ΠΑΟΚ: Στο χειμερινό μεταγραφικό παζάρι με Λουτσέσκου

Ποια τα πεπραγμένα του ΠΑΟΚ κατά τη χειμερινή μεταγραφική περίοδο τις τέσσερις προηγούμενες σεζόν, που ο Ρασβάν Λουτσέσκου ήταν στο τιμόνι της ομάδας

Στον Ρασβάν Λουτσέσκου αρέσει να ετοιμάζει την ομάδα του το καλοκαίρι. Να έχει χρόνο στην προετοιμασία με τους παίκτες, να ξέρει τι περιμένει από τον καθένα και να φτιάχνει το χρονοδιάγραμμά του, υπολογίζοντας πότε θα είναι έτοιμο το σύνολο να αποδώσει τα μέγιστα. Δεν είναι θιασώτης των αλλαγών ευρείας κλίμακας καταμεσής της σεζόν. Άλλωστε, θέλει το χρόνο του να γνωριστεί με οποιονδήποτε καινούργιο παίκτη, πριν τον εμπιστευτεί απολύτως και η χειμερινή μεταγραφική περίοδος δεν προσφέρεται για τέτοιες… πολυτέλειες. Σε ό,τι αφορά στον ΠΑΟΚ, τα παραπάνω τα έχει αποδείξει με πράξεις τις τέσσερις προηγούμενες σεζόν, που είχε την τεχνική ηγεσία της ομάδας.

Από τις τέσσερις αυτές σεζόν, η μοναδική που έγινε η υπέρβαση με τέσσερις μεταγραφικές κινήσεις και δύο επιστροφές παικτών από δανεισμούς, ήταν η χρονιά του νταμπλ, 2018-2019. Το κατώφλι της Τούμπας είχαν περάσει τότε οι Σβέριρ Ίνγκασον, Σέρτζιο Ολιβέιρα, Γιόσιπ Μίσιτς και Κάρολ Σφιντέρσκι. Ακόμη είχαν επιστρέψει από τους δανεισμούς τους οι Δημήτρης Γιαννούλης και Πέντρο Ενρίκε. Και οι έξι πήραν χρόνο συμμετοχής στο υπόλοιπο της σεζόν, όμως, τόσο όσο έκρινε ο Λουτσέσκου ότι έπρεπε, δηλαδή ούτε λίγο, ούτε πολύ, ακριβώς για να μη χαλάσει η ισορροπία της ομάδας. Όλες οι κινήσεις αυτές, πάντως, κρίθηκαν επιτυχημένες.

Την πρώτη σεζόν του Λουτσέσκου, 2017-2018, μόλις τρεις παίκτες αποκτήθηκαν το χειμώνα, οι Μάρκο Μιχόγεβιτς, Τιμπό Μουλέν και Μάρσιο Ασεβέδο, δίχως κάποιος από αυτούς να κάνει τη διαφορά. Στην πρώτη σεζόν μετά την επιστροφή του στον ΠΑΟΚ, 2021-2022, αποκτήθηκαν από τους “ασπρόμαυρους” οι Ζόαν Σάστρε και Φιλίπε Σοάρες, ενώ επέστρεψαν από δανεισμούς οι Λεό Ζαμπά και Αντόνιο Τσόλακ. Την περασμένη αγωνιστική περίοδο, 2022-2023, προστέθηκαν στην ομάδα τον χειμώνα δύο παίκτες, οι Τόμας Κεντζιόρα και Τάισον, με τον δεύτερο ειδικά να κάνει εξαιρετικές εμφανίσεις στην Τούμπα και ειδικά αυτή την περίοδο να… βγάζει μάτια!

Σε ό,τι αφορά στην ερχόμενη μεταγραφική περίοδο, του Ιανουαρίου του 2024, η φιλοσοφία του Λουτσέσκου προφανώς και δεν θα αλλάξει. Οι μεταγραφικές κινήσεις αναμένεται να μην είναι πάνω από τρεις. Ήδη υπάρχουν πληροφορίες για την απόκτηση δεξιού μπακ, αλλά κι ενός μέσου, που θα έχει τη δυνατότητα να αγωνιστεί στον άξονα, αλλά και στις πτέρυγες. Ως εκεί, χωρίς, όμως, να μπορεί κάποιος να μπορεί να προδικάσει ότι δεν θα γίνει άλλη κίνηση, καθώς μέχρι τέλος Ιανουαρίου πολλά μπορεί να συμβούν.

Συνοπτικά, οι χειμερινές μεταγραφικές κινήσεις του ΠΑΟΚ με τον Λουτσέσκου στο πόστο του προπονητή είναι οι εξής:

2017-2018

Μάρκο Μιχόγεβιτς, Τιμπό Μουλέν, Μάρσιο Ασεβέδο

2018-2019

Σβέριρ Ίνγκασον, Δημήτρης Γιαννούλης (επιστροφή από τον Ατρόμητο 21 Ιανουαρίου), Σέρτζιο Ολιβέιρα, Γιόσιπ Μίσιτς, Πέντρο Ενρίκε (επέστρεψε από την Αστάνα), Κάρολ Σφιντέρσκι

2021-2022

Ζόαν Σάστρε, Φιλίπε Σοάρες, Λέο Ζαμπά (επιστροφή από Βάσκο Ντα Γκάμα), Αντόνιο Τσόλακ (επιστροφή από Μάλμε)

2022-2023

Τόμας Κεντζιόρα, Τάισον


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.