Ο Ντανιέλ Ποντένσε και οι εκπληκτικές του επιδόσεις οδηγούν σε ρεκόρ!

Ο Ολυμπιακός μετέτρεψε το πάντα απαιτητικό παιχνίδι κόντρα στον ΟΦΗ σε ένα σχεδόν… βαρετό πέρασμα με σκορ 0-2 και πρωταφωνιστή τον Ντανιέλ Ποντένσε. Ο Πορτογάλος μέσος σκόραρε δύο φορές και ήταν το πρόσωπο “κλειδί” των Πειραιωτών σ’ ακόμα ένα επιυχημένο βράδυ στην επαρχία, μετά από εκείνο με τον ΠΑΣ Γιάννινα (0-3). Ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ είδε με ικανοποίηση την ομάδα του να φεύγει απ΄το Ηράκλειο με το τρίποντο και να μην την αγγίζουν οι σημαντικές απουσίες των Φορτούνη και Ροντινέι. Η ποιότητα που έφερε απ’ τον πάγκο ο Ισπανός τεχνικός με την παρουσία του Γιόβετιτς για πρώτη φορά στο αρχικό σχήμα, τα “σπασμένα φρένα” των Έσε και Καμαρά στο κέντρο, το αλάνθαστο παιχνίδι Ορτέγκα και Κίνι στις πτέρυγες, αλλά και η εξαιρετική κατάσταση του Ποντένσε οδήγησαν τον Ολυμπιακό σε μια “επαγγελατική” νίκη.

Ο Ποντένσε επέστρεψε στον Ολυμπιακό απ’ τη Γουλβς με την οποία στο περασμένο πρωτάθλημα σκόραρε 6 φορές σε 32 ματς. Το να καταφέρεις να σκοράρεις 6 φορές απένατι σε ομάδες της Premier League δεν είναι κάτι απλό. Είναι ένα στοιχείο που καταδεικνύει την ποιότητα και την εξαιρετική κατάσταση του 28χρονου παίκτη. Επιστρέφοντας στην Ελλάδα, ο Ποντένσε μετράει ήδη 5 γκολ σε 6 ματς στη Super League, ενώ έχει ένα ακόμα στο Europa League. Κάποιες φορές η… μπακαλίστικη λογική κερδίζει ουσιαστικό χώρο στα δημοσιογραφικά κείμενα, καθώς γίνεται εύκολα αντιληπτό, πως ο Ποντένσε έχοντας αγωνιστική και πνευματική φόρα απ’ την Premier League “κάνει πλάκα” σε αρκετές άμυνες και οδεύει ολοταχώς για ρεκόρ σκοραρίσματος.

Σε ό,τι αφορά τους αγώνες πρωταθλήματος έχει ισοφαρίσει ήδη την επίδοση του με τον Ολυμπιακό απ’ τη σεζόν 2018-2019, όταν σε 27 παιχνίδια πέτυχε 5 γκολ και μοίρασε 8 ασίστ. Ήδη λοιπόν έχει φτάσει τα γκολ και έχει χαρίσει και 2 ασίστ. Ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ μπορεί φυσικά να χαμογελά, γιατί το PLAN B το οποίο παρέταξε στο “Θ. Βαρδινογιάννης”, δούλεψε στο έπακρο. Κίνι, Σολμπάκεν, Γιόβετιτς ήταν από συμπαθητικοί μέχρι εξαιρετικοί. Όπου συμπαθητικός ο Σολμπάκεν που κυρίως βοήθησε μέσω των φυσικών του δυνάμεων, όπου εξαιρετικός ο Γιόβετιτς, ο οποίος πρόσθεσε ένα ενδιαφερον παράγοντα στη φετινή εξίσωση του ρόστερ, μαζί μ’ εκείνο του αρχισκόρερ -για την ώρα- Αγιούμπ Ελ Κααμπί.

Οι “ερυθρόλευκοι” πηγαίνουν με απόλυτη ηρεμία στο ντέρμπι της προσεχούς Κυριακής (05/11) με τον ΠΑΟΚ, έχοντας αρκετό χρόνο ανασύνταξης στο πνευματικό και το φυσικό σκέλος, μετά από ένα διάστημα με σκαμπανεβάσματα που προκαλεσε η διακοπή του ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό και η μυθική βραδιά με τη Γουέστ Χαμ. Ο Ολυμπιακός θα δουλέψει με ηρεμία για μια εβδομάδα, πριν την έναρξη ενός απολύτως απαιτητικού προγράμματος με ΠΑΟΚ (05/11), Γουέστ Χαμ (09/11) και Αστέρα Τρίπολης (12/11).