Αστέρας Τρίπολης – ΠΑΟΚ 1-4: Σαρωτικός! (highlights)

Παρά τις σημαντικές απουσίες, ο ΠΑΟΚ μέσα σε τρεις ημέρες έριξε νέα "τεσσάρα", αυτή τη φορά στον Αστέρα (1-4) και πέρασε... αέρας από την Τρίπολη για τη 14η αγωνιστική της Super League.

Δεν καταλαβαίνει τίποτα ο ΠΑΟΚ! Ούτε από κούραση, ούτε από απουσίες! Η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου, τρεις ημέρες μετά την «τεσσάρα» στην Ελσίνκι για το Conference League, φιλοδώρησε με τέσσερα γκολ και τον Αστέρα στην Τρίπολη και πανηγύρισε την 7η σερί του νίκη σε όλες τις διοργανώσεις.

Μεγάλοι πρωταγωνιστές του «Δικεφάλου» οι Τόμας Μουργκ και Κίριλ Ντεσπόντοφ, οι οποίοι σημείωσαν από δύο γκολ και οδήγησαν την ομάδα τους στη 10η φετινή νίκη στη Super League.

Ανώτερος και πιο αποτελεσματικός ο ΠΑΟΚ

Ο Αστέρας ήταν εκείνος που μπήκε πιο δυνατά στο ματς, σε μία προσπάθεια να αιφνιδιάσει τον ΠΑΟΚ και έφτασε πολύ κοντά στο να το πετύχει σε δύο περιπτώσεις. Στο 5’ δημιούργησε την πρώτη κλασική ευκαιρία στο ματς με σουτ του Μουνάφο και ένα λεπτό αργότερα «άγγιξε» το γκολ, όμως ο Αλάγκμπε έστειλε τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι, μετά τη δύσκολη επέμβαση του Κοτάρσκι σε σουτ του Καλτσά.

Ο ΠΑΟΚ λοιπόν γλίτωσε το γκολ και μετά το δεκάλεπτο κατάφερε να επιβάλει τον ρυθμό του, ενώ σταδιακά κέρδισε μέτρα στο γήπεδο. Στο 13’ δημιούργησε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία με σουτ του Σβαμπ, ενώ στο 21’ ο Παπαδόπουλος «στέρησε» το γκολ από τον Κουλιεράκη. Ο Αστέρας απάντησε με ευκαιρία του Ζουγλή στην κόντρα επίθεση (25’), όμως λίγο αργότερα έχασε τον Μπαρτόλο με πρόβλημα τραυματισμού και το παιχνίδι του… αποσυντονίστηκε.

Αντίθετα, ο ΠΑΟΚ συνέχισε να έχει το πάνω χέρι και στο 34’ βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα με τον Μουργκ, ο οποίος μάλιστα πέρασε και τον Παπαδόπουλο για να πλασάρει σε κενή εστία. Τέσσερα λεπτά αργότερα, δε, ο «Δικέφαλος» βρήκε για δεύτερη φορά τον δρόμο προς τα δίχτυα, αυτή τη φορά με τον Σαμάτα, όμως το γκολ δεν μέτρησε, καθώς ο Τανζανός ξεκίνησε από θέση οφσάιντ.

Ο Μουργκ… ρέφαρε το λάθος του Κοτάρσκι

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ΠΑΟΚ μπήκε αποφασισμένος να «καθαρίσει» το ματς και έψαξε επίμονα το δεύτερο γκολ, που θα έβαζε τις βάσεις για τη νίκη. Προειδοποίησε στο 48’ με τον Ντεσπόντοφ και τελικά έφτασε στο γκολ με τον Βούλγαρο δέκα λεπτά αργότερα. Ο Σαμάτα σέντραρε από αριστερά και ο Ντεσπόντοφ στο δεύτερο δοκάρι πλάσαρε για το 0-2.

Ο ΠΑΟΚ αυτό που ήθελε το είχε βρει και μάλιστα αρκετά γρήγορα στο δεύτερο μέρος, όμως στο 63’ ένα λάθος του Κοτάρσκι έβαλε και πάλι τον Αστέρα στο ματς, αφού ο Ζουκάνοβιτς με σουτ από το ύψος του πέναλτι μείωσε σε 1-2.

Η αντίδραση των παικτών του Λουτσέσκου, ωστόσο, ήταν ακαριαία, με τον «Δικέφαλο» να απαντά με το ίδιο… νόμισμα. Ο Σαμάτα έκλεψε τη μπάλα λίγο μετά το κέντρο, μετά από λάθος γύρισμα του Άλβαρες, ο Παπαδόπουλος προσπάθησε να διορθώσει την κατάσταση, όμως από την κόντρα επωφελήθηκε ο Μουργκ, με τον Αυστριακό να πετυχαίνει το δεύτερο προσωπικό του τέρμα σε κενή εστία.

Αυτή τη φορά ο Αστέρας δεν είχε αντίδραση, με τον ΠΑΟΚ να κρατά με άνεση το προβάδισμα και στο τελευταίο λεπτό της κανονικής διάρκειας να φτάνει σε ένα ακόμη γκολ. Υπέροχη σέντρα του Τζίμα από δεξιά, ο Ντεσπόντοφ πετάχτηκε στο δεύτερο δοκάρι και πέτυχε το δεύτερο αποψινό του γκολ, διαμορφώνοντας το τελικό 1-4.

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ – ΠΑΟΚ, 14η Αγωνιστική, Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Αστέρας Τρίπολης (Μίλαν Ράσταβατς): Παπαδόπουλος, Καρμόνα, Άλβαρες, Καστάνιο, Ζουκάνοβιτς, Μουνάφο (76′ Βαλιέντε), Αλάγκμπε, Ζούγλης (76′ Μάντζης), Μπαρτόλο (27′ Γκος), Καλτσάς (90′ Ντιαρά), Μιριτέλο (76′ Σίτο).
Στον πάγκο: Γραμματικάκης, Ατιένθα, Ρούμπεν Γκαρσία, Χουχούμης.

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Βιεϊρίνια (73′ Σάστρε), Κεντζιόρα, Κουλιεράκης, Μπάμπα, Οζντόεφ (73′ Μεϊτέ), Σβαμπ, Ντεσπόντοφ, Μουργκ, Κωνσταντέλιας (81′ Τόμας), Σαμάτα (89′ Τζίμας).
Στον πάγκο: Ζ. Ζίβκοβιτς, Εκόνγκ, Σοάρες, Τσιγγάρας, Μάρκος Αντόνιο.

Διαιτητής: Δημήτρης Μαλούτας
Βοηθοί: Ιωάννης Καραγκιζόπουλος, Αθανάσιος Κόλλιας
Τέταρτος: Στέφανος Κουμπαράκης


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.