Ανατροπή δεδομένων και μεγάλη μάχη για το πολυπόθητο τρόπαιο! Όλα τα σενάρια.

Ο ΠΑΟΚ πήρε σπουδαία νίκη με 4-1 επί του Παναθηναϊκού στην Τούμπα και σε συνδυασμό με το 2-0 του Ολυμπιακού επί της ΑΕΚ, ανέβηκε στην κορυφή της βαθμολογίας. Παρακάτω ακολουθούν όλα τα σενάρια περί τίτλου και εξόδου στην Ευρώπη.

ΠΑΟΚ (77βαθμοί): Πλέον είναι στο χέρι του

Ο ΠΑΟΚ έκανε αυτό που έπρεπε, νίκησε με 4-1 τον Παναθηναϊκό και ταυτόχρονα πήρε το “δώρο” από τον Ολυμπιακό. Τώρα πρέπει να κερδίσει τον Άρη στην Τούμπα για να είναι σίγουρα πρωταθλητής. Σε περίπτωση ισοπαλίας, πρέπει η ΑΕΚ να μην κερδίσει την Λαμία, καθώς υπερτερεί η Ένωση στην ισοβαθμία.

ΑΕΚ (75 βαθμοί): Περιμένει “δώρο” του Άρη

Η ΑΕΚ δεν κατάφερε να περάσει από το Φάληρο, καθώς ηττήθηκε με 1-0 από τον Ολυμπιακό. Πλέον, η υπόθεση τίτλου δεν είναι στο χέρι της, καθώς πρέπει να κερδίσει την Λαμία και ταυτόχρονα να μην κερδίσει ο ΠΑΟΚ στο “Βικελίδης” απέναντι στον Άρη. Υπάρχει και η πιθανότητα να πέσει τρίτη, αλλά θα πρέπει να χάσει από την ομάδα της Φθιώτιδας και να νικήσει ο Ολυμπιακός στην Λεωφόρο, κάτι που δεν είναι και το πιο ρεαλιστικό σενάριο.

Ολυμπιακός (73 βαθμοί): Θέλει την έξοδο στην Ευρώπη, πριν τον ευρωπαϊκό τελικό

Χάρη στα δύο γκολ του Όρτα, οι “ερυθρόλευκοι” έκαμψαν την αντίσταση της ΑΕΚ και προσπέρασαν τον Παναθηναϊκό στην τρίτη θέση της βαθμολογίας. Πλέον, η ομάδα του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ πρέπει να μην χάσει στην Λεωφόρο ώστε να τερματίσει τρίτος και να πάρει το τελευταίο ευρωπαϊκό εισιτήριο. Υπάρχει και η περίπτωση να βγει δεύτερος, αλλά πρέπει να νικήσει και ταυτόχρονα να χάσει η ΑΕΚ από την Λαμία, κάτι όχι και τόσο ρεαλιστικό.

Παναθηναϊκός (71 βαθμοί): Δύο τρόποι να βγει Ευρώπη

Οι “πράσινοι” έπεσαν στην τέταρτη θέση της βαθμολογίας και ο στόχος τους είναι απλός. Πρέπει να κερδίσουν τον αγώνα με τον Ολυμπιακό στην έδρα τους ώστε να περάσουν τρίτοι και να εξασφαλίσουν την Ευρώπη για του χρόνου. Αλλιώς πρέπει να περιμένουν τον τελικό του Κυπέλλου με τον Άρη.