Τι είχε γίνει στη συνεργασία του Βλάνταν Ιβιτς με τον Βίλιαμ Έκονγκ στη Γουότφορντ εκεί όπου ήταν συμπαίκτης με τον Άντρε Γκρέι που τώρα θα παίξουν αντίπαλοι

Ο ΠΑΟΚ αποκτά τον Βίλιαμ Έκονγκ από τη Γουότφορντ εκεί που ο Νιγηριανός κεντρικός αμυντικός, με ύψος 1.91, είχε πάει τη σεζόν που ήταν και ο Βλάνταν Ιβιτς προπονητής.

Ηταν η σεζόν 2020-2021 και ο πρώην προπονητής του ΠΑΟΚ είχε συνεργαστεί στη Γουότφορντ με τον νυν παίκτη του ΠΑΟΚ που έχει συμφωνήσει με τον παίκτη για την έλευσή του στην ομάδα.

Ο Ιβιτς είχε κάνει 20 παιχνίδια στο Πρωτάθλημα μέχρι να λυθεί η συνεργασία με την αγγλική ομάδα, με τελευταίο παιχνίδι απέναντι στη Χάντερσφιλντ στις 19 Δεκεμβρίου 2020. 

Ο Ιβιτς δεν είχε από την αρχή στη διάθεσή του τον Έκονγκ μιας και η μετεγγραφή του Νιγηριανού είχε ολοκληρωθεί στα τέλη Σεπτεμβρίου. Πριν την απόκτησή του πάντως, ο Ιβιτς είχε απαντήσει σε σχετική ερώτηση που αφορούσε στην επικείμενη έλευση του παίκτη και είχε δείξει την εκτίμησή του για τον Έκονγκ που ερχότανε στη Γουότφορντ από την Ουντινέζε με την οποία είχε κάνει 66 παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις, στις δύο σεζόν που ήταν στην ιταλική ομάδα. 

“Τον γνωρίζω ως έναν ποιοτικό παιχνίδι και θα είναι ένας από τους παίκτες που θα μας βοηθήσουν στο μέλλον, αν έρθει, αν θα ενσωματωθεί στην ομάδα”, είχε πει ο Ιβιτς.

Τριάδα και τετράδα στην άμυνα με Έκονγκ 

Ο Ιβιτς είχε χρησιμοποιήσει τον Έκονγκ και σε σχηματισμό με τριάδα στην άμυνα αλλά και με τετράδα. Βέβαια, τώρα στον ΠΑΟΚ, ο σχηματισμός όπως έχει δείξει όλα αυτά τα χρόνια ο Ραζβάν Λουτσέσκου είναι τετράδα στην άμυνα. Επίσης, έχει ενδιαφέρον ότι τότε ο Ιβιτς είχε χρησιμοποιήσει αρκετά τον Έκονγκ -και- ως αριστερό κεντρικό αμυντικό με τον Νιγηριανό να παίζει και ως δεξιός κεντρικός αμυντικός. Ο Έκονγκ τότε στη Γουότφορντ, με Ιβιτς, στα παιχνίδια που ήταν βασικός είχε παίξει ως:

6 παιχνίδια: σε τριάδα στην άμυνα, αριστερός κεντρικός αμυντικός

3 παιχνίδια: σε τετράδα στην άμυνα, δεξιός κεντρικός αμυντικός

1 παιχνίδι: σε τριάδα στην άμυνα, στο κέντρο της τριάδας

1 παιχνίδι: σε τετράδα στην άμυνα, αριστερός κεντρικός αμυντικός

Συμπαίκτης και… σκόρερ με Γκρέι 

Ο Έκονγκ τώρα στην Ελλάδα, ως παίκτης του ΠΑΟΚ, θα βρεθεί αντίπαλος με έναν παλιό του συμπαίκτη, τον Άντρε Γκρέι, τον επιθετικό του Άρη.

Οι δυο τους ήταν συμπαίκτες στη Γουότφορντ και μάλιστα υπήρχε και παιχνίδι που σκοράρανε μαζί. Ηταν στις 7 Νοεμβρίου 2020, το παιχνίδι Γουότφορντ-Κόβεντρι 3-2 για την 11η αγωνιστική.

Ο Γκρέι είχε κάνει το 1-0 στο 54’, ο Έκονγκ είχε κάνει το 2-2 στο 66’.