Άρης – Κηφισιά 1-1: Σπουδαίος πόντος για τους φιλοξενούμενους, γκρίνια στους γηπεδούχους (highlights)

Ο Άρης δεν κατάφερε να κάμψει την αντίσταση της Κηφισιάς που έφυγε από το "Κλ. Βικελίδης" με τον βαθμό της ισοπλαίας (1-1). Καλύτεροι οι γηπεδούχοι, αλλά με μεγαλύτερη ουσία στο παιχνίδι τους οι φιλοξενούμενοι πήραν ένα πολύτιμο πόντο σε μια δύσκολη έδρα



Σπουδαίος βαθμός (1-1) για την Κηφισιά που με πρωταγωνιστή τον Αναγνωστόπουλο, κατάφερε να πάρει αυτό που ήθελε. Αντίθετα ο Άρης “εγκλωβίστηκε” στις κακές μεσοεπιθετικές επιλογές του και έχοντας μόνο τον Σουλεϊμάνοφ και τον Οντουμπάτζιο σε παραγωγική μέρα (για ένα μόνο ημίχρονο) όχι μόνο δεν κατέκτησε τη πολυπόθητη νίκη, αλλά δέχτηκε και τις έντονες αποδοκιμασίες των περίπου 10.000 φίλων του που βρέθηκαν στις κερκίδες.

ΠΩΣ ΕΠΑΙΞΑΝ ΟΙ ΔΥΟ ΟΜΑΔΕΣ

Άρης

Για πρώτη φορά ο Άκης Μάντζιος έδωσε φανέλα βασικού στον Πάρντο, ενώ επανάφερε στο αριστερό άκρο της άμυνας τον Φεράρι.
Κάτω από τα δοκάρια των «κιτρινόμαυρων» ο Κουέστα, με τους Μπράμπετς – Φαμπιάνο, να συνθέτουν το κεντρικό αμυντικό δίδυμο.

Ο Φεράρι στα αριστερά της άμυνας και ο Οντουμπάτζο δεξιά. Σε ρόλο ανασταλτικών μέσων είναι οι Βεστράατε – Νταρίντα, με τον Πάρντο να έχει ελεύθερο χώρο πίω από τον μοναδικό προωθημένο Μορίν. Στις πτέρυγες της μεσαίας γραμμής, βρίσκονται οι Σουλεϊμάνοφ (δεξιά) και Μενέντες (αριστερά).

Κηφισιά

Ο Γιάννης Αναστασίου έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης στον Αλέξανδρο Αναγνωστόπουλο κάτω από τα δοκάρια της Κηφισιάς, με τους Μποτία και Τσάπαν να είναι οι δύο στόπερ της ομάδας των βορείων προαστίων. Ο Μασούρας αγωνίστηκε στην δεξιά πλευρά της άμυνας, με τον Λούμορ στην άλλη άκρη της αμυντικής διάταξης. Μπροστά από τους δύο κεντρικούς αμυντικούς βρέθηκε ο Βαφέας, έχοντας δίπλα του, τους Παπασάββα και Ίλιεφ. Δεξιά του Οζέγκοβιτς που θα σηκώσει το βάρος της επίθεσης της ομάδας του είναι ο Τετάει και αριστερά ο Αντερέγκεν

Το πρώτο ημίχρονο

Ο Άρης μπήκε καλύτερα στο γήπεδο, αλλά δεν βρήκε τους χώρους για να δημιουργήσει ρήγματα στην αντίπαλη άμυνα. Η καλή ανασταλτική λειτουργία των φιλοξενούμενων, κράτησε τους τον Μορόν μακριά από τα καρέ του Αναγνωστόπουλου, ενώ μακριά από τον καλό του εαυτό έμεινε για μια ακόμη φορά ο Νταρίντα που ήταν σχεδόν… άφαντος.
Ο Πάρντο δεν βοήθησε καθόλου το δημιουργικό παιχνίδι των «κιτρινόμαυρων» και όλα αυτά οφείλονται στην πολύ καλή συνεργασία των Βαφέα, Παπασάββα και Ίλιεφ που με καταπληκτικές αλληλοκαλύψεις εξαφάνισαν κάθε κίνδυνο από την περιοχή τους.

Από την άλλη πλευρά ο Άρης, προσπαθούσε κυρίως με τον Σουλεϊμάνοφ που δείχνει να προσαρμόζεται απόλυτα στα νέα δεδομένα, αλλά και τον Οντουμπάτζιο που τον τροφοδοτούσε με κάθετες πάσες από την δεξιά πτέρυγα.

Έτσι οι δύο αξιόλογες φάσεις που «έχτισαν» οι ποδοσφαιριστές του Άρη στο πρώτο 45ντάλεπτο έχει τον ίδιο πρωταγωνιστή. Πρόκειται για τον Σουλεϊμάνοφ που ένα πολύ έξυπνο σουτ στο 10΄ (προηγήθηκε σέντρα του Φεράρι) ανάγκασε τον Αναγνωστόπουλο σε μια απίστευτη απόκρουση, ενώ στο 23΄ από την κεφαλιά του Ρώσου (μετά από σέντρα του Φεράρι και πάλι), ο Μορόν χρειάστηκε απλώς να… χαϊδέψει την μπάλα για να την στείλει με πολλά φάλτσα στην αντίπαλη εστία γράφοντας το 1-0.

Το β΄ ημίχρονο

Στην επανάληψη οι παίκτες της Κηφισιάς μπήκαν στο γήπεδο έχοντας διάθεση να πάρουν την κατοχή της μπάλας, αλλά στο 50΄ η πρώτη καλή φάση καταγράφηκε στον Άρη.

Μετά την θαυμάσια μπαλιά του Φεράρι στον Μορόν, ο τελευταίος βρέθηκε τετ α τετ με τον Αναγνωστόπουλο και ο τελευταίος απλώνοντας τα χέρια του απομάκρυνε σε κόρνερ. Φάση που θα έπρεπε να την έχει τελειώσει ο Ισπανός αλλά από την άλλη ο Έλληνας τερματοφύλακας έδειξε τις ικανότητες του και ότι δικαιούται να έχει θέση… μόνιμου στην ενδεκάδα της ομάδας του.

Οι δύο προπονητές αποφασίζουν να παίξουν συντηριτικά με αποτέλεσμα να λείψουν οι μεγάλες φάσεις στο μεγαλύτερο λεπτό της επανάληψης.

Έτσι στο 64΄ από το τραγικό λάθος του Μπράμπετς, ο Οζέγκοβιτς παίρνει την κατοχή της μπάλας, θα κάνει το διαγώνιο σουτ αλλά θα στείλει την μπάλα πολύ κοντά από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Κουέστα, ενώ δύο λεπτά αργότερα ο Μορόν θα βγάλει τετ α τετ τον Κάρλσον με τον Αναγνωστόπουλο, αλλά ο Σουηδός σουτάρει αδύναμα στην αγκαλιά του έλληνα τερματοφύλακα.

Ο Άρης έδωσε αδικαιολόγητα χώρο στον αντίπαλο του που σταδιακά πήρε μέτρα στο γήπεδο, φτάνοντας στην ισοφάριση (1-1) στο 73΄ με την κεφαλιά του Οζέγκοβιτς (από καταπληκτική σέντρα του Μασούρα) που νίκησε τον Φαμπιάνο στον αέρα.


Η επόμενη καλή στιγμή στον αγώνα ήταν για τον Άρη που έφτασε κοντά στο γκολ με τον Κάρλσον (78΄) όμως από το καλό σουτ του Σουηδού ο Αναγνωστόπουλος δηλώνοντας και πάλι “παρόν” απομακρύνει τον κίνδυνο.

Τελευταία καλή στιγμή για τους γηπεδούχους ήταν στις καθυστερήσεις με τον Κάρλσον που προσπάθησε να σημαδέψει στη γωνία του Αναγνωστόπουλου από δύσκολ θέση, αλλά έστειλε την μπάλα άουτ.

Ο Μορόν, ο Οτνουμπάτζιο, ο Φεράρι ήταν οι κορυφαίοι του Άρη, ενώ μακράν καλύτερος της ομάδας της Κηφισιάς ήταν ο Αναγνωστόπουλος, ενώ ακολούθησαν ι Μασούρας και Οζέγκοβιτς

Άρης (Άκης Μάντζιος): Κουέστα, Οντουμπάζιο (83΄ Μοντόγια), Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Φεράρι, Βεερστράτε (83΄ Ζαμόρα) Νταρίντα, Σουλεϊμάνοφ (57΄ Κάρλσο), Πάρντο (57΄ Χριστοδουλόπουλος), Μενέντες (69΄ Ντουκουρέ), Μορόν

Κηφισιά (Γιάννης Αναστασίου): Αναγνωστόπουλος, Λούμορ, Μασούρας, Μποτία (84΄ Κωνσταντακόπουλος), )Καπάν, Βαφέας, Ιλιεφ (63΄ Μπιφουμά), Παπασάββας (69΄ Πέϊος), Αντερέγγεν (63΄ Ματέους Σάντος), Οζέγκοβιτς (84΄ Γκόμελιτς), Τετέι

Διαιτητής: Κωνσταντίνος Πουλικίδης (Δράμας)
Βοηθοί: Βασίλης Νικολακάκης (Λασιθίου), Ηλίας Κωνσταντίνου (Πρέβεζας/Λευκάδας)
4ος: Θανάσης Τζήλος (Λάρισας)
VAR: Άγγελος Ευαγγέλου (Αθηνών)
ΑVAR: Κωνσταντίνος Στάικος (Λάρισας)


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.