Σπουδαία εκτός έδρας νίκη για την ΑΕΚ στο Πανθεσσαλικό, όπου επικράτησε 3-2 του Βόλου με γκολ στο 90'+3, παρά το γεγονός ότι βρέθηκε να χάνει στο 8' και να παίζει με 10 από το 24'!

Ο αγώνας στο Πανθεσσαλικό “στράβωσε” από νωρίς για την ΑΕΚ που βρέθηκε να χάνει στο 8′ από το γκολ του Ντέλετιτς και στο 24′ να μένει με 10 παίκτες λόγω απευθείας κόκκινης στον Μάνταλο.

Οι παίκτες του Αλμέιδα όμως δεν παράτησαν το ματς, έβγαλαν αντίδραση και πήγαν στα αποδυτήρια με το προβάδισμα στο σκορ με τα γκολ των Γιόνσον (32′) και Τσούμπερ (38′).

Ο Ντέλετιτς σκόραρε ξανά στο δεύτερο μέρος για το 2-2 στο 72′, όμως το χέρι-πέναλτι που έκανε ο Κρούζλιακ στο 91′, έδωσε την ευκαιρία στον Άμραμπατ να σκοράρει από την λευκή βούλα και να χαρίσει στην Ένωση την πρώτη νίκη στο φετινό πρωτάθλημα.

Οι παίκτες της ΑΕΚ πανηγυρίζουν την πρώτη τους νίκη. ΠΗΓΗ: Eurokinissi

Κόκκινη ο Μάνταλος, ανατροπή με Γιόνσον-Τσούμπερ

Η ΑΕΚ ήταν η πρώτη ομάδα που απείλησε στο Πανθεσσαλικό με τον Ρότα να σουτάρει μέσα από την περιοχή, αλλά τον Σιαμπάνη να διώχνει σε κόρνερ.

Η ομάδα του Αλμέιδα είχε μπει καλύτερα στο ματς, αλλά ένα απίθανο λάθος του Μουκουντί σε γύρισμα προς τον Στάνκοβιτς έδωσε την ευκαιρία στον Ντέλετιτς να προλάβει τη μπάλα και να πλασάρει τον Αυστριακό για το 1-0 στο 8′.

Οι “κιτρινόμαυροι” δεν πτοήθηκαν από το γκολ και συνέχισαν να έχουν τον έλεγχο και στο 22ο λεπτό μετά από ωραία κυκλοφορία της μπάλας, ο Τσούμπερ έκανε το γύρισμα, ο Πόνσε το πρώτο σουτ, ο Ελίασον το δεύτερο, με τον Σιαμπάνη να διώχνει σε κόρνερ με το πόδι κάνοντας σπουδαία απόκρουση.

Τα πράγματα για την ΑΕΚ άρχισαν να δυσκολεύουν περισσότερο στο 24′ όταν ο Πέτρος Μάνταλος αντίκρισε απευθείας κόκκινη κάρτα από τον Μανούχο για επικίνδυνο μαρκάρισμα στον Κόμπα. Η φάση ελέγχθηκε και από το VAR, αλλά η αποβολή παρέμεινε και ο διεθνής χαφ πήγε πρόωρα στα αποδυτήρια.

Ακόμα και με δέκα παίκτες, η ΑΕΚ ήταν αυτή που είχε την κατοχή της μπάλας με την ομάδα του Αλμέιδα στο 32’ να φτάνει στην ισοφάριση μέσω στημένης μπάλας. Ο Ελίασον εκτέλεσε πολύ ωραία φάουλ έξω από την περιοχή, ο Γιόνσον νίκησε τους πάντες στον αέρα και με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Σιαμπάνη.

Έξι λεπτά μετά ήρθε η ανατροπή για την ΑΕΚ, πάλι από στατική φάση. Από το πόδι του Τσούμπερ αυτή τη φορά με τον Ελβετό να εκτελεί απευθείας φάουλ από τα 25 μέτρα στέλνοντας τη μπάλα στο παραθυράκι του Σιαμπάνη.

Τελευταία αξιόλογη στιγμή στο πρώτο μέρος, το σουτ του Κορνέτ που σταμάτησε πάνω στον Στάνκοβιτς.

“Γκάφα” του Κρούζλιακ, γκολ ο Άμραμπατ!

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Βόλος βγήκε στο γήπεδο με διάθεση να πιέσει για την ισοφάριση, χάνοντας την πρώτη ευκαιρία στο 55′ με τον Άλχο να σεντράρει και τον Κόμπα που πήρε την κεφαλιά να μην βρίσκει εστία.

Η ΑΕΚ “φλέρταρε” με τρίτο γκολ στο 60′, με το φαλτσαριστό σουτ στην κίνηση από τον Πόνσε να φεύγει δίπλα από την εστία του Σιαμπάνη, o οποίος δέκα λεπτά μετά μπλόκαρε σταθερά την κεφαλιά του Βίντα από κόρνερ του Ελίασον.

Ο Βόλος έφτασε στην ισοφάριση στο 72ο λεπτό, με τον Ενγκίντ να σεντράρει από τα αριστερά, ο Γιόνσον δεν μπόρεσε να διώξει, η μπάλα έφτασε στον Ντέλετιτς που με σουτ μέσα από την περιοχή ισοφάρισε σε 2-2. Η φάση ελέγχθηκε και από το VAR για ενδεχόμενη παράβαση, αλλά δεν εντοπίστηκε κάποια και έτσι μέτρησε κανονικά.

Το χειροκρότημα του Αλμέιδα στους φίλους της ΑΕΚ που βρέθηκαν στο Πανθεσσαλικό. ΠΗΓΗ: Eurokinissi

Στο 76′ μακρινό σουτ του Άλχο, ο Στάνκοβιτς μπλόκαρε με δύο προσπάθειες και δύο λεπτά μετά άστοχο σουτ του Πινέδα, με την ΑΕΚ πριν το σουτ του Μεξικανού να διαμαρτύρεται για πέναλτι σε πτώση του Αραούχο.

Δύο λεπτά πριν τα 90′, η ΑΕΚ έχασε μεγάλη ευκαιρία, όταν ο Άμραμπατ έβγαλε ωραία σέντρα, με τον Αραούχο να παίρνει την κεφαλιά αλλά η μπάλα σταμάτησε στο δεξί δοκάρι του Σιαμπάνη.

Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Άμραμπατ έβγαλε σέντρα από τα δεξιά, ο Μουκουντί πήδηξε για την κεφαλιά μαζί με τον Κρούζλιακ, ο οποίος λειτούργησε σαν τερματοφύλακας βρίσκοντας τη μπάλα ξεκάθαρ με το χέρι και ο Μανούχος έδωσε δίχως δεύτερη σκέψη πέναλτι. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Άμραμπατ, ο οποίος νίκησε τον Σιαμπάνη για το 2-3 στο 93′!