Στις 3 Μαΐου 2023 ο Άρης νίκησε εντός έδρας τον Βόλο και εξασφάλισε την έξοδό του στην Ευρώπη για πέμπτη σερί φορά, κάτι που κατάφερε πρώτη φορά στην ιστορία του, κάνοντας νέο ρεκόρ

Τη σεζόν 2022-2023 ο Άρης έπιασε στο τέλος τον μίνιμουμ στόχο του, που ήταν η ευρωπαϊκή έξοδος. Οι “κίτρινοι” έφτασαν στο ευρωπαϊκό εισιτήριο για πέμπτη σερί φορά από την περίοδο 2019-2020 και δώθε. Αυτή τη φορά, όμως, είχε ξεχωριστή σημασία, διότι ήταν η πρώτη που έκαναν ένα τέτοιο σερί, κάνοντας καινούργιο ρεκόρ για τον σύλλογο.

Η σφραγίδα μπήκε στον αγώνα με αντίπαλο τον Βόλο, στο “Κλεάνθης Βικελίδης”, στις 3 Μαΐου 2023. Ήταν το όγδοο της σειράς των πλέι οφ. Ο Άρης επικράτησε με σκορ 4-2, σε μια αναμέτρηση, που ήταν ισοπεδωτικός! Σε αυτόν τον αγώνα ο Λουίς Πάλμα έλαμψε για άλλη μία φορά. Σκόραρε τα δύο πρώτα γκολ για τους “κίτρινους” και τους έβαλε οδηγούς στο ματς με 2-0 στο πρώτο ημίχρονο. Ο Βόλος μείωσε νωρίς στο δεύτερο (2-1 στο 50ό με τον Τάχατο), ο Γκρέι στο 56ο έδωσε και πάλι αέρα δύο τερμάτων (3-1), η ομάδα της Μαγνησίας έκανε το 3-2 με τον Άλχο στο 59ο, για να κλείσει το σκορ ο Ματέο Γκαρσία στο 74ο, γράφοντας το 4-2.

Αυτή ήταν η τρίτη και τελευταία νίκη των “κίτρινων” σε αυτή τη σειρά των αγώνων. Οι άλλες δύο ήταν κόντρα στον Βόλο εκτός έδρας και τον Ολυμπιακό εντός έδρας. Ο Άρης μέτρησε ακόμη δύο ισοπαλίες, με τον Ολυμπιακό εκτός έδρας και τον Παναθηναϊκό επίσης εκτός έδρας, φτάνοντας στο τέλος μιας σεζόν με πολλά σκαμπανεβάσματα.