, Νταμπό, Παναγίδης

Επιθετικός: Γκρέι

Σε αυτούς αναμένεται να προστεθούν οι Χριστοδουλόπουλος και Χρυσόπουλος. Από αυτούς, οι Νταμπό, Ντουκουρέ, Πίρσμαν και Γκρέι είναι στη λίστα των υπό παραχώρηση παικτών. Από το έμψυχο δυναμικό της περασμένης σεζόν, λήγουν τέλος του μήνα τα συμβόλαια των Σιαμπάνη, Ετέμπο, Ιτούρμπε, Καμάτσο και Καμαρά. Από αυτούς, για διάφορους λόγους, ο μόνος που ενδιαφέρει να μείνει είναι ο Σιαμπάνης.

Ειδικότερα, σε ό,τι αφορά στην προετοιμασία, απόντες στο ξεκίνημα θα είναι οι διεθνείς Γιάκουμπ Μπράμπετς (Τσεχία) και Νικολά Ενκουλού (Καμερούν), ενώ στους Χουλιάν Κουέστα, Μόουζες Οντουμπάτζιο και Αντρέ Γκρέι έχει δοθεί επιπλέον άδεια, λόγω των γάμων τους. Βεβαίως, απών θα είναι και ο εδώ και καιρό τραυματίας, Μανού Γκαρθία.

Και για να καλυφθούν όλα αυτά τα κενά στην προετοιμασία, αναμένεται να συμμετέχουν σε πρώτη φάση έξι παίκτες από την Κ19 και ένας από την Κ17. Πρόκειται για τους Καραμανλή (στόπερ), Τσέρα (αριστερός εξτρέμ), Τσαλίκογλου (κεντρικός και επιτελικός μέσος), Κράνια (αριστερός μπακ), Ηλία Σγουρό (δεξιός μπακ), Κουτρουλίδη (τερματοφύλακας) και Καράι (τερματοφύλακας).

Αν τα βάλει όλα αυτά κάτω κανείς, κατανοεί τη δυσκολία του νέου εγχειρήματος που ξεκινάει από σήμερα. Πολλές υποθέσεις είναι κυριολεκτικά στον αέρα για τον Άρη, τη στιγμή που ο χρόνος μετράει αντίστροφα για την έναρξη των αγωνιστικών υποχρεώσεων και -θεωρητικά, τουλάχιστον- οι “κίτρινοι” ήθελαν να αποφύγουν τα ίδια λάθη, που έκαναν το περασμένο καλοκαίρι, όταν επίσης η μεταγραφική ενίσχυση έγινε με πολύ αργό ρυθμό. Το αποτέλεσμα τότε ήταν να αργήσει πολύ να δέσει η ομάδα, με τις γνωστές συνέπειες στη διάρκεια της αγωνιστικής σεζόν. Τώρα;


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.