Γιατί το παιχνίδι απέναντι στον ΠΑΟΚ την επόμενη Κυριακή, είναι ύψιστης σημασίας για τον Αργεντινό στράικερ της "Ένωσης".

Με οκτώ γκολ στα τρία τελευταία παιχνίδια πρωταθλήματος, ο Εζεκιέλ Πόνσε είναι αδιαμφισβήτητα ο πιο φορμαρισμένος ποδοσφαιριστής στη Stoiximan Super League αυτή τη στιγμή.

Ο επιθετικός της ΑΕΚ, μας είχε συστηθεί πρώτη φορά στα ελληνικά γήπεδα τη σεζόν 2018/19, με τη φανέλα των “κιτρινόμαυρων”. Με 16 γκολ, αναδείχθηκε δεύτερος σκόρερ (πρώτος ο Κουλούρης με 19), κλέβοντας τις εντυπώσεις.

Η επιστροφή του στη Stoximan Super League, δεν ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς. Προτού πραγματοποιήσει αυτό το σερί των τριών αγώνων με γκολ, είχε σκοράρει μόλις μία φορά στο πρωτάθλημα, απέναντι στον Ολυμπιακό, στα μέσα του Σεπτεμβρίου. Έκτοτε, δεν έβαλε γκολ για 12 ολόκληρα παιχνίδια, μέχρι να έρθει το εκτός έδρας ματς με τον Ατρόμητο.

Το ερχόμενο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα, είναι διπλής σημασίας για τον Πόνσε. Αφενός, στόχος η νίκη για την ομάδα του, αφετέρου να ισοφαρίσει ένα προσωπικό ρεκόρ. Στο πέρασμα του τη σεζόν 2018/19, είχε καταφέρει να σκοράρει σε τέσσερα συνεχόμενα παιχνίδια πρωταθλήματος. Πανιώνιος, Λεβαδειακός, ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός ήταν κατά σειρά οι ομάδες που βρήκε δίχτυα ο Αργεντινός. Μεσολάβησε το παιχνίδι με τον ΟΦΗ, στο οποίο όμως ήταν εκτός αποστολής.

Μέχρι στιγμής, μετράει τρία διαδοχικά παιχνίδια με γκολ, φτάνει να δούμε αν θα το ισοφαρίσει την επόμενη αγωνιστική. Αν συνεχίσει έτσι πάντως ο επιθετικός της ΑΕΚ, δεν αποκλείεται να τον δούμε να προσπερνάει και τα 16 γκολ που πέτυχε στο τελευταίο πέρασμά του από τηνΕλλάδα, την καλύτερη επίδοση της καριέρας του.